فارس: این در حالی است که عربستان سعودی و امارات به عنوان دو کشور عضو این شورا، از سال ۱۳۹۴ جنگی را علیه مردم یمن به راه انداختهاند و هزاران نفر را به کام مرگ کشاندهاند و گزارشی تحت عنوان «هیروشیمای یمن» هم منتشر شده است.
شبکه خبری العربیه سعودی به نقل از الحجرف گزارش داد که کشورهای غربی «بسیار دیر، هشدارهای ما نسبت به تهدیدهای ایران برای منطقه و جهان را درک کردند».
وی بدون ارائه هیچ دلیلی، مدعی شد: حمایت ایران از سایر کشورها با پهپاد، باعث شد که غرب بسیار دیر متوجه چیزی شود که نسبت به آن هشدار میدادیم».
دبیر شورای همکاری که جایگاهی در توافق هستهای ایران نداشته است، گفت: هر گونه توافق با ایران باید ناظر بر رفتار بیثباتکننده این کشور در منطقه باشد.
الحجرف همچنین مدعی شد که توافق هستهای با ایران که سال ۲۰۱۵ به امضا رسید، جنبههای امنیت در منطقه را در نظر نمیگیرد.
چنین یاوهگویی هایی از سوی شورای همکاری و دبیر آن، مسبوق به سابقه است؛ شورای همکاری پیش از این هم مدعی شده بود که رفتارهای تهران، «ثبات منطقه را بر هم میزند».
وی همچنین مدعی شد که باید مذاکرات هستهای وین، «شامل رفتار ایران نیز باشد و منحصر به اجرای مجدد توافق هستهای نباشد».
این مسئول شورای همکاری با این ادعا که شورای مذکور خواستار «احترام به حاکمیت ملی و عدم مداخله در مسائل داخلی سایر کشورهاست»، ادعا کرد که «ایران به این مسئله پایبند نیست».
در همین ارتباط، وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس شهریور ماه گذشته در نشستی در ریاض به ریاست «فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر امور خارجه عربستان سعودی به اتهامپراکنی علیه ایران پرداختند.
شورای همکاری همچنین با مداخله در مذاکرات هستهای ایران و اتهامزنی به این کشور، رفتار ایران را «متزلزلکننده ثبات منطقه» و این کشور را حامی آنچه «تروریسیم و شبهنظامیان فرقهگرا» خواند، توصیف کرد.