ایلنا: هرمز قلاوند در نخستین کنفرانس ملی افزایش بهرهدهی چاههای نفت و گاز کشور با تأکید بر اینکه میدانهای بزرگ نفت و گاز کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، افزود: هماکنون استفاده از روش ازدیاد برداشت از چاههای نفت و گاز اهمیت بالایی برای رسیدن به اهداف موجود در چشمانداز دارد.
وی با اشاره به اینکه سبکترین نفت ایران در میدان هنگام و سنگینترین نفت ایران در میدان پایدار شرق تولید میشود، تصریح کرد: روشهای فرازآوری مصنوعی، پمپهای تسمهای، حفاریهای افقی، ایجاد انگیزش با اسیدکاری در چاههای نفت و گاز و تزریق مواد شیمیایی و نانوپایه از روشهای معمول برای افزایش برداشت نفت و گاز دنیا بهشمار میرود.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران با اشاره به وجود ۶۰۰ تا ۷۰۰ چاه کمبازده در صنعت نفت کشور ادامه داد: بهزودی قرارداد افزایش بهرهدهی چاههای نفت و گاز با شرکتهای داخلی امضا میشود و در صورت تحقق اهداف مدنظر به همه چاههای نفت و گاز کمبازده تسری خواهد یافت.
قلاوند برگزاری کنفرانسهای علمی و همکاری نزدیک با دانشگاههای کشور و دیگر مراکز علمی را باعث حل مسائل و مشکلات افزایش تولید نفت و گاز دانست و گفت: تلاش میشود در پروژههای افزایش بهرهدهی چاههای نفت و گاز کشور از همه توان مرکز دانشبنیان و تحقیقات داخل و خارج نفت بهره گرفته شود.
بیشتر بخوانید:
برای نفت ایران مشتریان جدید آمد