ایسنا: دولت کانادا پس از «روز انتقال برجام» و به پایان رسیدن تاریخ تحریمهای موشکی و تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، با انتشار بیانیهای با ادعای این که «فعالیتهای ایران در زمینه اشاعه تسلیحات هستهای همچنان تهدید بزرگی علیه امنیت منطقهای و بینالمللی ایجاد میکند»، اعلام کرد که کانادا این تحریمها را علیه تمامی نهادها و افراد ایرانی مربوطه حفظ میکند.
در بیانیهای که در وبگاه دولت کانادا منتشر شد، آمده است: به دلیل پابرجا بودن نگرانیها درباره برنامه هستهای ایران، کانادا این اقدامات را در هماهنگی با اتحادیه اروپا، انگلیس و آمریکا انجام میدهد تا اطمینان حاصل شود که ما به طور جمعی به حکومت ایران به دلیل برنامه موشکهای بالستیک، برنامه هستهای و برنامه پهپادی آن فشار میآوریم.
در این بیانیه با اشاره به تحریمهایی که حفظ خواهد شد، آمده است: این بسته تحریمی ۱۸ فرد و ۵۶ نهاد را که در فعالیتهایی در زمینه تسهیل، حمایت، تامین مالی یا کمک به فعالیتهای هستهای ایران با حساسیت اشاعه مشارکت داشتهاند و همچنین مقامات پیشین یا فعلی سپاه پاسداران ایران و نهادهای وابسته به آن را شامل میشود.
به گفته دولت کانادا، افرادی که مشمول این تحریمها هستند، از انجام دادن معاملات(با کانادا) منع و اموال آنها مسدود شده و تحت قانون مهاجرت و حفاظت از پناهندگان، اجازه ورود به کانادا را نخواهند داشت.
اتحادیه اروپا و انگلیس نیز، پیشتر، اعلام کردند که این تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را حفظ میکنند.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در یک بیانیه مطبوعاتی این اقدام اتحادیه اروپا را نقض صریح تعهدات اتحادیه و سه کشور اروپایی ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ و عملی توام با سوءنیت دانست.
کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ضمن محکومیت این تصمیم، آن را عملی یکجانبه، غیرقانونی و از لحاظ سیاسی غیرقابل توجیه دانست.
وی تاکید کرد: چنین اقدامی، با ادعاها و رویکرد اتحادیه و سه کشور اروپایی مبنی بر تعهد به اجرای کامل برجام مغایرت دارد.
این تحریمها، ایران را از تولید موشکهای بالستیک قادر به حمل کلاهک هستهای، همچنین خرید پهپادها و موشکها از ایران یا فروششان به ایران ممنوع میساخت. طبق توافق هستهای، تاریخ این تحریمها در ۱۸ اکتبر پایان یافت.
تبادل نظر