وی گفت: تصمیمگیری در خصوص کارگران بدون حضور نمایندگان کارگری محلی از اعراب ندارد و ما بارها گفتهایم و بازهم میگوییم که با هر تصمیمی که منافع کارگران را تهدید کند، مخالفیم. متأسفانه شورای گفتوگوی بخش خصوصی و اتاق بازرگانی به خود اجازه میدهند در جلسات خصوصی با حضور نمایندگانی از دولت و مجلس پیشنهاداتی را در مورد کارگران مطرح و با رایزنی به دنبال تصویب قوانینی باشند که ما از مجلس میخواهیم جلوی این حرکات را بگیرد.
باقری بیان کرد: مسئلهی افزایش سن بازنشستگی بارها مطرح شده و به نظر میرسد اینبار دولت به دنبال پیگیری این موضوع از طریق برنامه هفتم توسعه است. رفتن به سراغ حقوق کارگران برای بیرون کشیدن صندوق تأمین اجتماعی از بحران، اشتباهترین کار است. بحران صندوق تأمین اجتماعی بیش از هرچیز بهدست دولت و با پرداخت به موقع و درست بدهیهای کلان خود حل خواهد شد.
وی تأکید کرد: افزایش سن بازنشستگی به بهانهی افزایش سن امید به زندگی در ایران قابل پذیرش نیست چراکه وضعیت کارگران ایرانی قابل مقایسه با وضعیت کشورهای توسعهیافته نیست. در ایران بعد از گذشت بیش از سی سال از تصویب قانون کار هنوز بدیهیترین اصول قانون کار اجرای نمیشود.
عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار تهران بیان کرد: پیشتر نیز اظهاراتی در خصوص اصلاح آییننامه مشاغل سخت و زیانآور مطرح شده که همهی این تصمیمات ضد کارگری است. سوال ما این است که اگر دولت و مجلس و سازمان تأمین اجتماعی نگران منابع صندوق و بحران آن هستند، چرا به الزام قانونی کارفرما برای خارج کردن محیط کار از سخت و زیانآوری بها نمیدهند؟
باقری تصریح کرد: همواره در طی سالهای مختلف، حذف حقوق کارگران، نخستین و آخرین راه برای حل مسائل بوده و چنین رویهای کارگران را به بیدفاعترین و ضعیفترین اقشار جامعه تبدیل کرده است.
منبع: ایلنا
تبادل نظر