۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۹
محدودیت دو دوره‌ای ریاست اتاق‌ها پابرجاست

نایب‌ رئیس اتاق ایران به شایعه برداشتن محدودیت دو دوره‌ای ریاست اتاق‌ها همزمان با انتخابات سال جاری اتاق‌های سراسر کشور پاسخ داد.

فردای اقتصاد: انتخابات اتاق های سراسر کشور در حالی اواخر امسال برگزار می شود که نایب‌رئیس اتاق ایران در پاسخ به شایعه برداشتن محدودیت دو دوره‌ای ریاست اتاق‌ها، اعلام کرد: آیین‌نامه اجرایی اتاق‌ها هیچ تغییری نکرده و هیات رئیسه اتاق ایران موافق تغییر آیین‌نامه هیات نمایندگان نیست.

نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به تغییرات آیین‌نامه اجرایی قانون اتاق‌های بازرگانی گفت: به‌موجب بند (ه) ماده ۱۶ قانون اتاق بازرگانی، صنایع ‌و معادن و کشاورزی ایران، تهیه، پیشنهاد و اصلاحات بعدی آیین‌نامه‌های اجرایی این قانون از جمله وظایف هیات نمایندگان اتاق ایران است که باید توسط این رکن تهیه و به شورای عالی نظارت پیشنهاد شود. بنابراین اساسا موضوع برداشتن محدودیت ریاست دو دوره‌ای توسط هیات رئیسه اتاق ایران کاملا کذب و در ادامه سناریوی تخریب این نهاد قانونی است.

حسین سلاح‌ورزی در گفت‌وگو با «ایسنا» افزود: تهیه و اصلاح پیش‌نویس آیین‌نامه‌ها از طریق کارگروهی منتخب از اعضا هیات نمایندگان صورت می‌گیرد که در صورت تصویب در صحن هیات نمایندگان برای شورای عالی نظارت ارسال می‌شود. این رویه قانونی پابرجاست و هیات رئیسه اتاق ایران نیز نه‌تنها به آن پایبند است که مخالف تغییرات پی‌درپی در آیین‌نامه‌ای است که هنوز یک دوره از تصویب آن نگذشته است.

سلاح‌ورزی درباره تاریخچه تغییرات آیین‌نامه گفت: در حقیقت آخرین بار اصلاحات در «آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیات نمایندگان اتاق ایران و اتاق‌های شهرستان» بر اساس روال قانونی در هیات نمایندگان تهیه ‌شده و در جلسه مورخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ شورای عالی نظارت به تصویب رسیده و از آن تاریخ تاکنون هیچ تغییری در آن به وجود نیامده است. به‌موجب تبصره ذیل ماده شش این آیین‌نامه، اعضای هیات نمایندگان نمی‌توانند بیش از دو دوره عهده‌دار سمت ریاست اتاق ایران تهران و شهرستان‌ها شوند.

نایب‌رئیس اتاق ایران اظهار کرد: درحالی‌که اواخر امسال انتخابات اتاق‌های سراسر کشور برگزار می‌شود، نظرات گوناگونی پیرامون آیین‌نامه هیات نمایندگان و انتخابات آتی مطرح می‌شود. برخی معتقدند با توجه به اینکه هنوز سه سال از آخرین اصلاحات آیین‌نامه مربوطه نگذشته است، لذا تغییرات مکرر و متعدد ضرورت نداشته و بایسته‌تر و شایسته‌تر این است که کماکان تا زمانی که هیات نمایندگان اتاق ایران به جمع‌بندی کامل و دقیقی در مورد ضرورت اصلاح در آیین‌نامه مذکور نرسیده‌اند، لزومی به تغییر و اصلاح آن نیست و قاعدتا بند مربوط به محدودیت بیش از دو دوره ریاست اتاق ایران و شهرستان‌ها موضوع تبصره ذیل ماده ۶ آیین‌نامه مذکور، کماکان به قوت خود باقی است و تغییری نخواهد کرد.

سلاح‌ورزی تأکید کرد: واقعیت ماجرا این است که نه‌تنها هیچ طرح یا پروژه‌ای از سمت هیات رئیسه اتاق برای حذف تبصره ذیل ماده ۶ آیین‌نامه یا برداشتن محدودیت دو دوره‌ای وجود خارجی ندارد، بلکه اکثریت هیات رئیسه اتاق بر این باورند که مادامی‌که هیات نمایندگان به جمع‌بندی و تصمیم نرسیده‌اند، ضرورت و عجله‌ای برای تغییر یا اصلاح در آیین‌نامه وجود ندارد. به طبع وقتی آیین‌نامه اجرایی تغییری نکند محدودیت دو دوره‌ای ریاست بر اتاق‌ها همچنان پایدار و پابرجاست. درنتیجه ضمن تکذیب شایعات اخبار کذب و تحلیل‌های نادرست، لازم به تأکید مجدد است که اولا تغییر و اصلاح در آیین‌نامه اجرایی از وظایف و اختیارات هیات نمایندگان است و نه هیات رئیسه و ثانیا هیات رئیسه موافق به تغییر یا تهیه آیین‌نامه جدیدی نیست.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha