۳۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۵
آیا جنگ قابل پیشگیری بود؟

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در پاسخ به این سوال که آیا جنگ هشت ساله علیه ایران قابل پیش‌بینی و پیشگیری بود گفت: جنگ تحمیلی قابل پیش‌بینی بود، اما قابل پیشگیری نبود.

فارس: سردار سرلشکر صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس در سازمان بازرسی کل کشور گفت: رهبری حضرت امام (ره) و خون شهدای دفاع مقدس راه کربلا را باز کرد و به فضل الهی، جبهه مقاومت و خون شهیدان مدافع حرم همچون شهید قاسم سلیمانی و رهبری امام خامنه‌ای و مجاهدت ملت‌های مسلمان منطقه، راه قدس را باز خواهد کرد.

وی تاریخ را حلقه اتصال گذشته به آینده دانست و بیان داشت: امنیت ملی، پیشرفت، عدالت، زایش تحولات فرهنگی و دگرگونی اقتصادی بستگی به تجربه‌اندوزی‌ها از سرگذشت اقوام و ملل مختلف در صلح و جنگ و عبرت گرفتن از آن و نگاه درست نسبت به آینده دارد.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی افزود: جنگ یکی از عناصر پایدار تاریخ بشری است و حتی تمدن جدید و دموکراسی های مطرح شده در جهان نیز از استمرار جنگ‌ها نکاسته است، نمونه‌اش  اشغال و ظلم و ستم و تجاوزگری 20 ساله آمریکا در افغانستان مظلوم و عراق مظلوم است

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا ادامه داد: از حدود سه هزار و 400 سال پیش تاکنون فقط ٢٦٨ سال بدون جنگ سپری شده است و حدود ١٢٠ میلیون نفر در قرن بیستم و در جنگ های مختلف، کشته و مفقود شده‌اند.

سرلشکر صفوی با یادآوری اشغال نظامی ایران در جنگ اول و دوم جهانی تاکید کرد: ایران در جنگ اول و دوم جهانی اشغال نظامی شد و بیش از دو میلیون نفر از مردم ایران فقط در جنگ اول جهانی در زمان احمد شاه قاجار به دلیل قحطی و بیماری ناشی از جنگ و عملکرد ارتش خبیث انگلستان جان خودشان را از دست دادند و این درحالی است که در هر دو جنگ، ایران اعلام بیطرفی کرده بود و در جنگ دوم جهانی و اشغال ایران در شهریور 1320شمسی، نیروهای مسلح رضاخان دیکتاتور حتی یک روز هم مقاومت نکردند.

صفوی با تاکید بر اینکه تمدن ایرانی اسلامی چندهزار ساله، یکی از پایه های تمدن بشری است گفت: ایران در کنار چین، هند، مصر و یونان جزو پایه‌های تمدن بشری بوده است و ترس و وحشت دشمنان فرامنطقه‌ای از ملت بزرگ و مسلمان ایران، تنها به خاطر مؤلفه‌های قدرت ملی ما نیست بلکه آنها از سابقه فرهنگی، روحیه حماسی و شجاعت و تاریخ و تمدن ما آگاه و از آن در هراسند.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، تصریح کرد: این سوال مطرح است که آیا جنگ هشت ساله علیه ایران قابل پیش بینی بود؟ باید پاسخ داد که بله، این جنگ قابل پیش بینی بود اما قابل پیشگیری نبود.

وی ادامه داد: صدام کافر از سال ٥٨ به فکر تجاوز به ایران بود و در این مسیر از حمایت و موافقت دولت‌های آمریکا، شوروی سابق و برخی از کشورهای عربی منطقه اطمینان داشت؛ در همین راستا صدام در این هشت سال، حدود ٥٧ درصد از درآمد ملی خود را در این هشت سال وارد جنگ کرد.

سردار صفوی، هدف اساسی جنگ ها را تحمیل اراده یک دولت بر دولت دیگر دانست و گفت: این تحمیل اراده، ممکن است به سقوط نظام سیاسی آن کشور یا تصرف قسمتی از سرزمین یا یک منطقه اقتصادی آن کشور منتهی شود.

وی ادامه داد: هدف اساسی غیرقابل تغییر همه حکومت‌ها، حفظ بقای ملی، حفظ ارزش‌ها، حفظ امنیت ملی، استقلال و پیشرفت است و جنگ‌ها این اهداف را با خطر جدی روبه رو می‌کنند و دولت‌ها و ملت‌ها برای حفاظت از این اهداف حیاتی حاضربه فداکاریهای بزرگ و هزینه کردن های کلان هستند.

این فرمانده عالی دوران دفاع مقدس با تحلیل اهداف حداکثری و حداقلی رژیم بعث صدام در حمله به ایران خاطرنشان ساخت:حداقل هدف صدام و حامیان منطقه ای و فرامنطقه‌ای‌اش لغو قرارداد 1975 الجزایر، تضعیف منابع انسانی و اقتصادی و مدیریتی جمهوری اسلامی و اشغال کامل خوزستان و هدف حداکثری آنها سرنگونی نظام نوپای سیاسی ایران بود.

سردار صفوی در تحلیل راهبرد سیاسی نظامی ایران در جنگ تحمیلی تصریح کرد: اولین راهبرد سیاسی و نظامی ایران بیرون کردن متجاوزان و همچنین بازگشت عراق به قرارداد ١٩٧٥ و ایجاد امنیت پایداردر مرزهای ایران و عراق و احقاق حقوق ملت ایران بود.

سرلشکر صفوی با بیان اینکه صدام به هیچ یک از اهداف حداقلی و حداکثری خود نرسید گفت: واقعیت آن است که صدام و حامیان در جنگ تحمیلی علیه ملت ایران شکست خوردند و بعدها حکومتش توسط ظالم بزرگتری مثل آمریکایی‌ها ساقط شد در حالی که جمهوری اسلامی ایران به قدرت اول منطقه غرب آسیا تبدیل شده است.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای می‌تواند این سازمان را از مسیر ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کُریدورهای ترانزیتی جنوب به شمال وشرق به غرب متصل کند و با پیوند اقتصاد قاره آسیا به اروپا، باعث رشد و شکوفایی و رفاه ملت ایران خواهد شد.

ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این مراسم، از دوران دفاع مقدس به عنوان دوران پرافتخار برای ملت ایران یاد کرد و گفت: هفته دفاع مقدس فرصت مغتنمی است تا آثار این دوران دفاع را ‌پاس بداریم و نگذاریم گرد و غبار تاریخ بر روی آن بنشیند.

وی ادامه داد: امروزه تمام هم و غم دشمنان اسلام  این است که ارزش های اسلام، انقلاب، ایثار و شهادت را مورد هجمه قرار دهند که باید با مرور و یادآوری خاطرات دوران دفاع مقدس توطئه دشمنان را خنثی کرد.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha