مهران محرمیان گفت: در حال حاضر ۸ میلیون ابزار پرداخت در کشور فعال است که همگی به پرونده مالیاتی متصل هستند و سازمان امور مالیاتی اقدامات لازم را برای رسیدگی به این پروندهها انجام خواهد داد.
روش اتصال ابزارهای پرداخت به پروندههای مالیاتی
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود: اتصال ابزارهای پرداخت به پروندههای مالیاتی از دو طریق انجام شد؛ تعدادی از ابزارهای پرداخت با هدایت صاحبان این ابزارها در سایت سازمان امور مالیاتی به پرونده مالیاتی متصل شدند و تعدادی هم که این اتصال از سوی صاحبان آنها انجام نشد عملیات قطع و غیرفعال شدن این ابزارها از شبکه پرداخت انجام شد.
محرمیان افزود: اتصال کارتخوانها و درگاههای پرداخت اینترنتی پس از دو سال همکاری بسیار خوب شبکه پرداخت، مردم محترم، سازمان امور مالیاتی و همکاران بانک مرکزی میسر شده است.وی خاطرنشان کرد: اتصال تعداد محدودی از ابزارهای پرداخت به شبکه پروندههای مالیاتی باقیمانده است که این ابزارها مربوط به مشاغل حساس مانند بیمارستان یا امثال آنها هستند که در این زمینه نیز با سازمان امور مالیاتی برای تعیین تکلیف آنها مکاتبه شده است.
جزییات جدید دریافت مالیات از کارتخوان
براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، کلیه مبالغ واریزی به کارتخوان مشاغل مبنای ماسبه مالیات درآمد آنها است اما در این بین، برای برخی از مشاغل همچون سردفتران فقط از ۴۰ درصد درآمدشان مالیات دریافت میشود که مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد.
شاهین مستوفی_مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی صرفا مطالبه مالیات از درآمد و سود افراد میکند که برخی از مشاغل، همانند نمایندگیهای بیمه، دفاتر اسناد رسمی، دفاتر خدمات الکترونیک دولت، دفاتر خدمات قضایی و ... بخشی از وجوهی که دریافت میکنند، به فعالیت و درآمد آنها مرتبط نیست و مرتبط به فعالیت یا مبالغی است که به عنوان مثال باید به قوه قضائیه و دفتریاران پرداخت کنند.
منبع: روابط عمومی بانک مرکزی