۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۲
رشد طلا با نخستین سیگنال‌های رکودی

آمار شاخص مدیران خرید آمریکا که حاکی از انقباض بخش صنعت و خدمات بود به جبران بخشی از ضرر خریداران طلا کمک کرد.

فردای اقتصاد: در حالی که به نظر می‌رسد فعالیت در بخش خدمات و تولید در جهان در حال انقباض است، بازار طلا در حال جبران بخشی از افت‌های خود بوده و به بالای مرز ۱۶۵۰ دلار در هر اونس رسیده است. در لحظه تنظیم این گزارش قیمت طلای جهانی ۱۶۵۲ دلار بر اونس است.

با این حال همچنان طلا با قرار گرفتن بر مدار صعود فاصله دارد و می‌توان گفت در محدوده خنثی قرار دارد.

دوشنبه داده‌های PMI (شاخص مدیران خرید) آمریکا رقم ۴۹.۹ را نشان داد. ارقام کمتر از ۵۰ این شاخص نشانگر انقباض صنعت است. این در حالی است که اقتصاددانان رقمی حدود ۵۱ را پیش‌بینی می‌کردند. در سوی دیگر، PMI بخش خدمات هم رقم ۴۶.۶ را ثبت کرد که با رقم موردانتظار ۴۹.۶ فاصله چشمگیری داشت.

طبق تحلیل کیتکو، اگرچه قیمت طلا توانست شتاب خرید امنی را به خود جلب کند اما به نظر می‌رسد مقاومت ثابتی در حدود ۱۶۵۰ دلار وجود دارد و اجازه رشد قیمت‌ها به بالای این مرز را نمی‌دهد.

حال که آخرین داده‌های اقتصادی موجب نگرانی در خصوص حرکت اقتصاد آمریکا به سمت رکود شده است، بار دیگر احتمال آنکه فدرال رزرو سرعت افزایش نرخ بهره خود را کاهش دهد، مطرح شده است. چراکه افزایش نرخ‌های بهره باعث کند شدن اقتصاد می‌شود. فدرال رزرو از اوایل سال میلادی جاری برای مقابله با تورم‌های بالا به افزایش نرخ‌ها روی آورد.

البته فعالان اقتصادی آمریکا مدت‌هاست که انتظار رکود را می‌کشند و قوی ماندن اقتصاد در هفته‌های گذشته طلای جهانی را به شدت تضعیف کرده است. اما حالا کم کم سیگنال‌های رکود در حال نمایان شدن هستند. در گزارش «سیگنال بلومبرگ برای بازار طلا» اشاره کرده بودیم که طبق مدل اقتصاددانان بلومبرگ احتمال وقوع رکود در ۱۲ ماه آینده ۱۰۰ درصد یعنی قطعی است.

اگرچه تورم به طور مداوم بالا است، کریس ویلیامسون، اقتصاددان ارشد تجاری درS&P Global Market Intelligence می‌گوید که داده‌ها حاکی از خطر رکود اقتصادی در فصل چهارم سال میلادی است.

امروز قیمت سکه داخلی اما با وجود ثبات نسبی قیمت دلار اندکی افت داشت. به طوری که قیمت هر سکه امامی با افت ۴۰ هزار تومانی به ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha