-
در ایام ثبتنام نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری چه گذشت؟
فرآیند ثبتنام نامزدهای انتخاباتی از دهم خرداد آغاز شده است. تا اینجای کار بازار ثبت نام کاندیداهای انتخاباتی داغ بوده است. تعداد زیادی از مسئولان اجرایی دولتهای گذشته به همراه نمایندگان مجلس دورههای پیشین، تمایل دارند در کسوت رئیسجمهوری دولت چهاردهم خود را در معرض آرای عمومی قرار دهند. از موارد پیشبینی نشده فرآیند ثبتنام کاندیداها حضور وحید حقانیان بود. چهرهای نامآشنا که کمتر از او میدانیم. همانطور که خود نیز بیان کرده تصمیم دارد از مغز نظام به پوسته نظام گذر کند.
-
هند در مسیر استبداد اکثریت
در آستانه هجدهمین انتخابات سراسری هند، نظام سیاسی این کشور بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری بر این باورند که هند در مسیر استبداد اکثریت قرار دارد. پرسش این است که چرا رهبران هند ترجیح دادهاند، میراث دموکراسی هندی را تضعیف کنند؟
-
چرا جامعه ایرانی به شدت دوقطبی شده است؟
چرا جامعه ایرانی دو قطبی شده است؟ آیا برای برونرفت از وضعیت موجود راهکاری وجود دارد؟
-
چهره جدید خاورمیانه چه شکلی دارد؟
نظم منطقهای چند قطبی در خاورمیانه در حال ساخت است. به نظر میرسد که برای ایالات متحده، خاورمیانه اهمیت خود را از دست داده باشد، در حالیکه به موازات آن قدرتهای در حال ظهور، به ویژه چین و روسیه، مشارکت خود را در منطقه عمیق تر میکنند.
-
ریشههای آشوب در خاورمیانه
چرا خاورمیانه همواره درگیر کشمکش است؟ نقش نفوذ قدرتهای بزرگ جهانی در بروز این کشمکشها چیست؟ بازیگران منطقه با کدام رویکردی میتوانند منافع ملی در کشورهایشان را تامین کنند؟
-
سرنوشت جنگ غزه
چه سرنوشتی در انتظار جنگ غزه است؟ حماس و اسرائیل در این جنگ چه از دست میدهند؟ و چه به دست میآورند؟ کشورهای عربی در این میدان چگونه نقشآفرینی میکنند؟ این جنگ چه اثری بر ایران خواهد گذاشت؟
-
آیا جامعه ایرانی دچار ورشکستگی اخلاقی شده است؟
آیا جامعه ایرانی دچار «شکست اخلاقی» شده است؟ چه شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه جامعه ایرانی نسبت به گذشته کمتر به خود را مقید به چارچوبهای اخلاقی میداند؟ برخی بر این باورند که در قرن حاضر جهان در حال تجربه افول اخلاقیات است، آیا در ایران هم شاهد این نزول همگام با روند جهانی هستیم؟
-
آینده روابط اسرائیل و کشورهای عربی
چه سرنوشتی در انتظار عادیسازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل قرار دارد؟ وقایع اخیر میان حماس و اسرائیل چه تاثیری بر آیندهی روابط کشورهای عربی و اسرائیل خواهد داشت؟ مصر، سوریه و اردن هر یک چه نقشی در حل مسئله فلسطین ایفا میکنند؟
-
چالشهای صنعت و معدن در برنامه هفتم توسعه
چالشهای صنعت و معدن در برنامه هفتم توسعه چیست؟ چرا برخی از مواد لایحه به کمیسیون تلفیق برگشت خورد؟ روحالله ایزدخواه پاسخ میدهد.
-
کدام تهدیدهای نوپدید ایران را در بر گرفتهاند؟
تهدیدهای نوپدیدی که ایران را در بر گرفتهاند کدامند؟ این تهدیدها از کدام نقاط میتوانند برای ایران آسیبزا قلمداد شوند؟ دستگاه سیاسی برای مقابله با این تهدیدها چه راهکارهایی دارد؟
-
پوستاندازی در نظام وکالت ایران
چرا خدمات حقوقی در ایران گران است؟ آیا محدودیتهایی که تا کنون برای اخذ پروانه وکالت برای فارغالتحصیلان رشتهی حقوق شده، ضروری است؟ چرا با وجود انتقادهایی که درباره ضرورت تحول در نظام وکالت کشور مطرح میشود اقدام موثری در این حوزه صورت نمیگیرد؟
-
توسعه اقتصادی بدون دموکراسی ممکن است؟
میان دموکراسی و اقتصاد آزاد چه رابطهای وجود دارد؟ آیا میتوان توسعه اقتصادی را بدون تجربه دموکراسی تجربه کرد و برعکس؟ آیا آنچه در کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی شاهد بودیم و آن ظهور اقتصاد آزاد و دموکراسی با فاصله کم و بیش نزدیک به هم بود، صرفا یک تقارن بوده است؟ آیا شکوفایی اقتصادی کشورهایی مانند چین، مالزی و همینطور کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بدون تجربه دموکراسی پایدار است؟ رضا بخشیآنی و فائز دینپرستی به این سوالات پاسخ میدهند.
-
داستان ناترازی انرژی در ایران
«فردای اقتصاد» در گفتوگو با مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس موضوع ناترازی انرژی در برنامه هفتم را بررسی کرده است.
-
جزایر سهگانه در اسناد تاریخی
امارات متحده عربی مبتنی بر کدام شواهد و اسناد تاریخی درباره جزایر سهگانهی ایرانی ادعا دارد؟ چقدر ادعای امارات میتواند از سطح حرف فراتر رفته و برای ایران دردسرساز باشد؟ واکنش متناسب ایران به این ادعاها میتواند چه باشد؟ این سوالات، موضوع میزگرد برنامهی سیاست و دیپلماسی با حضور محمد علی بهمنی قاجار، تحلیلگر حقوق بینالملل و آرش رییسینژاد، تحلیلگر روابط بینالملل است.
-
آیا بهبود رابطه میان ایران و عربستان پایدار است؟
آیا بهبود رابطه میان عربستان و ایران پایدار است؟ آیا اسرائیل میتواند بر آینده روابط ایران و عربستان اثر بگذارد؟ چگونه زمینههای نزدیکی میان ایران و عربستان بعد از تجربه چندین سال تنش فراهم شده است؟ این سوالات موضوع گفتوگو با سید صباح زنگنه، تحلیلگر روابط بینالملل است.
-
تنش باکو-ایروان؛ جنگ میشود؟
آیا احتمال وقوع جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان وجود دارد؟ روسیه به عنوان یک کشور اثرگذار در گذشته روابط دو کشور چگونه بر آینده اثر خواهد گذاشت؟ تحولات در قفقاز جنوبی چگونه ایران را متاثر خواهد کرد؟ این پرسشها، موضوع گفتگو با حسن بهشتیپور، تحلیلگر روابط بینالملل است.
-
بریکس برای ایران چه دستاوردی دارد؟
آیا پیوستن به بریکس به این معنی است که ایران از احیای برجام و بهبود روابط با غرب بینیاز میشود؟ این سوالات موضوع گفتوگو با دکتر غلامرضا حداد، تحلیلگر روابط بینالملل است.
-
زوایای پنهان توافق تهران-ریاض
آیا نزدیکی ریاض-پکن به معنای پایان اتحاد استراتژیک ریاض-واشنگتن است؟ دکتر آرش رییسینژاد، تحلیلگر مسائل بینالملل پاسخ میدهد.
-
داستان ظهور و سقوط داعش
دکتر آریابرزن محمدی، در گفتوگو با «فردای اقتصاد» تشریح کرد.
-
رقابت کریدوری عراق با ایران
آرش رییسینژاد، متخصص ژئوپلیتیک و استاد روابط بینالملل از اهمیت بندر فاو و اهداف عراق از سرمایهگذاری وسیع در این بندر مهم و استراتژیک میگوید.
-
ریشه تاریخی بحرانهای امروز خاورمیانه
دکتر آریابرزن محمدی، تحلیلگر برجسته جهان عرب در گفتوگو با فردای اقتصاد تشریح کرد.
-
راز بحرانهای تمام نشدنی خاورمیانه
چرا خاورمیانه روی آرامش نمیبیند؟ دکتر آریابرزن محمدی، پژوهشگر مسایل غرب آسیا پاسخ میدهد.
-
اردوغان با ترکیه چه کرد؟ سناریوهای پساانتخابات
دکتر ولی گلمحمدی، استاد روابط بینالملل دانشگاه تربیت مدرس ضمن بررسی سیاست خارجی ترکیه در دوران زمامداری اردوغان، روابط ایران و ترکیه را با دو سناریوی پیروزی یا شکست احتمالی اردوغان بررسی کرده است.
-
اهمیت کریدور در نجات از فرسایش ژئوپلیتیک
دکتر آرش رییسینژاد، نویسنده و استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران در برنامه فردای دیپلماسی اهمیت کریدور برای کشورها را تشریح میکند.
-
معنای اتحاد استراتژیک چیست؟
دکتر سید جلال الدین دهقانی فیروزآبادی، استاد روابط بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی و اندیشمند برجسته هشتمین دوره جشنواره فارابی پاسخ میدهد.
-
نظریه ایرانشهری چیست؟
موسی غنینژاد - ابراهیم صحافی - محمد قوچانی
-
از راه ابریشم باستانی تا راه ابریشم نوین
اهداف پکن از پیگیری ابتکار کمربند-جاده و راه ابریشم نوین چیست؟ دکتر آرش رییسینژاد تشریح کرد.
-
پوتین از چه کسی خط میگیرد؟
الهام بخش ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه کیست؟ گفتوگوی دکتر آرمینا آرم، مدیر گروه بررسی ملاحظات استراتژیک روسیه با «فردای اقتصاد» را ببینید.
-
نوعثمانگرایی چیست؟
دکتر ولی گلمحمدی، استاد دانشگاه تربیت مدرس و استاد و پژوهشگر مهمان دانشگاه بیلکنت آنکارا در گفتوگو با «فردای اقتصاد» مفهوم نوعثمانگرایی را تشریح کردهاست.