فردای اقتصاد: برای پیش بینی بورس فردا باید ببینیم چه اتفاقاتی در بورس دیروز رخ داد و چه اتفاقاتی در بورس فردا تاثیرگذار خواهد بود و سپس با توجه به مجموع این اتفاقات ببینیم چه چیزی در انتظار بورس فردا است.
روند بازار سهام طی روزهای گذشته نشان داد که علیرغم افزایش امید به ایجاد یک تغییر در مبحث نرخ خوراک پتروشیمیها و همچنین نرخ دلار پایه محصولات پتروپالایشی، بورسیها همچنان با چشم تردید به این موضوع نگاه میکنند و هنوز اعتماد قابل توجهی به بازار بازنگشته است. روز چهارشنبه نیز رفتار بورس تهران همین دیدگاه را مخابره کرد و نگاهی به مسیر شاخص کل بورس نشان میدهد که بازار هنوز تصمیمی برای روند کاهشی یا صعودی قدرتمندی ندارد. شاخص کل بورس در آخرین روز هفته طی یک مسیر رفت و برگشتی در نهایت کار خود را با یک کاهش اندک ۰.۰۷ درصدی به پایان رساند و در مرز ۲ میلیون واحد قرار گرفت و در سمت دیگر شاخص هموزن که روز بهتری را سپری میکرد با یک افزایش تنها ۰.۰۶ درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد سهام نیز با ثبت عدد ۴۲۸۰ میلیارد تومانی در کنار خروج پول ۱۰۲ میلیارد تومانی نیز همراه با نماگرهای قیمتی از یک روز کمجان در بورس تهران خبر دادند.
پس از ثبت روزهای سرخ و شوکهایی که طی روزهای گذشته به بازار وارد شد، کماکان میتوان کمرمقی و نگرانی را در رفتار فعالان بازار سرمایه مشاهده کرد به طوری که حتی بهبود روند معاملات به قدری قدرت نمیگیرد که شاهد یک روز سبز با کیفیت باشیم و مشخص است که بورسیها همچنان از خرید سهام جدید اضطراب دارند زیرا انتظار میرود که هرلحظه خبری جدید تمامی امیدهای اندک موجود در بازار را نیز نقش بر آب کند و بار دیگر همچون روزها و هفتههای گذشته رنگی سرخ سرتاسر نقشه بازار را فرا بگیرد. با این حال اما به نظر میرسد که برخی مسائل همچنان میتواند بر روند روزانه بازار سهام اثرگذار باشد. در ادامه با بررسی شرایط موجود و نگاهی به روند روزانه شاخص کل بورس به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.
تشدید بیاعتمادی در بورس تهران
نتایج جدیدترین دور از نظرسـنجی «شـاخص اطمینان» با مشارکت ۵۱ مدیر دارایی با متوسط سهام تحت مدیریت ۲.۸ هزار میلیارد تومان نشان میدهد با وجود ارزندگی بالا و همین طور احتمال نسبتا پایین ریزش سنگین اما اعتماد به بورس کاهش یافته است. جایی که شاهد کاهش اطمینان بورسیها برای زمین زدن تورم و همینطور کم شدن فرصت خرید هستیم. جایی که شاخص اطمینان فردای اقتصاد به عنوان مهمترین شاخص این نظرسنجی در تیرماه با کاهش نسبت به اردیبهشتماه به عدد ۵۴.۹ رسید و شاخص فرصت خرید بدون تغییر عدد ۵۰ را نشان داد. در مقابل شاخص ارزندگی در تیرماه افزایشی بود و به عدد حدود ۹۶ رسید؛ یعنی بیشتر مدیران دارایی معتقدند قیمتها در بازار سهام خیلی پایین یا نزدیک به ارزش ذاتی هستند.
روند کاهشی تورم و رکود بازارها
تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور در تیر ماه ١٤٠٢ با ۳.۲ واحد درصد کاهش به ٣٩,٤ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ٣٩.٤ درصد بیشتر از تیر ماه ١٤٠١، برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده اند. آخرین بار در اردیبهشت سال گذشته تورم کمتر از ۴۰ درصد بوده و پس از آن و با اصلاح یارانه و نیز افزایش قیمتهای جهانی مواد غذایی، تورم به بیش از ۴۰ درصد رسید و تا خرداد ماه همچنان بالاتر از این محدوده قرار داشت. همچنین تورم نسبت به ماه قبل، ٢ درصد افزایش داشته و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٤٧.٥ درصد افزایش داشته است.
اگرچه روند بورس تهران و اکثر سهمها طی هفته گذشته به دلایل مشخص با فشار عرضه زیادی از سمت فروشندگان همراه بود اما نگاهی به دیگر بازارها نیز نشان میدهد که تقریبا به دلیل شرایط موجود در وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور، رکودی همهگیر ایجاد شده و اغلب شاهد نوسانات اندک و یا کاهش قیمت در کلاسهای دارایی مختلف هستیم.
نگاهی به روندهای روزانه
اگر به مسیر شاخص کل بورس در روز چهارشنبه نگاهی بیاندازیم، همانطور که پیداست بازار در ابتدا با فشار عرضهای مواجه که پس از گذشت حدود یک ساعت متوقف شد و شاخص بورس توانست به مسیر صعودی برگردد اما این روند صعودی نیز قدرت چندانی نداشت و در نهایت به یک روند خنثی و کمنوسان تبدیل شد. از این رو انتظار میرود که بورس فردا هم روزی کمجان را سپری کند.
پیش بینی بورس فردا
با توجه به نکات ذکر شده در بالا و همچنین مسیری که نماگرهای اصلی بازار در روز چهارشنبه تجربه کردند، پیش بینی میشود که بورس فردا هم با معاملاتی کمرمق و کمنوسان همراه باشد و به طور کلی بازاری متعادل و اندکی مثبت شاهد باشیم که البته برخی تکسهمها همچنان با توجه به گزارشهای خوبی که منتشر کردهاند، تقاضای بهتری نسبت به کلیت بازار خواهند داشت.
تبادل نظر