۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۲

«شاهزاده هاینریش سیزدهم» قصد تصرف پارلمان آلمان و سرنگونی دولت را داشت.

فردای اقتصاد: بنابر گزارش رسانه‌های آلمان گروهی ۲۵ نفره متشکل از عناصر راست‌افراطی و نظامیان سابق با تشکیل سازمانی قصد حمله به ساختمان پارلمان آلمان و سرنگونی دولت را داشتند.
مارکو بوخمان، وزیر دادگستری آلمان، در توییتر نوشت یک عملیات بزرگ ضدتروریستی برای مقابله با «احتمال حمله مسلحانه به نهادهای قانونی» اجرا شده است.
به گفته دادستانی فدرال آلمان، در عملیات پلیس در ۱۱ ایالت این افراد دستگیر شده‌اند از جمله مردی ۷۱ ساله معروف به شاهزاده هاینریش سیزدهم که به همراه یک نفر دیگر از سردسته‌های این باند تلقی می‌شوند.
به گزارش رسانه‌های آلمان دو نفر هم در اتریش و ایتالیا دستگیر شده‌اند و بازجویی از بازداشتی‌ها امروز انجام می‌شود.
تخمین زده می‌شود در این باند که به گفته یکی از سخنگویان دادستانی آلمان هنوز نامش معلوم نیست، پنجاه مرد و زن عضو بوده‌اند. این باند از اعضای یک گروه راست افراطی به نام جنبش رایشبورگر (شهروندان رایش) تشکیل شده که قصد داشتند با یورش به پارلمان آلمان، بوندستاگ، قدرت را به دست بگیرند.
رایشبورگر از مدت‌ها پیش به دلیل اعمال خشونت و تئوری‌های توطئه نژادپرستانه زیر نظر پلیس آلمان بوده است.
در این عملیات بیش از سه هزار پلیس در حمله به ۱۳۰ ساختمان در سراسر آلمان شرکت داشتند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، حدود سه هزار نیروی پلیس آلمان به صورت همزمان در چندین ایالت این کشور در این عملیات مشارکت داشتند که تا کنون به بازداشت ۲۵ عضو یا حامی یک گروه تروریست راست‌گرا منجر شده است، گروهی که با جنبش «شهروندان رایش» مرتبط است.
جنبش رایش‌بورگر یا «شهروندان رایش»  تحت رهبری فردی ۷۱ ساله با نام «شاهزاده هاینریش سیزدهم»، یک جنبش افراطی کوچک است که وجاهت قانونی آلمان مدرن پس از جنگ جهانی دوم را باور ندارد.
هاینریش سیزدهم شاهزاده رویس (زاده ۴ دسامبر ۱۹۵۱ در بودینگن) یک نجیب زاده آلمانی و از اعضای خاندان شاهزاده رویس است. او به عنوان یک کارآفرین املاک و مستغلات در فرانکفورت آم ماین زندگی می‌کند.
آنها جمهوری کنونی آلمان را قبول ندارند و می‌خواهند نظامی شبیه به امپراتوری آلمان در ۱۸۷۱ معروف به رایش دوم را حاکم کنند.
به گزارش روزنامه اشپیگل آلمان، افراط‌گرایان باور داشتند که برخی از نیروهای امنیتی با آن‌ها اعلام همبستگی کرده و کودتا خواهند کرد.
دادستان فدرال آلمان اعلام کرد: این گروه قصد داشتند یک دولت نظامی موقت تشکیل داده و با مذاکره با قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم، یک نظم جدید در آلمان پدید آورند.
همچنین بر اساس اطلاعات به دست آمده، اعضای این گروه قصد داشتند با کمک یک گروه مسلح کوچک، به ساختمان بوندستاگ (پارلمان آلمان) حمله کنند. بسیاری از بازداشت‌شدگان کارکنان ارتش آلمان هستند.
در میان ۲۲ عضو و سه حامی بازداشت‌شده این گروه تروریستی، یک شهروند زن روسیه هم وجود دارد. همچنین دو شهروند دیگر نیز در اتریش و ایتالیا بازداشت شدند.
نظامیان سابق از جمله افسران سابق یگان‌های ویژه هم نقش پررنگی در این گروه دارند.
به گفته دادستانی فدرال، این گروه از نوامبر پارسال مشغول برنامه‌ریزی برای یک کودتای خشونت‌بار و به دست گرفتن قدرت در آلمان بوده‌اند با این باور که تنها از راه «نظامی و خشونت با نمایندگان حکومت» از جمله قتل می‌توانند به اهدافشان برسند.

آنها اعضای کابینه خود را هم انتخاب کرده بودند، یک وکیل راست افراطی که نماینده مجلس سفلی آلمان (بوندستاگ) است قرار بوده وزیر دادگستری شود و یک پزشک، وزیر بهداشت، در دولتی به رهبری شاهزاده هاینریش سیزدهم.
یکی از دستگیر شدگان روس است و دادستانی آلمان مظنون است که می‌خواسته بین رهبر آینده این گروه و مقام‌های روسیه ارتباط ایجاد کند. البته مقام‌های قضایی آلمان گفته‌اند «هیچ نشانه‌ای» از اینکه چنین تماسی صورت گرفته در دست ندارند.
سفارت روسیه در برلین با انتشار بیانیه‌ای گفت این مسئله «داخلی» آلمان است و تاکید کرد دفاتر دیپلماتیک و کنسولی روسیه در آلمان با «نمایندگان هیچ گروه تروریستی یا هر نهاد غیرقانونی دیگر» تماسی ندارند و خود مقام‌های آلمان گفته‌اند که «مسئله دخالت روسیه مطرح نیست.»
دفتر دادستان فدرال آلمان اعلام کرد، این شهروند روسیه به میانجی‌گری میان رهبران این گروه و نمایندگان روسیه متهم شده، با این حال هنوز سندی مبنی بر حمایت مقامات دولت مسکو از اقدامات این زن در دسترس نیست. هنوز باید به ۲۷ مظنون دیگر رسیدگی شود.
جنبش شهروندان رایش استدلال می‌کند که قانون اساسی قبل از جنگ جهانی دوم آلمان، هرگز به درستی باطل نشده است، در نتیجه، تشکیل آلمان غربی سابق در سال ۱۹۴۹ و آلمان متحد شده کنونی، هرگز معتبر نبوده است.