فردای اقتصاد: بیستوسومین جلسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و برخی مدیران کل این سازمان برگزار و پیرامون مشکلات و موانع پیشروی بنگاههای صنعت سلامت و راهکارهای رفع این مشکلات بحث و تبادلنظر شد.
به گزارش اتاق تهران، در این جلسه، محمد پیکانپور، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو به ارائه گزارشی از اقدامات صورت پذیرفته پیرامون مدیریت کمبودهای دارویی پرداخت و تاکید کرد که طی چند هفته اخیر تولید و تامین داروهای ضروری با کمک بخش خصوصی و تولیدکنندگان افزایش یافته و ۱۷قلم کمبود مواد اولیه مرتفع شدهاست. وی همچنین افزود: برخی از مواد اولیه نیز به زودی وارد گمرک خواهد شد و صدور پروانههای تولیدی شتاب گرفته است. به گفته پیکانپور، رایزنی هایی نیز برای تامین داروهای سبد تحریمی صورت پذیرفته است.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو سپس درخصوص اصلاح قیمت اقلام دارویی یادآور شد که قیمت ۱۳۰قلم کالا از این بخش در کمیسیون قیمتگذاری در حال اصلاح و اعلام به تولیدکنندگان است. پیکانپور همچنین از دیگر اقدامات صورت گرفته طی این مدت را ساماندهی جلسات بازخوانی، بررسی برنامههای توزیع و پخش توسط کمیتههای مربوطه، اصلاح حاشیه سود، اصلاح قیمت ارزی فرآوردههای پلاسمایی، سازوکارهای تامین نقدینگی بنگاهها در تعامل با بانکها، جلوگیری از اعمال سلیقه در گمرکات، پیگیری نوسازی و بازسازی صنایع، انتقال قیمتگذاری به شورای عالی بیمه در برنامه هفتم توسعه عنوان کرد.
در ادامه این جلسه، نمایندگان تشکلهای حوزه تجهیزات پزشکی به ارائه مسائل و مشکلات این حوزه با سازمان غذا و دارو پرداخته و با اشاره به فرآیند زمانبر بروکراسی اداری در اداره کل تجهیزات پزشکی این سازمان و مشکلاتی که در گردش کار بین کارشناسان این اداره کل بوجود آمده، خواستار اصلاح فرآیند با افزایش نیروی انسانی و کاهش تشریفات اداری در فرآیندهای مربوط به تامین کالاهای تجهیزات پرشکی شدند. همچنین نمایندگان بخش خصوصی به مشکلات ناشی از کمبود ارز در تامین تجهیزات آزمایشگاهی و فرآوردههای تشخیصی و همچنین کمبود تستهای آزمایشگاهی اشاره کردند و خواستار تشکیل کمیتههای تخصصی به منظور تامین این بخش از کالاهای ضروری شدند.
همچنین پیشنهاد اصلاح آخرین آییننامه اجرایی قیمتگذاری از سوی فعالان اقتصاد سلامت مطرح و تاکید شد که کیفیت دارو به شدت در معرض خطر قرار گرفته و در حال حاضر مواد اولیه مورد نیاز تولید دارو از مبادی غیررسمی تامین میشود.
در ادامه این جلسه، حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، اولویت نخست وزارت بهداشت را تامین دارو اعلام کرد و یادآور شد که بخش بزرگی از کمبود دارو طی هفتهها اخیر و با کمک تولیدکنندگان و واردکنندگان، مرتفع شده است.
وی، با اذعان به اینکه یکی از مشکلات حاد واحدهای تولیدی دارو، نقدینگی است، افزود: خوشبختانه رئیسکل گمرک ایران که چندی پیش این مسولیت را برعهده گرفت، نسبت به اجرای مصوبه دولت در خصوص تغییر عوارض گمرکی دارو از ۴ به یک درصد که از خرداد ماه الزامی شد، اهتمام دارد و این اطمینان را داده است که این مصوبه برای کالاهایی که طی فروردین و اردیبهشت ماه وارد کشور شده است نیز اجرایی و اعمال شود.
محمدی سپس از نمایندگان بخش خصوصی این درخواست را مطرح کرد که نسبت به تسهیل و تسریع در فرایندهای سازمان غذا و دارو، راهکارها و پیشنهادهای خود را با این سازمان درمیان گذارند و افزود: فعالان اقتصادی و واردکنندگان دارو در زمینه تامین داروهای تحریمی به ما کمک کنند تا به هر طریقی که ممکن است، این داروها را به داخل کشور بیاوریم.
تبادل نظر