راه حل خلاء مهارتی در نیروی کار

افزایش مهارت کارکنان چه اثری بر کسب وکار و جامعه دارد؟
۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۸
راه حل خلاء مهارتی در نیروی کار

توجه نکردن به فاصله مهارت‌های نیروی کار، موجب دوقطبی شدن جامعه و عقب ماندن پی‌درپی نیروی کار کم مهارت و شکوفایی متناوب نیروی کار ماهر می‌شود و در نتیجه فاصله بین این دوگروه هر روز بیشتر می‌شود.

فردای اقتصاد: مطالعه‌ای که به تازگی توسط مرکز پی‌دبلیوسی با همکاری مدیران ارشد شرکت‌ها انجام شد، نشان داده است که 50 درصد از مدیران شرکت‌ها کاهش مشاغل را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

این موضوع تاثیر زیادی در بازار کار خواهد داشت. آن دسته از نیروی کار که از توانایی‌های لازم برای رقابت بر سر مشاغل مهارتی برخوردار نیستند، در معرض خطر تعدیل نیرو از سوی مدیرا قرار دارند. این در شرایطی است که بنا به اعلام مجمع جهانی اقتصاد مسئولیت واقعی مدیران، مشارکت دادن این دسته از افراد به عنوان نیروی کار است.

ازسوی دیگر، بر اساس این مطالعه، آن دسته از نیروی کار که دارای مهارت‌های کمتر عرضه شده هستند، در بازار کار از قدرت بیشتری برخوردارند و به دنبال آن هستند که از چنین قدرتی استفاده کنند.

اگر کسب‌وکارها نقش خود در ارتقای مهارت‌های کارکنان را ایفا نکنند، ریسک تسری آن خلاء‌ها در جامعه و دوقطبی شدن آن وجود دارد. چون آن دسته از نیروی کار که فاقد مهارت‌های لازم هستند از دسته دیگر که دارای مهارت‌های بالا هستند عقب می‌افتند. در اقتصادی که در حال کندتر شدن است، این بحران برای نیروی کاری که به اندازه کافی برای مهارت‌های خاص آمادگی ندارد، شدت می‌یابد، در حالی که افراد دارای مهارت‌های مورد نیاز به رشد و شکوفایی خود ادامه می‌دهند و احساس قدرتمندتر شدن خواهند کرد. این وضعیت موجب افزایش فاصله و دو قطبی‌تر شدن جامعه خواهد شد. بسیاری بر این باورند که این روند گسترده نیروی کار و انتظارات فعلی در زمینه نیروی کار با برطرف شدن کندی اقتصاد، تغییر خواهد کرد. اما مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرده است که چنین نخواهد شد و انتظارات و تحولات مربوط به نیروی کار ماهر بدون توجه به شرایط اقتصاد به این روند خود ادامه خواهد داد.

راه حل چیست؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد ارتقای مهارت‌های نیروی کار تنها راه حل پیشگیری از افزایش این خلاء مهارتی است. کمک به افراد در ارتقای تحصیلات و مهارت‌هایشان نه تنها برای شرکت‌ها و کسب‌وکارها که برای کل جامعه ضروری است. ارتقای مهارت‌های افراد بر میزان رضایت شغلی آنان خواهد افزود. از سوی دیگر سرمایه‌گذاری بر ارتقای مهارت کارکنان شرکت‌ها موجب افزایش اعتماد بین کارفرماها و شهروندان و حتی دولت‌ها و جامعه خواهد شد.

منبع: WEF

مترجم: شادی آذری حمیدیان

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha