یونس ژائله و حسین پیرمؤذن دو کاندیدای دیگر ریاست اتاق به ترتیب ۹۵ رأی و ۶۲ رأی کسب کردند. تعداد آرا در انتخاب ریاست هیأت نمایندگان اتاق ایران ۴۲۶ رای بوده که ۴۲۲ رای پذیرفته شده است.
محمدرضا بهرامن با ۲۱۳ رای، پیام باقری با ۱۶۷ رای، صمد حسنزاده با ۱۶۲ رای و قدیر قیافه با ۱۶۰ رای به عنوان نواب رئیس اتاق ایران انتخاب شدند.
عبدالله مهاجر با ۱۵۲ رای به عنوان خزانهدار اتاق بازرگانی و کیوان کاشفی با ۲۳۶ رای به عنوان منشی هیات رئیسه انتخاب شدند.
ماموریت مهم رئیس جدید اتاق ایران
حسین سلاحورزی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال «فردای اقتصاد» در مورد مهمترین ماموریت وی در چهار سال آینده، گفت: سعیمان این است که در مرحله اول اختلافها را به حداقل برسانیم و طی فراخوانی از همه صاحبنظران خواهیم خواست تا در طول چهار سال آینده، برای تحقق اهدافمان مشارکت کنند؛ اما برای پیشبرد این مسیر باید ساختارهای اتاق بازرگانی را اصلاح کنیم. به گفته سلاحورزی، در عین حال قدم بعدی ما این است که چگونه میتوانیم نقش اتاق بازرگانی را در سیاستگذاری پررنگ کنیم تا سیاست بهینهتری برای کشور اتخاد شود. رئیس جدید اتاق ایران بر لزوم همگرایی و انسجام بین فعالان اقتصادی و اعضای اتاق به منظور ارتقای جایگاه بخش خصوصی در فرآیند تصمیمگیریها تاکیدکرد.
سلاحورزی، همچنین یکی از برنامههای جدی در این دوره را توجه به شفافیت، اظهارنظرها و همیاری برای حل مشکلات اقتصادی عنوان کرد. به باور وی، شرایط کشور خاص است و به همین دلیل خانه بخش خصوصی به دنبال این است که برای احیای تولید، رشد اقتصادی و مهار تورم در کنار دولت نقشآفرینی کند. برای این منظور باید در فرآیندها و برنامهها بازبینی داشته باشیم.
سلاحورزی با بیان اینکه اتاق، اجزا و ارکان مشخصی دارد و هرکدام توانمندیهای بیبدیلی دارند تا در تعامل با حاکمیت نقشآفرین باشند، گفت: برای اجرای برنامهها نیازمند بازبینی در ساختار اتاق و نحوه عملکرد موثر این ارکان هستیم. از آنجایی که برای تقویت صادرات و تجارت لازم است کارهایی صورت بگیرد، برنامههای خود را در چارچوب برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت تدوین و دنبال خواهیم کرد.
رئیس اتاق ایران درباره روند تایید صلاحیتها پیش از برگزاری انتخابات و گمانهها درباره عدم امکان اعلام نامزدی ایشان برای ریاست اتاق ایران بر اساس دخالتهای دولت، گفت: از منظر انصاف، نشانههای آشکاری از دخالت دولت در فرآیند انتخابات نداشتیم. حتی هرکجا که مشکلی پیش آمد شاهد تلاش نمایندگان دولت در راستای تسهیل شرایط بودیم.
وی ادامه داد: به طور کلی، شورای عالی نظارت بر اساس قانون، اعضای دولتی را هم شامل میشود و آنچه در نشست انتخابات مبنی بر انصراف من از اعلام نامزدی ریاست اتاق ایران مطرح شد، برداشت و توصیه شخصی این عضو انجمن نظارت بر انتخابات بود و بعید میدانم نتیجه رایگیری مورد خدشه قرار گیرد. وی گفت: اتاق ایران به موجب قانون، ماموریتهایی دارد که باید دنبال شود و منابع آن باید در محل دقیق خود هزینه شود. بهینه کردن این بخش را در این دوره دنبال خواهیم کرد. از سوی دیگر، باز شدن فضای کسبوکار و کاهش سطح دخالتها در صحنه اقتصادی را نیز پی میگیریم.
رئیس جدید اتاق ایران با بیان این مطلب که اتاق مجموعهای از خواستهها، مطالبات و نقطهنظرات مختلف است و نگاههای هر کدام نیز درباره یک موضوع خاص، گاهی در تضاد با هم قرار دارد، وظیفه اتاق را این دانست که بر اساس برآیند این موضعگیریها در راستای تحقق منافع ملی، حرکت کند. در واقع اتاق موفق به نوعی همدلی نیاز دارد. پس باید از فصل رقابت عبور و با کمک ارکان مختلف خود برای تقویت اقتصاد ملی تلاش کند.
سلاحورزی پس از کسب کرسی ریاست اتاق بازرگانی در توئیتی نوشت: «فصل رقابت گذشت، وقت مودت رسید»
تبادل نظر