۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶

ایجاد محدودیت متعدد در بازار اختیار معامله آیا زمینه‌سازی برای بسته شدن این بازار خواهد بود؟ فرنوش دواتگرزاده، کارشناس بازار سرمایه پاسخ می‌دهد.

فردای اقتصاد: فرنوش دواتگرزاده، کارشناس بازار سرمایه معتقد است، با توجه به اینکه معاملات در بازار اختیار معامله رشد چشم‌گیری داشت بلافاصله سازمان بورس چند ابلاغیه را منتشر کرد.

وی با حضور در برنامه بورسان عنوان کرد: نخستین ابلاغیه سازمان بورس در خصوص ممنوعیت معاملات صندوق درآمد ثابت بود. مبنی بر اینکه، این ورود قبیل از صندوق‌ها به معاملات اختیار معامله ممنوع شد.

وی ادامه داد: این اتفاق باعث افت در حجم و ارزش معاملات بازار اختیار معامله شد.

این تحلیلگر بازار سرمایه تصریح کرد: تامین مالی در زمره اقدامات اصلی اختیار مشتقه نیست. در واقع اختیار معامله در گروه ابزارهای هجینگ قرار می‌گیرد.

دواتگرزاده با اشاره به دیگر ابلاغیه سازمان (سقف موقعیت‌های باز در کارگزاری‌ها) گفت: کارگزاران به دلیل ریسکی که در حوزه وجه تضمین وجود داشت، عمدتا تمایلی ندارند که موقعیت فروش را برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی باز کنند. ابلاغیه سازمان باعث شد کارگزاری‌هایی که محافظه کار بودند، محافظه کارتر شده و مقداری عقب‌نشینی کنند.

وی افزود: اطلاعیه بورس تهران مبنی بر ایجاد سقف برای نمادهای اختیار معامله دیگر عاملی است که در این زمینه مورد توجه قرار می‌گیرد.

سوالی مطرح می‌شود مبنی بر این که ایجاد محدودیت متعدد در بازار اختیار معامله آیا زمینه‌سازی برای بسته شدن این بازار است؟ پاسخ مثبت است.

در برنامه امروز بورسان، شاهرخ شریعتی کارشناس ارشد بازار سرمایه به بررسی تکنیکال شاخص و صنایع پرداخت. در ادامه فرنوش دواتگرزاده کارشناس بازار سرمایه وضعیت بازار مشتقه را مورد ارزیابی قرار داد.