فردای اقتصاد - جف بزوس، بنیانگذار فروشگاه اینترنتی آمازون هم مسیر بیل گیتس را در پیش گرفت و وعده داد بخش عمده ثروت ۱۲۴ میلیارد دلاری خود را پیش از مرگ به نهادهای خیریه اعطا کند.
بزوس ۵۸ ساله که طبق فهرست میلیاردرهای فوربس، چهارمین ثروتمند بزرگ جهان است، پس از این که در راستای جایزه سالانه شجاعت و متانت، ۱۰۰ میلیون دلار به دالی پارتن داد تا به خیریههایی که میخواهد، کمک کند، قول داد عمده ثروت ۱۲۴ میلیارد دلاری خود را در طول عمرش ببخشد.
بزوس که آمازون را از یک استارتاپ در یک گاراژ اجارهای، به یک کسب و کار یک تریلیون دلاری تبدیل کرد، در گذشته به دلیل عدم سخاوتمند در امور خیریه در مقایسه با میلیاردرهای دیگر، هدف انتقاد قرار گرفته بود.
بزوس در میان امضا کنندگان کارزار "تعهد کمک" که ثروتمندان جهان را تشویق میکند نیمی از ثروت خود را به امور بشردوستانه اهدا کنند و توسط بیل گیتس و وارن بافت راه اندازی شده ، نبوده است. این کارزار بیش از ۲۳۰ امضا از سوی افرادی نظیر ایلان ماسک و مارک زاکربرگ جمع کرده است.
کمک ۱۰۰ میلیون دلاری که بزوس به پارتن داده است، سومین جایزه شجاعت و متانت است که از سوی بنیانگذار آمازون اهدا میشود. جایزههای قبلی به خوزه آندرس سرآشپز معروف و وان جونز، کنشگر اقلیمی داده شدند.
بزوس نگفته است چه میزان از ثروتش را به امور بشردوستانه اختصاص خواهد داد. وی متعهد شده است ۱۰ میلیارد دلار در مدت ۱۰ سال به "صندوق زمین بزوس" اختصاص دهد که ریاستش را به همراه سانچز برعهده دارد. آمازون یکی از ۳۰۰ شرکتی است که قول داده است رد پای کربن خود را تا سال ۲۰۴۰ مطابق با توافق اقلیمی پاریس کاهش دهد.
بر اساس گزارش گاردین، منتقدان گفتهاند بزوس به همان اندازه که به کمک مالی برای امور خیریه متمرکز شده است، باید به دستمزد و شرایط کاری کارمندان آمازون هم اهمیت دهد. به تازگی خبری منتشر شده که آمازون قصد دارد هفته جاری اخراج ۱۰ هزار نفر را اعلام کند.