تسنیم: دادستان زابل با تاکید بر اینکه عدم نظارت صحیح و کارشناسی علت اصلی شکلگیری صفوف سوخت در سیستان است، گفت: دستگاههای اطلاعاتی باید ارتباط بین جایگاهداران با قاچاقچیان سوخت را بررسی کنند.
پس از بازدیدهای سرزده و مداوم دادستان زابل به همراه جمعی از مطالبهگران در روزهای اخیر از جایگاههای توزیع سوخت پنج شهرستان منطقه سیستان شامل زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز، تا حد قابل توجهی شاهد کاهش صفهای سوختی بودیم که دستگاههای متولی و جایگاهداران پیش از آن علتش را نبود سوخت بیان کرده بودند، اما پس از بررسیها و بازدیدهای دادستان زابل مشخص شد مشکل از جای دیگری است و برخی جایگاهها در حالی اقدام به تعطیلی میکردند که حجم قابل توجهی سوخت کماکان در مخازنشان موجود بود و برخی نیز با وجود سالم بودن نازلهایشان به بهانه خرابی نازل از توزیع بنزین و گازوئیل بهوسیله این نازلها امتناع میورزیدند.
جاوید پورنگ دادستان عمومی و انقلاب زابل در ادامه بازدیدهای سرزده خود با لباس مبدل و محلی به سراغ جایگاه «کردتمندانی» زابل رفت و در حالی که صف گازوئیل در این جایگاه چند صد متر طول داشت با نظارت نامحسوس و برخورد با متخلفین و افرادی که با چند کارت به دریافت سوخت اقدام میکردند و تشکیل پرونده برای متخلفین موجب شد تا صف این جایگاه در کمتر از نیم ساعت به طور کامل از بین برود.
در بازدید دادستان زابل از این جایگاه عرضه سوخت تعدادی سوختکش با وجود تذکرات قبلی مبنی بر جلوگیری از توزیع سوخت به خودروهای دارای مشک و باک اضافه، با چند کارت در حال دریافت سوخت بودند که ضمن تذکر جدی به مدیر جایگاه، برای متخلفین پرونده تشکیل شد.
جاوید پورنگ در ادامه به سراغ جایگاه توزیع سوخت «شهیدان ژیانی» شهرستان نیمروز رفت که در این بازدید مشخص شد علت اصلی تعطیلی زودهنگام جایگاه کمبود سهمیه است که دادستان دستور پیگیری افزایش سهمیه این جایگاه را با توجه به اینکه میتواند حجم قابل توجهی از مراجعات به جایگاه «کردتمندانی» در شهر زابل را کاهش دهد، صادر کرد.
دادستان زابل همچنین در راستای کاهش صفوف گازوئیل در شهرستان زابل دستور داد با توجه به اعلام آمادگی جایگاه شهیدان ژیانی شهرستان نیمروز، شرکت نفت پیگیری فوری و جدی در خصوص اختصاص امتیاز سوخت گازوئیل به این جایگاه را ظرف مدت ۲۰ روز انجام دهد و نتیجه را اعلام کند.
در پی این بازدید و گلایه مردم مبنی بر ارتباط برخی جایگاهداران با قاچاقچیان سوخت دادستان زابل از پیگیری این موضوع از طریق دستگاههای اطلاعاتی از جمله اداره اطلاعات، اطلاعات سپاه و پلیس اطلاعات خبر داد.
دادستان زابل در جریان این بازدیدها با تاکید بر ضرورت تقسیم سوخت به تناسب مراجعان بین تمام جایگاهها، بر لزوم ارسال سریع و به موقع سوخت توسط شرکت نفت به جایگاهها و نظارت جدی و مستمر بر جایگاهها از طرف نهادهای متولی و لزوم پیگیری و تعمیر فوری نازلهای معیوب تاکید کرد.
پورنگ تصریح کرد: اداره اطلاعات، اطلاعات سپاه و پلیس اطلاعات باید ارتباط جایگاهداران با قاچاقچیان سوخت را بررسی و نتیجه را اعلام کنند. همچنین این مراجع تحصیل مال از طریق نامشروع از طرف جایگاهداران، عمدی بودن خرابی نازلها و ایجاد صفوف را بررسی و گزارش کنند. انتظار است مراجع سه گانه مذکور میزان تخلف جایگاهها را بررسی و پیشنهاد پلمب جایگاههای متخلف را ارائه دهند تا سهمیه سوختشان قطع و پلمب شوند.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی مصرفکنندگان واقعی سوخت و ارائه سوخت به مصرفکننده واقعی، گفت: جایگاهها از عرضه سوخت به افرادی که هویت مشخصی ندارند خودداری کنند. شرکت نفت به قید فوریت و در سریعترین زمان ممکن کدینگ جایگاهها در موضوع سوخت گازوئیل را پیگیری کند و به نتیجه برساند.
دادستان زابل ادامه داد: شرکت نفت پیگیری فوری و جدی اختصاص سهمیه سوخت گازوئیل به پمپ شهید ژیانی شهرستان نیمروز را در دستور کار قرار دهد و نتیجه را ظرف مدت ۲۰ روز کتبا اعلام کند و سوخت بنزین جایگاه را نیز روزانه اختصاص دهد.
وی با تاکید بر اینکه در صورت عدم اعلام تعطیلی، جایگاهها حق ندارند چراغهای جایگاه را خاموش کنند، گفت: با توجه به ظرفیت سرمایهگذاران شهرستان، شرکت نفت پیگیری لازم برای لغو مجوز جایگاههای متخلف را از طرق قانونی پیگیری کند و اداره صمت و مجموعه فرمانداری سرمایهگذاران جدید شناسایی و جهت اخذ مجوز معرفی کنند.
تبادل نظر