تحت تأثیر افزایش قیمتهای جهانی بسیاری از محصولات معدنی در سال گذشته، قیمت فروش تولیدکنندگان این بخش در ایران هم با تورم سالانه بالایی همراه شده بود، به طوری که در بهار سال گذشته قیمتهای این بخش ۶۴.۵ درصد بیشتر از بهار ۹۹ شده بود. اما حالا این تورم نقطهای سالانه به عدد ۲۷.۴ درصد کاهش یافته که نشان میدهد شتاب رشد قیمتهای این بخش کاهش یافته است.
مرکز آمار ایران گزارش شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) را برای بخش معدن منتشر کرده است. برای آشنایی با مفهوم و کارکرد شاخص قیمت تولیدکننده میتوانید به گزارش «شکاف بزرگ تورم آب و غذا» مراجعه کنید. بنا بر گزارش مرکز آمار در فصل بهار ١٤٠١، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن ١١٧٨,٢ بوده که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٧.٤ درصد افزایش، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٢٧.٤ درصد افزایش و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ٦٢.١ درصد افزایش داشته است.
افزایش تورم فصلی
در فصل بهار ١٤٠١، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٧,٤ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٣.٢ درصد)، ٤.٢ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در فصل بهار ١٤٠١ نسبت به فصل قبل از آن، ٧.٤ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ٢٣.٨ درصد مربوط به گروه "سایر معادن" و کمترین تورم فصلی با ٥.٦ درصد مربوط به گروه "کانه های فلزی" میباشد.
کاهش تورم نقطه به نقطه
در فصل بهار ١٤٠١، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٢٧,٤ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٦٤.٥ درصد)، ٣٧.١ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در فصل بهار ١٤٠١ نسبت به فصل مشابه سال قبل، ٢٧.٤ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ٥٣.٧ درصد مربوط به گروه "سایر معادن" و کمترین تورم نقطه به نقطه با ٢٤.٣ درصد مربوط به گروه "کانه های فلزی" میباشد.
کاهش تورم سالانه
در فصل بهار ١٤٠١، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل ٦٢,١ درصد میباشد که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٩٢.٩ درصد)، ٣٠.٨ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در چهار فصل منتهی به بهار ١٤٠١ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٦٢.١ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم سالانه مربوط به گروه "زغالسنگ" با ٦٤.٢ درصد و کمترین تورم سالانه مربوط به گروه "سایر معادن" با ٥٨.٣ درصد میباشد.
برای مشاهده متن کامل گزارش مرکز آمار به فایل پیوست مراجعه کنید.
منبع: درگاه ملی آمار
تبادل نظر