-
اصلاحات اقتصادی را چگونه و از کجا شروع کنیم؟
پیرو چهار نشست قبلی، در این قسمت از برنامه دورهمی اقتصادی که در واقع پنجمین قسمت و جمعبندی قسمتهای قبلی است به موضوع "الزامات اصلاحات اقتصادی در ایران" پرداخته شده است.
-
حفظ ارزش پول با کدام بانک مرکزی
در پرونده جدید برنامه دورهمی اقتصادی موضوع پول و بانک مرکزی به بحث و گفتگو گذاشته شده است.
-
اصلاح نظام بازنشستگی را از کجا شروع کنیم؟ / میزگردی با حضور موسی غنینژاد
در ادامه نشستهای قبلی در این قسمت از برنامه دورهمی اقتصادی مبانی حقوقی نظام بازنشستگی ایران با حضور موسی غنینژاد، مجتبی قاسمی، عباس خندان، مصطفی صادق و مرتضی کاظمی به نقد و گفتگو گذاشته شده است.
-
پانزیهای قانونی در نظام بازنشستگی
در ادامه نشستهای قبلی در این قسمت از برنامه دورهمی اقتصادی مجتبی قاسمی استاد اقتصاد در دانشگاه بهشتی با حضور حسین خداپرست، مستندساز و پژوهشگر و با میزبانی مرتضی کاظمی تحلیلگر اقتصادی، خصوصیات نظام بازنشستگی در ایران را تشریح کرده است.
-
نظام بازنشستگی ایران با تفکر سوسیالیستی طراحی شده است؟
در ادامه نشستهای قبلی در این قسمت از برنامه دورهمی اقتصادی موضوع بازطراحی نظام بازنشستگی، بررسی شده است.
-
نظام بازنشستگی؛ اجبار کارآمدتر است یا اختیار؟
این قسمت از برنامه دورهمی اقتصادی اولین قسمت از سلسه نشستهایی با موضوع "اصلاح نظام بازنشستگی" و حضور عباس خندان، مصطفی صادق و مرتضی کاظمی است.
-
آیا اصلاحات اقتصادی در ۳۴ سال گذشته شکست خورده است؟/ میزگردی با حضور علینقی مشایخی
تجربه ناموفق اصلاحات اقتصادی در ۳۴ سال گذشته با حضور علینقی مشایخی، میثم هاشمخانی، محمد ناطقی و عاطفه حسینی در تازهترین برنامه دورهمی اقتصادی با میزبانی مرتضی کاظمی به بحث و گفتگو گذاشته شده است.
-
پیششرط اصلاحات اقتصادی؛ میزگردی با حضور مسعود نیلی
الزامات اصلاحات اقتصادی در ایران با حضور مسعود نیلی، علی میرزاخانی، نوید رئیسی و آرش علویان در تازهترین برنامه دورهمی اقتصادی با میزبانی مرتضی کاظمی به بحث و گفتگو گذاشته شده است.
-
اصلاحات اقتصادی باید تدریجی باشد یا ضربتی؟
در تازهترین برنامه #دورهمی_اقتصادی با میزبانی مرتضی کاظمی، اصلاحات اقتصادی در لهستان و گرجستان بررسی و درسآموختههای این اصلاحات برای اقتصاد ایران به بحث و گفتگو گذاشته شده است.
-
اصلاحات اقتصادی را از کجا شروع کنیم؟ میزگردی با حضور موسی غنینژاد
مهمترین استراتژی برای اصلاح اقتصاد بیمار ایران، موضوع گفتوگو در تازهترین برنامه دورهمی اقتصادی در استودیوی «فردای اقتصاد» با حضور موسی غنینژاد، امیرمحمد گلوانی، امیررضا عبدلی و امیرمحمد تهمتن و میزبانی مرتضی کاظمی است.
-
شوکدرمانی آیا آرژانتین را نجات خواهد داد؟
شباهتها و تفاوتهای ایران و آرژانتین و همچنین شعارهای انتخاباتی رییسجمهور جدید این کشور آقای خاویر میلئی در جدیدترین قسمت از برنامه دورهمی اقتصادی به بحث و گفتوگو گذاشته شده است.
-
راز شکست نظام بازنشستگی در ایران
اجبار و انحصار به عنوان دو مشخصه بارز نظام بازنشستگی ایران در این قسمت از برنامه دورهمی اقتصادی به بحث گذاشته شده است.
-
لیبرالیسم و طبقه کارگر/ با حضور موسی غنینژاد و مهدی تدینی
در جدیدترین قسمت دورهمی اقتصادی ضمن بررسی تاریخچه مواجهه اندیشههای اقتصادی با موضوع کارگران به نقش رویکردهای آزادیخواهانه پرداخته شده است.
-
آیا واقعاً یک سوم از مردم ایران زیر خطفقر هستند؟
در جدیدترین نشست دورهمی اقتصادی موضوع «روند افزایشی فقر» به بحث و گفتوگو گذاشته شده است.
-
فرهنگ ایرانی توسعهساز است یا ضدتوسعه؟
در جدیدترین نشست دورهمی اقتصادی «تاثیر متقابل فرهنگ و اقتصاد» مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.
-
بحران دسترسی به مسکن؛ متهم کیست؟
چه اتفاقی در سالهای گذشته رخ داده که دسترسی به مسکن برای بسیاری از ایرانیان به آرزو تبدیل شده است؟ نحوه مواجهه سیاستگذار با این پدیده چگونه است؟
-
ناترازی انرژی؛ چالشها و راهکارها
چالش ناترازی انرژی در کشور و راهکارهای برون رفت از آن موضوع بحث تازهترین دورهمی اقتصادی «فردای اقتصاد» بود.
-
افزایش مالیات، عامل توسعه یا نتیجه توسعه؟
در جدیدترین نشست دورهمی اقتصادی با حضور جمعی از صاحبنظران و کارشناسان برای سومین بار موضوع «فلسفه مالیات» به بحث و گفتوگو گذاشته شده است.
-
سهم روشنفکران در وضعیت اقتصاد ایران
در دورهمی جدید «فردای اقتصاد» با حضور موسی غنینژاد، ابراهیم صحافی، امیرحسین خالقی و علی میرزاخانی با میزبانی و اجرای مرتضی کاظمی نقش ایدههای روشنفکری در توسعه یا ضدتوسعه ایران بررسی شد.
-
ایرانیها با احتساب نفت و تورم چقدر مالیات میدهند؟
در جدیدترین نشست دورهمی اقتصادی پس از ارائه گزارشی در مورد مقدار مالیات دریافتی در کشورهای مختلف این سوال به بحث گذاشته شد که آیا میتوان مالیات دریافتی در ایران را با کشورهای پیشرفته مقایسه کرد؟
-
خط قرمزهای مالیات؛ چه مالیاتی عادلانه و منصفانه است؟
در تازهترین دورهمی اقتصادی فردای اقتصاد ضمن تبیین مفهوم کالای عمومی، درباره خطقرمزهای مالیاتستانی بحث و گفتوگو شده است.
-
سینمای روشنفکری مروج چپگرایی بوده یا خلق ثروت؟
اقتصاد ایران چگونه از ایدههای ترویج شده در سینما تاثیر پذیرفته است؟ این موضوع در جدیدترین نشست دورهمی اقتصادی با موضوع اقتصاد و سینما بررسی شد.
-
احیای وزارت بازرگانی؛ مشکلگشا یا مشکلساز؟
تشکیل وزارت بازرگانی باعث رفاه میشود یا فقط توهم رفاه ایجاد میکند؟ آیا احیای وزارت بازرگانی با هدف مهار تورم مبنای منطقی و تئوریک دارد یا مشکل را مضاعف میکند؟
-
پشتصحنه جدایی تجارت از صنعت؛ احیای وزارت بازرگانی با کدام هدف؟
آیا احیای وزارت بازرگانی با هدف مهار تورم مبنای منطقی و تئوریک دارد یا مشکل را مضاعف میکند؟ این سوالی است که در دورهمی اقتصادی «فردای اقتصاد» بررسی شد.
-
چرا به رشته اقتصاد علاقهمند شدم؟ گفتوگو با دو دانشآموز ۱۸ ساله
در این قسمت از برنامه «گفتوگوی فردا» مرتضی کاظمی با دو دانشآموز هجده ساله، مانی بشرزاد و کامراد گلمحمدی درباره انگیزه ادامه تحصیل در رشته اقتصاد و دلایل علاقهمندی به علوم انسانی گفتوگو کرده است.
-
علل تاریخی عقبماندگی اقتصادی ایران/ میزگردی با حضور موسی غنینژاد، فریدون مجلسی و آرش رئیسینژاد
در تازهترین نشست گفتوگوی فردا، با تمرکز بر دوره تاریخی «مشروطیت تا انقلاب اسلامی» سه موضوع بحران فکری، رقابت قدرتهای خارجی و عوامل ژئوپلیتیک به عنوان عوامل مهم و اثرگذار مورد بررسی قرار گرفت.
-
ایده «ایرانراه» برای چشمانداز ایران
در جدیدترین قسمت از برنامه «گفتوگوی فردا» با حضور آرش رییسینژاد و امیرحسین خالقی با میزبانی مرتضی کاظمی درباره «ایده ایرانراه» و جنبههای مختلف آن گفتوگو شده است.
-
بریکس میتواند انحصار دلار را بشکند؟
اقتصاددانان در گفتوگویی بدون روتوش با شورای سردبیری «فردای اقتصاد» به بررسی طرح پول بریکس از سوی برخی کشورها برای انحصارزدایی از دلار پرداختند.
-
داستان بنزین؛ از نخستین پمپبنزین تا ۱۷۲ نوع سهمیهبندی
در جدیدترین نشست «گفتوگوی فردا» فراز و فرودهای قیمتگذاری، سیاستگذاری و همچنین تاریخچه ۱۰۰ساله بنزین توسط علیرضا توکلیکاشی ارائه شده است.
-
تورم محرک رشد است یا مخرب رشد؟
در جدیدترین نشست «گفتوگوی فردا» تفاوت رویکردهای مختلف اقتصادی در مورد «مهار تورم و ایجاد رشد اقتصادی» به بحث و گفتگو گذاشته شد.