استارت این پروژه سالهاست که در ایران زده شده؛ دوره قبل که مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال بود اما بعد از جدایی وی از فدراسیون فوتبال به بهانه قلب درد اجرای این پروژه در حد حرف و برگزاری جلسات کارگروه VAR دنبال شد تا اینکه دوباره هدایت فدراسیون فوتبال بهدست مهدی تاج افتاد و این بار به طور جدی در تلاش برای بکارگیری این فناوری در فوتبال ایران است. ممکن است امروز و فردا شرکتی که قرار است استادیومهای لیگ برتر را مجهز به کمک داور ویدئویی مجهز کند، انتخاب شود.
در صورت انتخاب شرکت و هم چنین خرید تجهیزات از شرکت مربوطه توسط باشگاههای لیگ برتری در پایان فصل میتوانیم به راهاندازی این پروژه در استادیومهای ایران و هم چنین بکارگیری آفلاین آن خوشبین باشیم. با گزارش شرکتهای تحت قرارداد به فیفا، فدراسیون فوتبال جهان به صورت موازی کار آموزش داوران ایرانی را هم آغاز خواهد کرد، به این خاطر که این موضوع یکی از خدمت فیفا به فدراسیونهای ملی بعد از خرید تجهیزات است.
نکته مهمی که در این بین وجود دارد، استفاده آفلاین از VAR است. بعد از راهاندازی تجهیزات در استادیومهای لیگ برتر این فناوری باید چند ماهی به صورت آفلاین مورد آزمایش قرار گیرد تا هماهنگی لازم بین داوران صورت گیرد. بعد از این فیفا مجوز خواهد داد که این فناوری در بازیهای لیگ برتر به صورت آنلاین مورد استفاده قرار گیرد. در صورت خرید تجهیزات در فصل جاری امکان اینکه به موازات کلاس آموزش داوران از سوی فیفا برگزار شود، و جود دارد و در این صورت در فصل جاری میتوانیم به استفاده آفلاین از این فناوری در بازیهای لیگ برتر خوشبین باشیم. مدت زمان بکارگیری آفلاین این فناوری بین ۶ تا ۹ ماه است اما ممکن است در صورت اجرای خوب این پروژه مدت زمان آن از سوی کارشناس فیفا کم شود.در این صورت ممکن است در نیم فصل دوم فصل آینده و شاید هم کمی زودتر VAR به صورت رسمی در بازیهای لیگ برتر مورد استفاده قرار گیرد. متاسفانه در سالهای اخیر آنقدر در مورد این فناوری حرف زده شده و کوتاهی شده سرعت بخشیدن به اجرای این پروژه در استادیومهای لیگ برتر یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و این نه تنها به سود باشگاهها بلکه به سود فدراسیون فوتبال و کمیته داوران هم هست، چون اشتباهات داوری را تا حد قابل ملاحظهای کاهش میدهد.
منبع: خبرورزشی
تبادل نظر