فردای اقتصاد: غلامرضا ملاطاهری، دبیر نهمین همایش جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی ایران در ابن دوره ازهمایش گغت: رشد شاخص بهرهوری در سال گذشته به ۲/۹ درصد رسیده است. اهم محورهای موثر در ارتقا کل عوامل تولید در بخش معدن و صنایع معدنی شامل استفاده از روشهای نوین و توسعه فناوری کاربردی در کل زنجیره ارزش موادمعدنی از اکتشاف تا بازار، هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی، کاهش مصرف نهادههای تولید بهویژه آب و انرژی، استفاده بهینه از تجهیزات و ماشینآلات موجود و برنامهریزی دقیق در حوزه تعمیر و نگهداری، اهتمام ویژه به مخاطرات زیستمحیطی و ایمنی کار میشود.
وی تصریح کرد: همایش جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران از سوی این سازمان به عنوان یک الگوی بومی در بخش معدن و صنایع معدنی و با هدف حفظ بهبود مستمر، بهرهوری و تعالی شرکتهای این بخش از سال ۹۱ برگزار می شود.
به گفته دبیر نهمین همایش جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی ایران، امسال در فرآیند ثبت نام شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی برای ارزیابی بهره وری، ۶۰ شرکت حضور یافتند که در نهایت ۴۲ شرکت بخش خصوصی و دولتی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
افزایش تولید معدن سرب نخلک
خدایارکریمنژاد مدیرعامل شرکت تهیه و تولید موادمعدنی ایران نیز در در نهمین همایش بهره وری، گفت: افزایش تولید و ایجاد اشتغال دو هدف مهم تهیه و تولید مواد معدنی ایران بوده که با برونسپاری و واگذاری فعالیتها به بخشخصوصی صورت گرفته است
وی ادامه داد: برونسپاری و استفاده از توان بخشخصوصی موجب شده تا به ۶۵ میلیون تولید در سالجاری دست یابیم. شرکت تهیه و تولید موادمعدنی در حوزه اکتشافات عمیق توانسته به ۱۵۵۰ متر حفاری سنگآهن دست یابد.
مدیرعامل شرکت ایمپاسکو تصرسح کرد: تهیه و تولید مواد معدنی در پنج سال گذشته به ۳۵۰ هزار متر حفاری که منتج به ۳۲ گواهی کشف شده دست یافته است.
به گفته وی، تولید معدن سرب نخلک با برونسپاری فعالیتها به بخشخصوصی از دو هزار تن به ۱۰ هزار تن رسیده است
برنامهریزی برای تولید سالانه ۵۰۰ هزار تن آلومینا در کشور
تورج زارع مدیرعامل شرکت آلومینای ایران نیز در این همایش گفت: مطالعات تولید سالانه ۵۰۰ هزار تن آلومینا از بوکسیت کمعیار را آغاز کردهایم، فاز اولیه مطالعاتی آن با چینیها انجام شد و در حال انجام فاز دوم مطالعاتی هستیم و با تحقق این هدف، از واردات این کالا بینیاز میشویم.
وی افزود: بهرهبرداری از کارخانه تولید شمش آلومینیوم، دستیابی به منابع قابل اتکا بوکسیت، کسب دانش فنی تولید با بوکسیت مدول ۳/۷، ثبت نماد شرکت در بورس اوراق بهادار و… از جمله مهمترین دستاوردهای کلیدی شرکت آلومینای ایران در سالهای گذشته بوده است.
مدیر عامل شرکت تولید آلومینا با اشاره به تامین پایدار انرژی در این شرکت تصریح کرد: شرکت آلومینای ایران در راستای تامین پایدار انرژی اقداماتی نظیر احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۱۶۰ مگاواتی، نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی، احداث بند خاکی جهت تامین آب مورد نیاز شرکت از طریق آبهای سطحی، تقویت چاههای آب و تامین آب مورد نیاز به وسیله اجرای گابیونبندی و… انجام داده است.
وی با اشاره به مشکلاتهای واحدهای تولیدی در تامین برق و گاز در فصول تابستان و زمستان، گفت: تامین انرژی برای واحدهای تولیدی سخت است و از طرفی تامین سوخت جایگزین مازوت نیز به آسانی امکانپذیر نیست ولی با برنامهریزی فعلا تابآوری خوبی در زمینه تولید داشتهایم.
زارع خاطرنشان کرد: منابع بوکسیت کشور کمعیار است لذا برای تولید پور آلومینا مناسب نیست بنابراین سالانه یک میلیارد دلار آلومینا وارد کشور میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد آلومینا از طریق واردات تامین می شود، گفت: امیدواریم پروژه تولید ۵۰۰ هزار تن آلومینا در سال تحقق یابد تا از واردات این کالا بینیاز شویم.
بهبود روند بهرهوری در کشور طی دو سال گذشته
محمدرضا حصاری معاون ساماندهی شبکه ملی سازمان ملی بهرهوری ایران همچنین در همایش یاد شده گفت: در ۴۰ سال گذشته رشد بهرهوری در کشور صفر و حتی پایینتر بوده است، اما در دو سال گذشته شاهد بهبود وضعیت بهرهوری در کشور بودیم.
وی با بیان اینکه بهرهوری موتور محرک پیشرفت کشور است، تصریح کرد: برای ارتقا و رشد اقتصادی یا باید بعد کمی و تولیدات افزایش یابد، یا باید در بعد کیفی کار کنیم که به معنای ارتقای بهرهوری و حسن استفاده از منابع است.
معاون سازمان ملی بهره وری با بیان اینکه ایران از سال ۱۹۶۰ عضو کشورهای آسیایی در حوزه بهرهوری است، تصریح کرد: در حالی که بسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا در ۶۰ سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد اقتصادی شان را مرهون ارتقای بهرهوری هستند، اما در ۴۰ سال گذشته رشد بهرهوری در کشور صفر و حتی پایینتر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته شاهد بهبود وضعیت بهرهوری در کشور بودیم و اگر این روند تا چند سال آینده ادامه یابد، تازه به شرایط سال پایه ۹۵ برخواهیم گشت.
حصاری، با اشاره به رشد اقتصادی ۶.۱ درصدی در بخش معدن و اینکه که نسبت به سایر حوزهها وضعیت بهتری دارد، گفت: در حوزه نیروی کار بخش معدن و صنایع معدنی با شاخص منفی ۳.۸ درصدی شرایط خیلی خوبی را شاهد نیستیم و نیازمند کسب مهارتهای بیشتر، دانش بیشتر و انتقال تجربیات هستیم.
وی، سه پیشنهاد برای ارتقای بهرهوری حوزه معدن و صنایع معدنی مطرح کرد و افزود: ورود حاکمیت برای سرمایهگذاری در حوزه بهرهوری صنایع بهویژه ماشینآلات ضروری است.
معاون سازمان ملی بهرهوری ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از ۳۰درصد ارتقای بهرهوری از محل آموزش و به اشتراک گذاشتن تجارب حاصل میشود، ارتقای بهرهوری نیروی انسانی و همچنین جلوگیری از خامفروشی و توجه بیشتر به زنجیره ارزش به عنوان پیشنهادات دیگر مطرح میشود.
تبادل نظر