تسنیم: «صادق ستاری فرد» اظهار کرد: تا کنون ۹۳۰ هزار پرونده رتبهبندی برای معلمان شاغل و بازنشسته تشکیل شده است و ۱۳۰ هزار نفر نیز نو معلم هستند.
وی افزود: احکام قطعی ۴۱۱ هزار نفر صادر شده است که ۶۶ هزار و ۲۶۳ نفر بازنشسته و ۳۴۵ هزار و ۶۰۷ نفر شاغل هستند.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره توزیع فرهنگیان در رتبههای یک تا ۵ گفت: در رتبه یک ۳۱ هزار و ۵۹۲ نفر رتبه دو، ۸۱ هزار و ۲۸ نفر رتبه سه، ۲۱۸ هزار و ۵۸۱ نفر رتبه چهار، ۱۳ هزار و ۱۶۸ نفر رتبه پنج، ۱۲۳۸ نفر، ساماندهی شدند.
ستاری فرد گفت: تا پایان سال رتبهبندی را به سرانجام میرسانیم و افرادی که احکام قطعی آنها صادر شد میتوانند در سامانه شخصی خود آن را مشاهده کنند و رسیدگی به اعتراضات از روز سهشنبه ۹ اسفند آغاز میشود و سازوکار آن در سامانه اطلاعرسانی میشود.
وی با اشاره به اینکه آزمون استخدامی برای جذب معلم سال آینده برگزار میشود، گفت: این آزمون در تاریخ ۸ اردیبهشت برگزار خواهد شد و شروع ثبت نام از آخر این هفته است. این آزمون برای جذب ۲۴ هزار و ۶۹۴ نفر آموزگار ابتدایی، ۲۳۳۲ نفر آموزگار استثنایی و ۹۹۲ آموزگار برای مناطق عشایری است که در مجموع ۲۸ هزار و ۱۷ نفر آموزگار استخدام میشوند.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره منابع آزمون، عنوان کرد: از همه جوانان علاقهمند به حوزه تعلیم و تربیت برای شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش دعوت میکنیم، حیطههای آزمون تغییرات جدی دارد و به سه حیطه عمومی، اختصاصی و تخصصی تقسیم شده است و شفافیت در آزمون کتبی و فرآیند ارزیابی را داریم به گونهای که منابع آزمون نیز به صورت مشخص و شفاف به داوطلبان معرفی میشود.
ستاری فرد ادامه داد: تا کنون انتخاب شغلمحلها به گونهای بود که داوطلب میتوانست یک یا دو کد رشتهمحل را انتخاب کند اما در آزمون جدید میتواند سه کد رشتهمحل را انتخاب کند و اگر در رشتهمحل اول انتخاب نشد، دو مورد بعدی بررسی میشود.
وی با اشاره به اینکه موارد امتیازآور به صورت شفاف در مصاحبه اعلام شده است، گفت: تلاش میکنیم بتوانیم از ظرفیت ارزیابان حرفهای و نیروهای خارج از بوم استان استفاده کنیم. طبق قانون حداقل سن ۲۰ سال تمام و حداکثر سن ۴۰ سال تمام است. در آزمون پیش رو تفکیکی بین دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد ایجاد نکردیم و فرد با هر دو مدرک میتواند تا سقف ۴۰ سال در آزمون شرکت کند؛ بنابراین فرصت مناسبی برای حضور دهه شصتیها در آزمون وجود دارد و تلاش میکنیم با افزایش گستره داوطلبان افراد متخصص را شناسایی کنیم.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: در مصوبه ۸۳۳ شورایعالی انقلاب فرهنگی ذکر شده است که مدت فعالیت تماموقت در مراکز آموزشی و تربیتی از سقف سن کسر میشود و این در آزمون لحاظ خواهد شد.
ستاری فرد بیان کرد: در آزمون ۱۴۰۰، ۷۰ درصد افرادی که شرکت کردند و پذیرفته شدند فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد بودند. از سوی دیگر در آزمون «تیمز» و «پرلز» در حوزه سواد خواندن و عملکرد ریاضی و علوم وضعیت دانشآموزان بسیار ضعیف است.
وی ادامه داد: تا به امروز افرادی میتوانستند در آزمون استخدامی شرکت کنند که مدرک کارشناسی رشته علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، برنامهریزی آموزشی و فناوری آموزشی داشتند بنابراین در آزمون جدید نسبت به بسط رشتهها در سه سطح علوم انسانی، اسلامی و علوم پایه اقدام کردیم تا زمینه برای حضور دانشآموختگان این حوزهها فراهم شود. البته در مرحله مصاحبه ارزیابی دقیق انجام خواهد شد مثلاً در حیطه تخصصی، بازیوارسازی مفاهیم ریاضی و علوم، توانایی قصهگویی، شعرخوانی، داستانخوانی، تلاوت قرآن، اجرا و طراحی بازی در مصاحبه بررسی میشود.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: شاخصهای برقراری ارتباط و تعامل مؤثر با دانشآموزان، مثبتاندیشی، خلاقیت، تسلط بر اسناد بالادستی آموزش و پرورش بررسی خواهد شد و در مجموع ۲۳ شاخص در مصاحبه رصد میشود.
ستاری فرد ادامه داد: حافظان درجه یک تا ۵ قرآن فارغ از رشته تحصیلی با شرط داشتن مدرک کارشناسی میتوانند در آزمون شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه حدنصاب نمره تغییر کرده است، بیان کرد: در گذشته ۵۰ درصد نمره نفر اول ملاک حدنصاب بود اما در آزمون پیش رو میانگین نمره سه نفر اول به عنوان حدنصاب قرار میگیرد و این باعث میشود افراد بیشتری بتوانند به مرحله مصاحبه وارد شوند.
معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: سال گذشته ۹ هزار و ۷۰۰ صندلی خالی ماند و خواستیم تکمیل ظرفیت بگذاریم که نمرات منفی بود و این هم به دلیل محدودیتی بود که برای حضور نخبگان ایجاد کرده بودیم.
ستاری فرد گفت: سهم آزمون کتبی ۴۰ درصد و سهم مصاحبه ۶۰ درصد خواهد بود و فرصت گزینش نیز افزایش خواهد یافت. در نیمه تیر نتایج نهایی آزمون استخدامی اعلام میشود و فرصت گزینش برای بررسی نسبت به سالهای گذشته بیشتر است و فرصت سه ماهه خواهند داشت.
وی متذکر شد: قبولی نهایی سخت اما ورودی آسانتر است و تعداد رشتههای بیشتری میتوانند وارد شوند و مرحله ارزیابی و مصاحبه را سختتر بررسی خواهیم کرد.
تبادل نظر