فردای اقتصاد - هر چیزی که کلمه هوشمند داشته باشه و به اینترنت متصل باشد را در بخش اینترنت اشیا رده بندی میکنیم و با قطع اینترنت همه آنها صدمه میبینند.
روزبه بابازاده رییس انجمن اینترنت اشیا درباره تاثیر قطع اینترنت بر کسب وکارها به فردای اقتصاد گفت: اگر گلخانهای نتواند به اینترنت متصل وصل باشد و داده بگیرد و داده بفرستد تمام محصول ممکن از بین برود.
در بخش حمل و نقلهای بینالمللی اگر بخواهیم خودروها را وادار به اتصال به شبکه داخلی کنیم اساسا سیستم ترانزیت ما از بین میرود چون اساس ارتباط ترانزیتی اتصال به اینترنت است.
به گفته بابازاده با قطع اینترنت کسب وکارهای بینالمللی مان در حوزه اینترنت اشیا صددرصد از بین میرود و کسب وکارهای داخلیمان در حوزه اینترنت اشیا هم ۵۰ درصد که شامل کسب وکارهای کوچک هستند از بین خواهند رفت.
همچنین تاثیر قطع اینترنت بر کسب و کارهای کوچک بسیار بیشتر است چون کسب وکارهای کوچک نمیتوانند هزینههای خود را مدیریت کنند و اختلال صدمه کاملی به کسب وکارهای کوچک میزند.
به گفته این فعال صنعت هوشمندسازی حتی اگر اینترنت وصل شود و همه چیز به حالت عادی برگردد هم کسب وکارهای دیگر به بحث هوشمندسازی اعتمادی نمیکنند.
وی معتقد است: ما پروژههای بسیار بزرگی در سطح صنعتی داریم که با توجه به شرایط این روزها همه میترسند که به این حوزه ورود کنند.
موضوع امنیت هم چالش دیگر اختلالات اینترنتی و فیلترینگ است. به گفته بابازاده استفاده از وی پی ان ها در کسب وکارهای هوشمندسازی باعث رشد بک دورها و به خطر افتادن امنیت کسب و کارها میشود.
بابازده گفت: هفته گذشته اعلام شد سیستم اتوماسیون صنعتی مود باس که اصلا خودش به اینترنت وصل نمیشود در صنایع مختلف هک شده است. به احتمال زیاد این اتفاق به خاطر رشد استفاده از وی پی ان در کسب وکارهاست
به عقیده این فعال کسب وکارهای هوشمند بستن اینترنت علاوه بر اینکه خود کسب وکارها را مستقیم به زمین می زند میتواند باعث بروز عواملی شود که ما اصلا انتظارش را نداشتیم.
گزارش کامل نشست اتاق بازرگانی درباره تاثیر اختلالات اینترنتی بر کسب وکارها را اینجا بخوانید و ببینید: هشدار پارلمان بخش خصوصی به پیامدهای قطع اینترنت
تبادل نظر