خبرآنلاین: یک کارشناس اقتصادی معتقد است: برای حل بحران صندوقهای بازنشستگی باید برخورد علمی و کارشناسی داشته باشیم که به نظر من، دولت سیزدهم از این موضوع عاجر است. مهدی پازوکی میافزاید: شما الان نگاه کنید در هیچ کجای دنیا به یک نفر دو حقوق بازنشستگی نمیدهند، اما ما در کشور این قضیه را بسیار میبینیم. همین قوانینی که آقایان میگذارند، باعث گسترش طلاق صوری در میان خانوادهها برای گرفتن حقوق بازنشستگی پدر شده است.
این کارشناس اقتصادی عنوان میکند: ارادهای وجود دارد؛ در حالی که حل بحران صندوقهای بازنشستگی نیاز به برنامه دارد، اما متاسفانه دولت سیزدهم بیش از ۲۰ ماه است که روی کار آمده، اما نه استراتژی دارد و نه برنامه دارد. در واقع اکثر فارغالتحصیلان دانشگاه امامصادق که وارد دولت شدهاند، صفر کیلومتر و از پشت میز دانشگاه پست مدیریتی گرفتند. این افراد دید کارشناسی ندارند و واقعیتهای جامعه را نمیبینند.
هر روز قوانینی مصوب میشود که اقتصاد کشور را به چالش میکشاند
پازوکی با اشاره به ناکارآمدیها در اقتصاد ایران، تصریح میکند: سازمان برنامه در این میان ضعیف شده است. در عین حال، هر روز قوانینی تصویب میشود که اقتصاد کشور را با مشکل روبهرو میکند.
وی عنوان میکند: در خیلی از صندوقها، افراد دو حقوق میگیرند. شما سیستم بازنشستگی کشورهای دیگر را بررسی کنید. برای مثال، فردی که فوت میکند، همسر آن فرد، هم حقوق خودش را دریافت میکند و هم حقوق فردی که فوت کرده است. شما میدانید حذف یک حقوق در اینجا، چقدر باعث کاهش مخارج میشود.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه دولت برنامه ندارد که بداند مشکل صندوقهای بازنشستگی چیست، متذکر میشود: صندوق بازنشستگی نیاز به مدیران توانمند دارد. این در حالی است که افراد با پارتیبازی وارد هیات مدیره شرکتها شدهاند. اینها بخشی از فساد در اقتصاد ایران است.
تبادل نظر