همشهری: افزایش تعداد کافیشاپها و همچنین مغازههایی که انواع شکلهای قهوه وسایل مربوط به تهیه آن را عرضه میکنند نشان میدهد این نوشیدنی محبوب جهانی جای خود را در میان خانوادههای ایرانی هم به خوبی باز کرده و گرچه هنوز چای فرارگیرترین و محبوبترین نوشیدنی خانوادگی در کشور محسوب میشود اما استقبال بسیار بالای جوانترها و نسل جدید از کافهنشینی و نوشیدنیهای متنوعی که بر پایه قهوه تهیه میشود، آمارها و ارقام مربوط به قهوه را در کشور به طرز عجیبی در سالهای اخیر تغییر داده است.
رئیس انجمن قهوه ایران به تازگی از افزایش بیش از ۴ برابری رقم واردات قهوه به کشور تنها در عرض سه سال خبر داده است. به گفته حسام ربیعی، میزان واردات دانه قهوه سبز در سال ۱۳۹۸ تاکنون از ۸ هزار تن به ۳۳ هزار تن در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
آمارهای رسمی واردات و صادرات کشور حاکی از این است که ایران در سالهای اخیر قهوه نهفقط در میان محصولات وارداتی بلکه در میان اقلام صادراتی نیز جایگاه قابل توجهی دارد و ایران به یکی از تولیدکنندگان محصولات قهوه تبدیل شده است.
بر اساس آمارهای موجود در دسترسترین بازارها برای واردات قهوه به ایران امارات متحده عربی، اوگاندا و هند بودهاند و بخشی از این محصول بعد از فرآوری و رُستکردن به مقصد کشورهای دیگر ازجمله هند و ترکیه صادر میشود.
به گفته رئیس انجمن قهوه ایران، آمار افزایشی واردات قهوه نشان از رشد مصرف داخلی و بالا رفتن تعداد شرکتهای فعال در صنعت قهوه دارد که صادرات محصولات این شرکتها بخش مهمی از ارز خارج شده برای واردات را پوشش میدهد.
بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که سرانه مصرف قهوه در ایران در سال ۸۵ کمتر از ۱۰۰ گرم در سال بود، که این میزان در سالهای اخیر رشد قابل ملاحظهای داشته و به حدود ۴۲۰ گرم در سال رسیده است.
قیمت قهوه نیز پا به پای مصرف، افزایش یافته است به طوری که حداقل قیمت هر ۱۰ گرم قهوه در سه سال گذشته از حدود ۱۵ هزار تومان به حدود ۵۰ هزار تومان رسیده است.
تبادل نظر