مصطفی دارایینژاد رئیس اتحادیه بارفروشان از افزایش نرخ موز در میدان میوه و ترهبار خبر داد و افزود: واردات موز با ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام میشد که بعد از اصلاح نظام یارانهای واردات موز از ترجیحی به نیمایی تغییر کرد.
معافیت گمرکی واردات میوه حذف شد
به گفته وی؛ دولت در قبال صادرات سیب و واردات موز برای واردکنندگان ۵ درصد معافیت گمرکی برای تجار در نظر میگرفت که این تعرفه را نیز در نظر نگرفته است.
این فعال صنفی با بیان اینکه واردکنندگان از دولت درخواست داشتند که ۲ ماه نخست سال واردات موز با ارز ۴۲۰۰ تومانی حساب شود، گفت: فعالان این حوزه بر این باور بودند که اگر ۲ ماه نخست سال نرخ ارز واردات تغییر نکند اجازه نخواهند داد که قیمت موز در بازار بالا برود.
وی ادامه داد: واردکنندگان قیمت موز را در چند ماه اخیر کیلویی ۲۷ هزار تومان نگه داشتند این در حالیست که موز کیلویی ۳۰ هزار تومان برای واردکنندگان تمام میشود از اینرو واردات وقتی مشاهده کردن وزارت کشاورزی به تعهدات خود پایبند نیست و دیگر واردات با نرخ گذشته توجیه اقتصادی ندارد از اینرو نرخ این محصول را بالا بردند.
این فعال صنفی با اشاره به دستور قائم مقام وزارت کشاورزی، تصریح کرد: سردار کاظمینی به نمایندگان مجلس نامه زد و درخواست کرد که ۲ ماه نخست سال که بار آمده فروخته شده است را با ارز ترجیحی محاسبه کنند و ماههای دیگر سال طبق قانون از واردکنندگان دریافت شود اما این درخواست از سوی زیرمجموعههای این وزارتخانه رد شد و آنها فعالان این حوزه را به بازی گرفتند.
ضرر افزایش نرخ موز متوجه مردم است
به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان؛ واردکنندگان تا ۱۰ روز پیش با دولت همراهی کردند و در نهایت ضرر افزایش نرخ موز متوجه مردم و مصرفکنندگان شده است.
دارایینژاد ادامه داد: موز در میدان میوه و ترهبار کیلویی ۴۰ هزار تومان خرید و فروش میشود و در واحدهای خردهفروشی حداقل کیلویی ۵۰ هزار تومان عرضه خواهد شد.
وی با بیان اینکه امکان کشت موز در ایران وجود دارد، تصریح کرد: میتوان واریاته موز را از کشورهای فیلیپین، اکوادور و هند وارد و در سیستان و بلوچستان، چابهار و گلستان کشت کرد اگر این اقدام انجام شود از خروج سالیانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهیم کرد.
بنا به اظهارات رئیس اتحادیه بارفروشان؛ سالیانه حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تن موز وارد کشور میشود.
منبع: ایلنا
تبادل نظر