۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۳

سرمایه‌گذارانی که تصمیم به حضور غیرمستقیم در بازار سهام گرفتند، در هشتمین ماه سال چه عملکردی از خود به جای گذاشتند؟

فردای اقتصاد: نگاهی به عملکرد ماهانه صندوق‌های بورسی نشان از بازده مثبت همه این نهادهای مالی در دومین ماه پاییز دارد. ماهی که شاخص کل بورس تهران نیز با رشد ۷.۷ درصدی همراه شد و پس از پنج ماه نزول متوالی، کارنامه‌ای مثبت را رقم زد. امارها نشان می‌دهد از ۲۳۲ صندوق مورد بررسی در سه گروه صندوق‌های با درآمد ثابت، صندوق‌های سهامی و صندوق‌های مختلط، ۹۹ صندوق رشدی بیشتر از شاخص کل بورس تهران را تجربه کردند و در مقابل ۱۳۳ صندوق با وجود ثبت بازده مثبت ماهانه، اما از شاخص کل جاماندند.

کارنامه صندوق‌ها در آبان‌ماه

در این میان همان طور که انتظار می‌رفت صندوق‌های سهامی به سبب بهبود شرایط بورس تهران، با بهترین وضعیت عملکردی همراه شدند به طوری که میانگین بازده یک ماهه ۹۵ صندوق‌ در سهام مورد بررسی، در هشتمین ماه سال حدود ۱۳ درصد بوده است. صندوق پالایشی یکم در آبان‌ماه با رشد ۲۲ درصدی همراه شد. حالا صندوق «پالایش» که مدت‌ها بود با شکاف بیش از ۳۰ درصدی نسبت به NAV معامله می‌شد، این فاصله را به ۲۵ درصد رسانده است.

رتبه دوم بیشترین بازدهی ماهانه از آن یک صندوق سهمی دیگر شد. صندوق توسعه اعتماد رفاه در ماهی که گذشت شاهد افزایش بیش از ۱۸ درصدی یونیت‌های معاملاتی خود بود و در رتبه سوم نیز صندوق مشترک صبا با کسب بازده ماهانه حدود ۱۸ درصدی همراه شد.

در میان دیگر صندوق‌ها، آمارها حکایت از میانگین بازده حدود ۸ درصدی صندوق‌های مختلط دارد. صندوق مشترک نیکی گستران نیز با بازده ۱۲ درصد یونیت‌های خود در صدر این گروه از صندوق‌ها جای گرفت و رتبه دوم نیز از آن صندوق تعالی دانش مالی اسلامی با رشد حدود ۱۲ درصدی شد. صندوق یکم نیکوکاری آگاه نیز رشد ماهانه ۱۱.۳ درصدی را رقم زد و اما در صندوق‌های با درآمد ثابت که آبان را با میانگین بازده کمتر از ۲ درصدی به پایان رساندند، بیشترین بازده ماهانه ۵.۴ درصد بود که از آن صندوق در اوراق با درآ»د ثابت آریا شد. صندوق گنجینه الماس بیمه دی نیز در این ماه حدود ۵ درصد بازدهی کسب کرد.

تداوم خروج پول از صندوق‌های بورسی

پس از پنج ماه ورود متوالی پول به صندوق‌های بادرآمد ثابت، آبانماه این جریان تغییر کرد و صندوق‌های بادرآمد ثابت در مجموع شاهد خروج ۳۷۴۵ میلیارد تومانی حقیقی‌ها بودند. این خروج پول در حالی رقم خورد که در ماه‌های قبل بسیاری از سرمایه‌گذاران با ناامیدی از بازگشت رونق به تالار شیشه‌ای و پرریسک تلقی کردن دیگر گزینه‌های سرمایه‌گذاری، پول‌های خارج را وارد صندوق‌های بادرآمد ثابت به عنوان پناهگاهی برای مشخص شدن شرایط آتی اقتصادی و سیاسی کرده بودند تا در بهترین زمان مجددا به جریان دادوستد سهام بازگردند.

برچسب‌ها