طبق گزارش سیانان، پرینس که شرکتش نرمافزاری را میسازد که از کاربران در برابر حملات سایبری محافظت میکند و به دور زدن فیلترینگ در کشورهای استبدادی کمک میکند، گفت: «تماسی از یک مقام ارشد در کاخ سفید داشتم که ازمن پرسید که آیا میتوانیم همان کاری را که در روسیه انجام میدهیم در ایران انجام دهیم؟»
وی گفت که پاسخش به این مقام منفی بوده است. چراکه تحریمها مانع از ارسال تجهیزاتمان در ایران شده است.
ایران در اعتراضات ماههای اخیر اقدام به ایجاد اختلالهای گسترده در اینترنت کردهاند.
از سوی دیگر مقامات ایالات متحده تلاش کردند تا با شرکت اسپیس ایکس ایلان ماسک در تعامل باشند تا همانگونه که ارتباطات ماهوارهای مهمی را برای نیروهای اوکراینی در طول جنگ فراهم کرد، این خدمات ماهوارهای را در ایران فعال کند.
شرکت کلادفلر در سانفرانسیسکو مستقر است. پرینس گفت که مقام کاخ سفید پیشنهاد کرده است که این شرکت میتواند «مجوز» فعالیت در ایران را دریافت کند اما پرینس پاسخ داد که برای این کار «خیلی دیر شده است.»
پرینس، نامی از این مقام کاخ سفید نبرد.
دولت بایدن در ماه سپتامبر برای برخی از شرکتهای فناوری را از تحریمها علیه ایران مستثنا کرد تا امکان دور زدن فیلترینگ و دسترسی آزاد به اینترنت فراهم شود.
طبق گزارش سیانان به نقل از کارشناسان این اقدام دیرهنگام بوده است چراکه تحریمهای ایالات متحده بهطور ناخواسته باعث شد تا توسعه شبکه ارتباطات داخلی ایران تسریع پیدا کند.
علیرغم تحریمهای سنگین ایالات متحده علیه مسکو با این حال وضعیت روسیه با ایران فرق دارد. به طوریکه آقای پرینس گفت که شرکت کلادفلر پیش از این در روسیه حضور داشت و مردم در آن کشور میتوانند از فناوری کلادفلر برای دور زدن سانسور استفاده کنند. پرینس مدعی شد که حدود ۱۰ درصد از خانوادههای روسی از فناوری ضد سانسور کلادفلر استفاده میکنند.
منبع: یورونیوز
تبادل نظر