پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری: سید ابراهیم رئیسی صبح امروز شنبه در یازدهمین اجلاس شورای عالی استانها با بیان اینکه شوراهای اسلامی شهر و روستا جایگاه ویژهای در قانون اساسی دارند، گفت: قانون اساسی، بنا بر تقویت جمهوریت نظام و اصل توجه به اراده، خواست و مشارکت مردم در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها، یکی از ارکان مهم تصمیمگیری را شوراهای اسلامی شهر و روستا معرفی کرده است. بخشهای مهم این سخنرانی را می خوانید:
* نقش شوراها در اجرای عدالت اجتماعی و اقتصادی در همه سطوح و مبارزه با فقر، فساد و تبعیض از شئون شوراهاست و ساز و کار شوراها باید به نحوی باشد که بتواند از هر گونه تبعیض و فسادی پیشگیری کند.
*شورا مقام تصویبکننده بودجه نیست ولی مقام اعلامنظر برای بودجه هست و میتواند در رابطه با بودجه نسبت به استان یا شهرستان اعلام نظر کند و اگر چه اساس اظهارنظرش با نگاههای منطقهای و محلی است، اما باید نگاه کلان ملی هم داشته باشد.
* یکی از اهداف مهم در شوراها و برای کشور، اجرای عدالت است. در وهله اول این دولت است که مکلف به اجرای عدالت است و در دولت مردمی خودمان را موظف به اجرای عدالت میدانیم، اما شوراها نیز باید اجرای عدالت را دنبال کنند.
*شوراها در اجرای عدالت فقط به محله و شهر خودشان توجه نداشته باشند، بلکه نگاه آنها از یک سو به محل خودشان و از سوی دیگر به محل خودشان نسبت به منطقه و کشور باشد؛ این همان نگاه مبتنی بر سند آمایش سرزمینی در راستای تحقق عدالت است که کمک میکند نگاه ما در مسیر اجرای عدالت، عادلانه باشد.
در همین رابطه بخوانید: تغییر در نهاد ریاست جمهوری دولت رئیسی
* پیشنهاد میکنم کارگروهی از سوی شورایعالی استانها با مشارکت وزارت کشور برای بررسی مسایل و مشکلات امروز شوراها تشکیل شود تا ظرفیتهای قانونی برای فعالتر شدن شوراها را احصا و احیا کنند. دولت کاملاً برای همکاری در این زمینه آمادگی دارد چرا که شورا را برخاسته از رأی و نگاه مردم میداند که در قانون اساسی پایگاه و جایگاه دارد و میتواند کمک بسزایی برای اداره بهتر کشور باشد.
* کاملا موافقم که شوراها در شوراهای اداری و برنامهریزی استانها نماینده داشته باشند. حتی در جاهایی که قانون به شما حق رای نداده اصل حضور و ارائه نظر و دیدگاه شما که برگرفته از نگاه توامان به مسائل منطقهای و ملی است، میتواند برای رفع تبعیض و اجرای عدالت مفید باشد.
*رئیسی با اشاره به طرح موضوع مشکل زمینهای قولنامهای به ویژه اراضی کشاورزی در بخشهای زیادی از کشور گفت: کار صدور سند رسمی برای اراضی آغاز شده است. صدور سند رسمی برای اراضی کشاورزی میتواند هم در تفکیک اراضی و هم در تعیین وضعیت مالکیت کمک زیادی کند و از تجاوز و تعدی نسبت به اراضی چه آنچه مربوط به بیتالمال است و چه اراضی شخصی پیشگیری و جلوگیری کند.
* اعضای محترم شوراها به هیچ وجه انجام امور اصلاحی را عقبنشینی تلقی نکنند. مهم آن است که کار و امور مردم چرخشی داشته باشد که مورد رضایت مردم قرار گیرد و بتواند کار را پیش ببرد و کارآمد باشد؛ این مهم است. در این زمینه و در زمینه جابجایی مدیران و کارکنان، آبروی افراد بسیار مهم است، اما آبروی نظام، آبروی یک مجموعه اداری کارآمد خیلی ارجحیت دارد. باید آبرو و حرمت افراد حفظ شود، اما حرمت و جایگاه سازمانی که میخواهد به مردم خدمت کند، بالاتر از اینها است.
*رئیسی با اشاره به اینکه دولت مردمی در دو محور برای رفع و خنثی کردن توامان تحریمها تلاش کرد، گفت: دولت مردمی در زمینه افزایش صادرات، تکمیل طرحهای نیمهتمام و اجرای قوانین و طرحهای معطل مانده مثل سامانه صدور مجوزها که 13 سال در کشور معطل مانده بود یا اجرای قانون رتبهبندی معلمان که 11 سال معطل مانده بود، گامهای اساسی برداشت.
رئیس جمهور اضافه کرد: دشمن تلاش کرد حرکت دولت را متوقف یا کند نماید، اما به تعبیر رهبری معظم انقلاب اسلامی دید که کشور دارد پیشرفت همهجانبه میکند و دولت هم نگاهش به دست خارجیها نیست و معطل لبخند و اخم آنها نمیماند و کشور را با اتکا بر توانایی جوانان و نیروی انسانی کارآمد به پیش میبرد.
* رئیسی در پایان تأکید کرد: کسانی که نمیخواهند با این نگاه تحولی کار کنند، کسانی که میگویند نمیشود و نشد، این افراد نباید در مصدر امور و در جایگاه تصمیمگیری قرار گیرند. این افراد باید از مسیر اصلی خدمت کنار گذاشته شوند، تا این راه ادامه پیدا کند. کارمندی، کارشناسی، مدیری اگر به هر دلیل نمیخواهد، جواب مردم را نمیدهد، راه را برای خودش بسیار سخت میبیند، نگاهش نگاه ما نمیتوانیم است، این فرد را باید در حاشیه قرار داد و متن و مسیر را در اختیار کارمندان و کسانی قرار داد که روحیهشان، روحیه کار، تلاش، گرهگشایی از زندگی مردم و در یک کلمه روحیه ما میتوانیم است.
تبادل نظر