-
نقش اینشورتکها در تسهیل فرآیندهای بیمهای
اینشورتک (insurtech) چیست؟ ترکیبی از دو کلمه انگلیسی Insurance و Technology به معنای فناوری بیمه است و یکی از زیرشاخههای فینتک، یا همان فناوری مالی به شمار میرود. اینشورتک بهطور کلی و خلاصه یعنی ورود فناوری به صنعت بیمه.
-
هزینه ناترازی گازی برای اقتصاد ایران؛ چالشهای سمت عرضه و تقاضا
ریشه ناترازی گازی در ایران چیست؟ با چه چالشهای در سمت عرضه و تقاضا روبرو هستیم؟ چه راهکارهایی برای کاهش ناترازی گازی میتوان پیشنهاد داد؟
-
ممنوعیت واردات لوازم خانگی به تولید داخلی کمک کرد؟
محدودیت یا ممنوعیت برای واردات لوازم خانگی در حالی از سال ۹۷ عملیاتی شد که تولیدکنندگان فرصت تولید و عرضه بیشتر داشته و توانمند شوند. آیا این هدف محقق شده است؟
-
پارک فناوری صنعت نفت چه ماموریتی را دنبال میکند؟
پارکهای فناوری با چه هدفی شکل میگیرند و فناوری چه اثری در صنعت نفت داشته است؟ فردای اقتصاد در گفتوگو با محمداسماعیل کفایتی، رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت صنعت این سوالات را بررسی کرده است.
-
دو عامل حیاتی در موفقیت بیمهها
جدیدترین نشست از سری برنامههای فردای صنعت به موضوع شایستهسالاری در صنعت بیمه و عوامل موثر بر موفقیت شرکتهای بیمه پرداخت. اینکه مدیران کلیدی این صنعت در چه شرایطی نمره قبولی میگیرند؟
-
آیا بیمه از اولویت زندگی مردم خارج شده است؟
جایگاه صنعت بیمه در اقتصاد ایران و جهان موضوع اولین نشست تحلیلی این صنعت در استودیوی فردای اقتصاد بود. به اعتقاد صاحبنظران، ۵۰درصد ریسکهای کشور پوشش بیمهای ندارد.
-
فرصتها و تهدیدهای شهر لوازم خانگی برای زنجیره توزیع
فروشندگان لوازم خانگی با شیوه سنتی از شرایط رقابتی و شیوههای جدیدتر عرضه لوازم خانگی استقبال میکنند؟ وجود دو فروشگاه بزرگ عرضه لوازم خانگی، چه فرصتها و تهدیدهایی را برای فروشندگان خرد به دنبال داشته است؟
-
چشمانداز سرمایهگذاری در مسکن
محمدرضا جواهری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری مسکن برآورد کرد که با صنعتیسازی بین ۱۰ تا ۱۵درصد هزینههای ساختوساز کاهش یابد.
-
چه کسی صنعت خودرو را نجات میدهد؟
واگذاری سهام دولتی خودروسازان چگونه میتواند به توسعه صنعت خودرو کمک کند؟ آیا ورود شرکتهای خصوصی و پایان بنگاهداری دولت در خودروسازان در دیگر نقاط دنیا تجربه موفقی داشته است؟
-
رقیب جدید فروشندگان لوازم خانگی
نمایندگان صنف فروشندگان لوازم خانگی در جدیدترین نشست بررسی چالشها و فرصتهای این صنعت در «فردای اقتصاد» نسبت به نقشآفرینی و حضور پررنگ بانکها در بخش فروش لوازم خانگی انتقاد کردند.
-
راز تولد و مرگ برندها در صنعت لوازم خانگی
چگونه در صنعت لوازم خانگی میتوان برندسازی کرد؟ چه عواملی منجر به مرگ برندها میشود؟
-
چرا مناطق آزاد ایران به سکوی جهش اقتصادی تبدیل نشد؟
فعالان بخش خصوصی در مناطق آزاد معتقدند از دهه ۹۰، تعدی به اصل قانون و مقررات چگونگی اداره مناطق آزاد و تعمیم آئیننامهها و قوانین داخلی به حوزه عمل این مناطق، جایگاه مناطق آزاد را تنزل داده است.
-
ارزبری خودروهای داخلی از ۱۲۰۰دلار تا ۲۳هزار دلار
بهانه کمبود ارز در حالی به پرچم مخالفت با واردات خودرو تبدیل شده است که برخی از خودروهای مونتاژی بیش از ۲۳ هزار دلار ارزبری دارند.
-
گارانتی هم مثل مهریه است؟ فروشنده و مصرفکننده چه حقوقی دارند؟
عدم شفافیت در قوانین گذشته اختلاف میان خریدار و فروشنده لوازم خانگی را بر نوع و میزان رسیدگی به ایرادات موجود در کالا یا نحوه تحویل و هزینههای مترتب بر نصب و راهاندازی آن را، هر روز عمیقتر کرده است.
-
واردات لوازم خانگی؛ آری یا نه؟
در شرایطی که تولیدکننده و مصرفکننده از شرایط بازار لوازم خانگی رضایت ندارد، سیاستگذار چه تدبیری را باید در پیش گیرد؟ در گفتوگو با محمد طحانپور بررسی کردیم.
-
مدافعان قیمتگذاری دستوری چه کسانی هستند؟
نمایندگان فعال در دولت و مجلس معتقدند کسی را ندیدهاند که اصالتا قیمتگذاری دستوری را تایید کند و اصولا قیمتگذاری دستوری در کشور اتفاق نمیافتد؛ اما بخش خصوصی مخالف این ادعا است.
-
فرصت جدید سرمایهگذاری با سپرده نفتی
گواهی سپرده نفت خام چیست؟ چه افرادی میتوانند این گواهی را خریداری کنند؟ تازهترین برنامه فردای صنعت را از دست ندهید.
-
بحران شکر در پیش است؟
در جدیدترین برنامه فردای صنعت، مشکلات تولیدکنندگان قندوشکر و معضل اقتصاد دستوری در این صنعت مورد بررسی قرار گرفت.
-
راه عبور از آشفته بازار لوازم خانگی
همزمان با رای نمایندگان مجلس به عباس علیآبادی وزیر جدید صمت، فعالان صنعت لوازم خانگی در نشستی تخصصی مطالبات خود از وزیر را مطرح کردند.
-
مسیر تحول یک قانون؛ از چکهای کاغذی تا چک امن دیجیتال
حتما در خصوص بیاعتباری چک و مصائب زیاد چکهای برگشتی و مخدوش بین کسبه و فعالان اقتصادی شنیدهاید. آیا در قانون جدید چک این مسائل حل شده است؟ تا بلوغ این قانون چه مسیری در پیش است؟
-
بخش خصوصی در اقتصاد ایران چگونه رشد میکند؟
علی محمد شریعتیمقدم، موسس و مدیرعامل گروه بینالمللی نوین زعفران، یکی از کاندیداهای کسب کرسی هیات رئیسه اتاق ایران است. اهداف او برای ارتقای جایگاه اتاق ایران در صورت کسب رای اعتماد در چهار سال آینده بررسی شد.
-
هوشمندسازی یارانه نان به هدف خورد؟
متولی اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان در گفتوگو با «فردای اقتصاد» اعلام کرد که با اجرای این طرح حجم تراکنشهای الکترونیکی فروش نان در مقایسه با قبل، بیش از ۵۰درصد رشد کرد.
-
اقتصاد دستوری با صنعت تایر چه کرد؟
اقتصاد دستوری در ایران داستانی طولانی دارد. اما تولیدکنندگان تایر در ایران با چه چالشهایی دست و پنجه نرم میکنند؟ راهکار عبور از این چالشها چیست؟
-
تفکیک صمت؛ استدلال مخالفان و موافقان چیست؟
نمایندگان مجلس با تقاضای دولت مبنی بر بررسی دوفوریتی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی موافقت کردند. در نشست «فردای اقتصاد» دیدگاههای مخالفان و موافقان این لایحه بررسی شد.
-
دلار ۲۸۵۰۰ با چه پشتوانهای متولد شد؟
پس از تجربههای مکرر تثبیت دلار ۷ تومان، ۳۰۰ تومان، ۱۲۲۶ تومان، ۴۲۰۰ تومان، حالا نرخ دلار ۲۸۵۰۰ تومانی در مسیری مشابه ظهور کرده است؛ ریشههای تولد این دلار و آسیبهایی که به اقتصاد وارد میکند در یک نشست تحلیلی بررسی شدهاند.
-
راز انحراف حکمرانی شرکتی در ایران
احسان دشتیانه، عضو شورای عالی بورس در برنامه فردای صنعت و تجارت به بررسی وضعیت حکمرانی شرکتی در ایران پرداخت.
-
چالشهای صنعت قیر؛ از خام فروشی تا عرضه رایگان
صنعت قیر در حال حاضر با دو چالش عمده مواجه است، اول عرضه رایگان قیر به برخی دستگاهها و تهاتر بخشی از آن با پیمانکاران و دوم وضع مالیات بر فروش صادراتی این محصول.
-
اقتصاد دستوری چه فرصتی را در صنعت قند سوزاند؟
صنعت قندوشکر چه سهمی از اقتصاد ایران را به خود اختصاص است؟ قند قزوین چه جایگاهی را در صنعت قندوشکر به خود اختصاص داده است؟
-
آفت تصدیگری دولت در اقتصاد ایران
مدیرعامل گروه بهمن با آسیبشناسی تصدیگری دولت در اقتصاد ایران، گفت: اتاق بازرگانی باید در جهت حرکت به سمت اقتصاد آزاد گام بردارد.
-
اتاق بازرگانی به چه تغییراتی نیاز دارد؟
نایب رئیس هیات مدیره شرکت کروز معتقد است شرکتهای خصوصی به این دلیل رشد میکنند که چالشگر و توسعهگرا هستند و هدفگذاری میکنند.