۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۴

فعالان بخش خصوصی امیدوارند که توافق‌نامه تجارت آزاد کشور موریس با هند و چین، امکان همکاری چندجانبه برای ایران را فراهم کند.

فردای اقتصاد: رئیس اتاق ایران در نشست با وزیر تجارت موریس با توجه به توافق‌نامه تجارت آزاد موریس با هند و چین از امکان همکاری چندجانبه و استفاده ایران از این ظرفیت سخن گفت. در این نشست بر اهمیت تبادل اطلاعات درباره ظرفیت‌های تجاری دو کشور بین فعالان اقتصادی تاکید شد. همچنین گردشگری و کشاورزی به عنوان زمینه‌های مناسب همکاری بین ایران و موریس مورد تاکید قرار گرفت.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران با اشاره به اهمیت توسعه همکاری‌های تجاری ایران با کشورهای آفریقایی از منظر دولت و بخش خصوصی، گفت: کشور موریس دارای اقتصاد آزاد و سیاست‌های صلح‌آمیزی بوده و این رویکرد زمینه همکاری تجاری با این کشور را مهیا می‌کند. به باور او در طول چند دهه گذشته روند مناسبات تجاری دو کشور خوب بوده هرچند باید بیش از این گسترش پیدا کند. شافعی عدم شناخت کافی فعالان اقتصادی دو کشور از یکدیگر را به عنوان یک معضل جدی مطرح کرد که باید این خلاء اطلاعاتی برطرف و اطلاعات مربوط به تولیدات و نیازهای دو کشور بین فعالان اقتصادی دو کشور مبادله شود. بر اساس گزارش اتاق ایران، گردشگری، حمل‌ونقل، کشاورزی، صنایع کوچک و متوسط زمینه‌های همکاری بودند که از منظر رئیس اتاق ایران باید از سوی بخش خصوصی دو کشور موردتوجه قرار گیرد.

سودیش ساتکام کالی چولان، وزیر تجارت و رفاه موریس، با نگاه به آغاز روابط تجاری دو کشور از سال‌ ۱۹۷۱ تصریح کرد: با توجه به گذشت سال‌های متمادی از آغاز روابط بین دو کشور، وقت آن رسیده سطح مناسبات خود را افزایش دهیم. متاسفانه این روابط همواره خاموش بوده و از آن بهره نبردیم. بر اساس اظهارات او، موریس، توافق‌نامه تجارت آزاد با چین و هند امضا کرده است و با توجه به کشاورزی‌محور بودن موریس، این امکان وجود دارد که همکاری‌های چندجانبه خوبی بین ایران و موریس در این حوزه تعریف شود.

در ادامه شافعی موافق‌نامه تجارت آزاد موریس با چین و هند را نکته مهمی توصیف کرد که می‌تواند بنای همکاری چندجانبه بین ایران و موریس باشد. به اعتقاد رئیس اتاق ایران باید فهرستی از کالاها و ظرفیت‌های همکاری دو کشور تهیه کرده و در اختیار فعالان بخش خصوصی دو طرف قرار گیرد. او برای تسهیل در روند بررسی توافق‌هایی که در جلسه صورت گرفت، پیشنهاد کرد: کمیته مشترکی بین اتاق‌های بازرگانی دو کشور تشکیل شود.

در عین حال، همزمان با برگزاری اولین همایش تجاری ایران و موریس در اتاق ایران، تفاهمنامه همکاری میان اتاق‌های ایران و موریس امضا شده و طرفین بر حل مشکلات حمل‌ونقل و موانع پولی و بانکی تاکید کردند.