فردای اقتصاد: شرکت نیروکلر در سال ۹۹ از سوی «شیران» خریداری شد و در حال حاضر ۴۰.۶ درصد از سهام «شکلر» در اختیار این شرکت است. خریدی که به تحول سودآوری در «شکلر» منجر شد. شرکت نیروکلر از شرکتهای تولیدکنندگان سود سوزآور و کلر است که مهمترین محصولات آن شامل ۶۵ درصد سود سوزآور و مشتقات آن، ۱۸ درصد کلر و ۱۷ درصد محصولات کارخانه یزد میشود.
سود سوزآور در صنعت فاضلاب و تولید آلومینا کاربرد دارد که با توجه به پیشبینیها از کمبود آب در دنیا، آینده این محصول جالب به نظر میرسد.
سال ۹۹ شکلر با تغییر مالکیت روبرو شد و «شیران» بیش از ۴۰ درصد آن را در اختیار گرفته است، از زمانی که این تغییر مالکیت صورت گرفت ماه به ماه تغییرات مثبتی در روند تولید و فروش شرکت ایجاد شد به طوری که مبلغ فروش شرکت از ابتدای سال مالی آن بین ۵۰ تا ۷۰ میلیارد تومان نوسان داشته است اما به یکباره در تیرماه مبلغ فروش شرکت کاهش چشمگیری داشت که به نظر عمدتا ناشی از دپوی «شکلر» بود ولی در مردادماه با افزایش فروش دوباره به ۶۷ میلیارد تومان رسیده است.
از ابتدای سال مالی شرکت نیروکلر به غیر از دی و بهمن همواره مقدار تولید بیش از مقدار فروش بوده است.
در دی و بهمن که شرکت بیش از آنچه تولید داشته را فروخته، نرخها در بالاترین سطح خود قرار داشتهاند اما حالا در مردادماه دوباره مبلغ فروش از تولید مقداری بیشتر شده که شاید این را نشان دهد پیشبینی شرکت از آینده نرخ سود سوزآور چندان مثبت نیست.
«شکلر» در چند سال اخیر به سراغ صادرات رفت
شرکت نیروکلر به دلیل کم کردن ریسک فروش وارد بازارهای صادراتی شد تا در صورت به وجود آمدن رقبای جدید در بازار داخل در فروش به مشکل نخورد.
در بازار صادراتی، شرکت نیروکلر بسیار نوسانی عمل کرده به این معنی که در برههای از سال تا ۸۰ درصد فروش داخلی، صادرات داشته و در زمان دیگری حتی کمتر از ۲۰ درصد از میزان فروش داخلی را صادر کرده که میتواند به دلیل شرایط مشتریهای خارجی شرکت اتفاق افتاده باشد.
«شکلر» دو طرح توسعه خوب نیز در دستور کار دارد
طرح تولید ۱۸۰۰ تنی پرکلرین که از ابتدای شهریور قرار بود به بهرهبرداری برسد و طرح ۱۲۵۰ تنی MCA که این طرح هم قرار است تا انتهای سال مالی شرکت به بهرهبرداری برسد.
تبادل نظر