سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در اولین برنامه سفر استانی دولت مردمی به کرمان، در نشست بررسی مسائل اقتصادی این استان، از نظرات و دغدغههای دلسوزانه مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی حاضر در جلسه تشکر کرد و گفت: بیان مشکلات و راهکارهای حل آنها از سوی شما فعالان اقتصادی، به تصمیمسازان و تصمیمگیران کمک بزرگی میکند.
رئیس جمهور خودکفایی، استقلال و عزت کشور را در گرو تقویت رونق تولید دانست و گفت: امروز تولید مساله محوری کشور است و همه بخشهای دولتی، خصوصی و تعاونی باید تلاش کنند که تولید در کشور رونق یافته و موانع موجود بر سر راه تحقق این هدف رفع شود.
رئیسی فعالان اقتصادی را افسران حوزه تولید کشور خواند و افزود: امروز هر چه تولید، اشتغال و فعالیتهای دانشبنیان در کشور تقویت شود، مایه امیدواری دوستان و ناامیدی دشمن است و این مهم با تلاشها و فعالیتهای معمول و مرسوم حاصل نمیشود، بلکه نیاز به تلاشی مجاهدانه دارد.
وی با بیان اینکه امروز عرصه جنگ ارادههاست، افزود: دشمن نمیخواهد ما پیشرفت کنیم اما ما با اتکای خداوند متعال و خودباوری و تلاش جهادی پیروز این میدان خواهیم بود.
رئیسی با بیان اینکه ایران سرشار از ظرفیتهای متنوع و ارزشمند است، بر مردمیسازی اقتصاد کشور تاکید کرد و افزود: دولت مصمم است که تصدیگریهای خود را به بخشهای خصوصی و تعاونی واگذار کند و در جایگاه هدایت، حمایت و نظارت قرار گیرد. دولت مردمی عمیقا به میدانداری بخش خصوصی نه فقط در عرصه اقتصاد بلکه در عرصه فرهنگ نیز باور دارد.
رئیس جمهور با تاکید بر باور مبنایی دولت سیزدهم به توان و ظرفیتهای داخلی کشور، برخی کاستیهای موجود در روند رشد و توسعه کشور در ادوار گذشته را متاثر از امید به بیگانگان دانست و گفت: در دولت مردمی معقتدیم که با تکیه به داشتههای خودمان میتوانیم کشور را به بهترین نحو بسازیم. هر جا به داشتههای خودمان تکیه کردیم، موفق بودهایم.
راه پیشرفت کشور از نظر رئیس جمهور
رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ کس حق ندارد روند رشد و پیشرفت کشور را به هر دلیلی متوقف کند، افزود: راه تسریع پیشرفت کشور رفع موانع در داخل و تسهیل تعاملات و تبادلات با کشورهای همسایه و دوست است که دولت مردمی در این مسیر گامهای موفقی برداشته است.
رئیسی جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی را از جمله اقدامات مهم دولت در مسیر تمهید شرایط داخلی رونق تولید برشمرد و گفت: تا کنون ۳ تفاهمنامه مشارکت در تامین سرمایه با مشارکت بنگاههای بزرگ اقتصادی منعقد شده که ثمرات چشمگیری را برای رونق اقتصاد ملی به همراه خواهد داشت. در زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی نیز قراردادهایی منعقد شده که بزودی اثرات آن در کشور قابل مشاهده خواهد بود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش مدیریت عالمانه و توام با برنامهریزی درست را دیگر اولویت کشور در مواجهه با مشکلات خواند با اشاره به مثال مدیریت کمبود برق در تابستان جاری، گفت: همه شاهد بودند که با وجود عقبماندگیها در بخش تولید برق، تامین و مصرف برق در تابستان امسال به گونهای مدیریت شد که خاموشی و قطع برق مردم را آزار نداد و این اثبات کرد که با مدیریت صحیح میتوان بر کمبودها و کاستیها غلبه کرد.
رئیسی همچنین به برنامهریزی دولت برای جبران عقبماندگیها در بخش تولید برق اشاره و اظهار کرد: افزایش ۳۵ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کلید خورده که ۱۰ هزار مگاوات آن از محل برق خورشیدی تامین خواهد شد و در این زمینه استان کرمان جایگاه مهمی دارد.
رئیس جمهور در ادامه به ضرورت بهرهگیری از ظرفیتها و مزیتهای موجود در کرمان برای توسعه این استان اشاره و تصریح کرد: اجرای طرحهای آبرسانی زیرسطحی میتواند ظرفیتهای عظیم کشاورزی استان کرمان را متحول کند. همچنین کرمان به عنوان بهشت معادن کشور بیش از ۵۰ ماده معدنی قابل استخراج دارد که بهرهبرداری بهینه و دانشبنیان از این منابع میتواند نقش بسزایی در رشد اقتصادی و ارتقای استقلال کشور داشته باشد.
فاصله قیمت ارز آزاد و نیمایی برداشته میشود
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به قدردانی فعالان اقتصادی از اقدام دولت برای اصلاح شیوه تخصیص یارانه کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: تکمیل این اقدام نیازمند برداشتن گامهای دیگری هم هست که کم کردن و حذف فاصله ارز آزاد و ارز نیمایی یکی از این گامها است.
رئیسی به مطالب مطرح شده درباره مالیات از سوی فعالان اقتصادی حاضر در این جلسه اشاره کرد و افزود: قبلا هم تاکید کردهام که در اخذ مالیات از اصناف و فعالان اقتصادی باید اصل بر اعتماد باشد چرا که اصناف و فعالان اقتصادی در خط مقدم مبارزه با تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای خارجی قرار دارند و مدافعان معیشت و اقتصاد کشور به شمار میآیند.
رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود، از اراده جدی دولت برای کاهش بیکاری در استان کرمان خبر داد و گفت: در استانی که این همه ظرفیت در حوزههای گوناگون دارد، زیبنده نیست که مردم با مشکل بیکاری مواجه باشند. دولت مردمی تمام توان خود را برای رونق تولید و ایجاد اشتغال در استان کرمان به کار خواهد گرفت.
در این جلسه پیش از سخنان رئیس جمهور تعدادی از فعالان اقتصادی استان کرمان به بیان دیدگاهها و دغدغههای خود پرداختند.
مالیات ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی از ۳۵۰۰ شرکت
همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در سخنانی کوتاه با تشریح اقدامات دولت برای رفع موانع تولید در کشور، گفت: پس از چندین ماه تلاش امروز خرسندم که اعلام کنم دستور رئیس جمهور برای عدم انتقال مالیات شرکتهای بزرگ به استان تهران و تخصیص این درآمدهای مالیاتی به شهرهای محل فعالیت این شرکتها به طور کامل اجرا شد و مالیات بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ شرکت به ارزش بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به شهرهای محل استقرار این شرکتها پرداخت خواهد شد.
استاندار کرمان نیز در سخنانی به ظرفیتها و توانمندیهای استان کرمان در تولید برق خورشیدی اشاره و اظهار کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته تا ۳ یا ۴ سال آینده ظرفیت تولید برق خورشیدی در کرمان به بیش از میزان برق مصرفی استان کرمان خواهد رسید.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری