۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۳

تظاهرات اخیر در ده سال زمامداری شی جین پینگ، که سیاست «کووید صفر» را پیش گرفته‌بود، بی‌سابقه بود.

فردای اقتصاد: دولت چین که در نتیجه اعتراض‌های گسترده و بی‌سابقه در این کشور ناچار شد سیاست به‌شدت سختگیرانه موسوم به «کووید صفر» را کنار بگذارد، روز سه‌شنبه، ۱۵ آذر، اعلام کرد که بسیاری از محدودیت‌ها را لغو کرده و پکن نیز خود را برای دوره جدید زندگی آماده می‌کند.
به گزارش رویترز و گاردین، به این ترتیب آزمایش‌های دائمی برای بررسی احتمال ابتلای افراد به ویروس کرونا لغو و شرایط ورود به کسب و کارها آسان‌تر شده است.
مغازه‌ها و مراکز خرید نیز تابلوهای هشدار را که خواهان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی بودند، پایین آوردند.
همزمان خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه در چین خبر داد که این کشور تا روز چهارشنبه، شانزدهم آذر، ده گام دیگر را در راستای کاهش محدودیت‌ها اعلام خواهد کرد.
شین‌هوآ، خبرگزاری رسمی چین، این امر را به ضعیف شدن بیماری‌زایی ویروس کرونا و ادامه تلاش برای واکسیناسیون ۹۰ درصد از جمعیت نسبت داد.
عنوان اصلی در روزنامه دولتی چاینا دیلی در روز سه‌شنبه بازگشت مردم در پایتخت به روال عادی زندگی بود.
تظاهرات اخیر در ده سال زمامداری شی جین پینگ، که سیاست «کووید صفر» را پیش گرفته‌بود، تاریخی بود تا عصیان و خشم مردم از قرنطینه‌های طولانی در شهرها و محلات بیان شود.
تلویزیون دولتی چین برای نشان دادن این‌که روال زندگی در دنیا نیز عادی نشده، در روزهای نخست جام جهانی فوتبال در قطر، تصاویر تماشاچیان در استادیوم‌های قطر را سانسور می‌کرد.
به دنبال اعتراضات، ظاهرا مقامات چین نیز مانند سایر کشورهای جهان به این نتیجه رسیده‌اند که باید با کرونا زندگی و آن را مدیریت کرد.
در حدود سه سالی که از ورود کرونا به جهان گذشته، چین تنها کشور جهان است که هنوز گردشگران خارجی نمی‌توانند به آن سفر کنند یا شهروندانش راهی خارج شوند.
با این حال، با وجود نرمش مقامات سیاسی، برخی از کارشناسان بهداشتی چین، از جمله نظر به سالمندی بالای جمعیت، نسبت به خروج «شتاب‌زده» از محدودیت‌ها هشدار می‌دهند و می‌گویند که ممکن است شمار تلفات جدید به بیش از یک میلیون نفر نیز برسد.

برای جزییات بیشتر کلیک کنید:
الگوی چینی تولید بحران غیرضروری
چرا «کاغذ سفید» نماد اعتراضات چین شده‌است؟