تسنیم: براساس آخرین برآوردها، کشور قطر اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار صرف هزینه ساخت و ایجاد زیرساختهای مکفی برای برگزاری بزرگترین رویداد ورزشی جهان کرده است،
این در حالی است که کشورهای اطراف با هزینهکرد بسیار ناچیزی در قیاس با قطر تنها بهواسطه برگزاری جام جهانی به رونق گردشگری و بهتبع آن رونق اقتصادی آن هم در مدت زمان کوتاه دست پیدا کردند.
مطابق پیشبینیهای صورتگرفته، جمعیتی بالغ بر ۱.۲ میلیون نفر برای تماشای مسابقات فوتبال وارد قطر شده و خواهند شد اما بسیاری از هواداران بهواسطه کمبود محل اقامت یا مقرون به صرفه نبودن هزینههای اقامت در قطر، کشورهای اطراف را بهعنوان محل اسکان خود انتخاب میکنند.
در این میان کشور امارات و بهصورت مشخص شهر دبی با بسترسازی و مقررات سهلگیرانه، برنده این میدان پرسود شده و بهنوعی به محبوبترین مقصد تماشاگران جام جهانی در خلیج فارس تبدیل شده است.
پیش از شروع بازیها اعلام شد شرکت هواپیمایی فلای دبی، شرکت هواپیمایی ارزانقیمت امارات، در مواقع عادی روزانه ۳ پرواز به دوحه، پایتخت قطر دارد اما این رقم در روزهای برگزاری بازیها به حدود ۳۰ پرواز افزایش یافت همچنین هواپیمایی قطر خدمات مربوط به ۱۵ پرواز دیگر را ارائه میدهد. خطوط هوایی در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی و شارجه نیز صدها سرویس اضافی را برنامهریزی و اجرا کردهاند.
در این میان تنها کشور امارات از خوان پرنعمت جام جهانی بهره نمیبرد بلکه کشور عربستان سعودی که از سال ۲۰۱۹ سیاستگذاری در راستای توسعه و رونق صنعت گردشگری را بنا کرده است، برای جذب دهها هزار تماشاگر جام جهانی تلاش میکند. یکی از اقدامات این کشور پادشاهی برای جذب حداکثری هواداران این است که به دارندگان بلیط مسابقات جام جهانی، ۲ ماه ویزای رایگان ورود به کشور را صادر میکند.
"احمد الخطیب" وزیر گردشگری عربستان سعودی، در این باره اعلام کرد: پیشبینی میشود در طول برگزاری این مسابقات ۲۴۰ پرواز در هفته بین عربستان سعودی و قطر انجام شود.
در این میان حتی صنعت خوابآلود و کساد عمان که از گردشگری بازار انبوه دوری میکند، انتظار دارد میزان اشغال هتلهایش در این ایام بالا باشد.
در سال ۲۰۱۷ بحرین، عربستان سعودی و امارات متحده عربی بههمراه مصر، قطر را تحریم و ارتباطات مسافرتی و تجاری خود را با آن قطع کردند. تحریمهای اعمالشده ابزاری برای قطع روابط سیاسی و اقتصادی قطر از گروههای اسلامگرا و ایران بود اما تحریمهای تحمیلی باعث نشد که قطر از خواستههای آنان تمکین کند و در نهایت تحریمهای وضعشده علیه کشور قطر سال گذشته بهصورت ناگهانی پایان یافت چرا که هیچگونه آورده و بهرهای از اعمال چنین سیاستی نصیب آنان نشد.
کدام کشورها بیشترین سود را از جامجهانی قطر کسب میکنند؟
اگرچه قطر میزبان جام جهانی است اما بسیاری از هواداران این جام را بهعنوان یک رویداد منطقهای تجربه خواهند کرد؛ برخی از قطریها معتقدند که شاید بهتر بود قطر یک مسابقه مشترک، مشابه مسابقات جام جهانی سال ۲۰۲۶ که آمریکا، کانادا و مکزیک میزبان مشترک خواهند بود پیشنهاد داده بود.
در این میان نیز استثنائاتی مانند کشور بحرین وجود دارد که علیرغم نزدیکی مسافت با کشور قطر، هیچگونه برنامهریزی و سیاستگذاری در راستای استفاده از ظرفیت جام جهانی نکرده است.
این کشور که تنها در فاصله ۱۴۰کیلومتری قطر واقع شده است، هیچگونه پرواز شاتل یا مناطق ویژه برای اسکان و گذراندن اوقات فراغت برای هواداران جام جهانی تعبیه و تدارک ندیده است و این امر در حالی است که روابط خانوادگی این دو کشور را در بسیاری از حوزهها به هم پیوند میدهد.