۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۷
کشف دومین معدن لیتیوم هم تایید شد؟

عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران بیان اینکه تا حدی کانسنگ لیتیوم در یزد هم کشف شده  اظهار داشت: هرچند هم کانسنگ لیتیومی کشف و قابل استخراج شود اما امکان فرآوری آن را نداریم. برای فرآور باید دانش فنی آن را وارد کشور کنیم که آن را کشورهای خاصی دارند. اما در حال حاضر به دلیل شرایط تحریمی ایران متاسفانه رابطه کشورمان با دنیا محدود و قطع بوده و امکان رایزنی‌ها برای انتقال دانش فنی سخت است.

ایلنا: درباره ذخایر لیتیومی کشف شده در همدان اظهار داشت: معمولا لیتیوم کشف شده فلز محتوا نیست و معمولا در کشف، وقتی از عبارت میلیون تن استفاده می‌کنند منظور  کانسنگ است و نه فلز محتوا.  وقتی درباره ذخایر 10 میلیون تنی صحبت می‌کنند در واقع منظور 10 میلیون تن کانسنگ است و در عیار 7 دهم درصد یک تا دو درصد که اگر فلز محتوای آن را به دست بیاوریم عدد آن بسیار کمتر می‌شود.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر اساسا دانش فرآوری لیتیوم در ایران وجود ندارد، به طور قطع ذخایر لیتیومی همدان کانسنگ است چراکه لیتیوم عنصر ارزشمندی و فلز محتوای آن بسیار مهم است.

عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه آینده دنیا لیتیوم است، اظهار داشت: یکی از عناصر مهم تمام فناوری‌های جدید لیتیوم و وانادیوم هستند که از عناصر نادر خاکی محسوب می‌شوند و از اهمیت لیتیوم، اینکه از دلایل عمده جنگ افغانستان و حضور امریکا در این کشور بر سر لیتیوم و استفاده از این ظرفیت بود.

وی با بیان اینکه افغانستان دارای ذخایر بیشتری از لیتیوم است اما در ایران هم لیتیوم وجود دارد، افزود: ایران هم بر روی کمربندهای مختلف قرار گرفته که ممکن است این عناصر نادر خاکی وجود دارد اما نوعا بر روی عناصر نادر خاکی در ایران خیلی کار نشده است.

شکوری ادامه داد: هرچند هم کانسنگ لیتیومی کشف و قابل استخراج شود اما امکان فرآوری آن را نداریم. برای فرآوری آن باید دانش فنی آن را وارد کشور کنیم و دانش فرآوری لیتیوم را کشورهای خاصی دارند اما در حال حاضر به دلیل شرایط تحریمی ایران متاسفانه رابطه کشورمان با دنیا محدود و قطع است امکان رایزنی‌ها برای انتقال دانش فنی سخت است. اگر شرایط تحریمی نبود می‌شد از این فناوری‌های جدید در دنیا استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر روسیه و چین هم به این دانش فنی خاص دسترسی دارند که اخیرا هم رییس جمهوری با هیات همراه به چین در زمینه‌هایی مختلف سند ٢٠گانه همکاری امضا کردند بنابراین امکان مذاکرات در اینباره وجود دارد. 

عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: در برخی از موارد این عناصر در ایران در کنار سایر مواد معدنی قرار دارند برای مثال در بسیاری از مناطق وانادیوم هم کشف شده اما این وانادیوم را نمی‌توان استحصال کرد و در برخی از مواقع به دلیل اقتصادی نبودن قابل استهصال نیست. در برخی از موارد کنساتره آهن داریم که حاوی وانادیوم هم است که به عنوان کانساتره وانادیوم گفته می‌شود که ارزش آن بالاتر است.

وی درباره کشف لیتیوم در سایر مناطق ایران اظهار داشت: تا حدی کانسنگ لیتیوم در یزد هم کشف شده  اما در کنار سایر مواد معدنی قرار گرفته بود مانند عنصر مولیبدن که در حال حاضر در کشورمان تنها یک معدن مولیبدن وجود دارد که پروفیلی مولیبدن استاما در سایر موارد مولبیدن در کنار محصول مس داریم که محصول جانبی محسوب می‌شود. به این معنا که محصول اصلی مس است اما محصول جانبی که از آن تولید می‌شود مولبیدن است.   

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات کاربران

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 52
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • ب پ IR ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۸
    انشالله که دروغ باشد منابع خدادادی سبب عقب ماندگی جوامع می‌شوند و سود آنها برای اندک شمار هست
    • نااشنا IR ۰۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
      نه دوست عزیز . اینگونه تفکرات اشتباه هست ،هر چه کشورمون از لحاظ ذخایر معدنی نفت و انرژی غرب باشد، عالی هست ،مردم ما باید در مقابل زیاده خواهی بعضی ها بایستند ،نه اینکه بگویند بگذار از اموال دولت دزدی کنند ،اینها اموال دولت نیستند ،اموال ملت هستند ،که ما مردم بی تفاوت شدیم،باید دست غارتگر رو کوتاه ک
    • مهدی IR ۰۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
      تا به ارقامی بالاتر از اینها نرسیم حتی خارجیها هم برای سرمایه گذاریش نمیان شاید ۳۰ ملیون تن با خلوص بالا براشون جذاب باشه چون پالایشش از نفتو گاز خیلی سخت تره
  • هادی IR ۲۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۸
    سرتاسر کشور معدن طلا هم باشه هیچ کس‌ بجز اندکی قلیل فایده ای در سفره خود احساس نخواهند کرد، پس چه فایده، مگر بر قول زدن غرب جهت کوتاه اومدنشون
  • دورغ نگو IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۸
    کاشکی هیچی نداشتیم تا شاید کسانی می‌آمدند که گره ای از کار مردم باز می‌کردند سرمایه بیشتر بدبختی بیشتر هر روز بدتر از دیروز♤♤♤
  • عباس IR ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
    ایران روی گنج است امابرای عده معدودومردمش درفقروتحریم
  • IR ۰۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
    ای خدا میشه این معدنا دیگه کشف نشه تا بمونه برای نسل های آینده ایران
  • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
    خیلی ادعا داریم چرا فناوری رو وارد کنیم خودمون دانشمند نخبه زیاد داریم پس خودمون فناوری کنیم با اومدن فناوری ازخارج به دنبال اختلاس یا فروش معادن ورفتن به کانادا هستید
  • IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
    بله همینارو میترکونن زمینو که بیاد بالا میشه زلزله
  • طاها IR ۲۳:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
    انشالله دروغه این همه منابع داریم چیشده بخدا که اگه کشور دیکه ای بود خیابونشم از طلا بود
  • مهدی IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
    به کام مسوولان ؛مضاعف بر غصه مردم بدبخت
  • IR ۰۴:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
    خوش به حال سوریه و روسیه و چین و لبنان و عراق و یمن و ونزوئلا
  • علی IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
    مبارک برادران فلسطینی وسوریه لبنان ویمنی
  • ایران من IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
    دانش بنیان ها وارد عرصه کنید
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱
    اینحرفها ردگم کنی هستش جهت کم نشان دادن ذخایر معادن که خودشون راحت چپاول کنن،همیشه امار واقعی معادن رو خیلی کمتر اعلام میکنن که بتونن اکثریت ذخایر رو راحت بچاپن اینم ترفند کسانی که دستشون تو کاره