ایسنا: مهدی عسگری در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی صلاحیت علیآبادی وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت به عنوان مخالف بیان کرد: آقای علی آبادی یک مدیر موفق در یک بنگاه بزرگ صنعتی است اما اکنون راجع به یک مسند مهم یعنی حکمرانی صنعت، معدن و تجارت صحبت میکنیم. آیا لزوما موفقیت در یک بنگاه بزرگ صنعتی با همان طرز کار در مسند وزارت صنعت نیز کارساز خواهد بود؟ این دو جایگاه با هم تفاوت دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: وزیر پیشنهادی در برنامههای خود بر یکسری کلید واژهها تاکید کردند مثل اینکه نرخ ارز را به قیمت بازار تعیین خواهد کرد و از سوی دیگر قیمت گذاری دستوری حذف میشود و یارانههای پنهان هدفمند خواهند شد. این کلید واژهها شباهت زیادی با تفکر اقتصاد سرمایه داری و آنچه که سالها در سه دهه اخیر به اقتصاد کشور تحمیل شده است دارد.
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتظار میرود وزیر پیشنهادی نسبت خود را با تفکر اقتصاد نئولیبرال مشخص کند. آیا برای مدیریت خود از صاحبان این تفکر و حلقه نیاوران بهره خواهند برد؟ بنده راجع به ارز از ایشان سوال کردم و ایشان تاکید داشتند که نرخ ارز را به نرخ بازار آزاد تک نرخی خواهند کرد. سوال این است که با کدام بازار قرار است تک نرخی شود؟ تجربه رئیس کل سابق بانک مرکزی را فراموش نکنید.
وی در ادامه تاکید کرد: ایشان از حذف قیمت گذاری دستور سخن گفتند کدام بازار بزرگ و صنایع بزرگ ما به طور کامل رقابتی هستند که بخواهند قیمت گذاری دستوری حذف شود. در بحث یارانه پنهان نیز باید بگویم که این واژه جعلی محصول یکسری پیش فرضها است. این یک بیماری در اقتصاد است که باید درمان شود نه اینکه به آن رسمیت بخشیده شود.
عسگری گفت: اکنون در فروردینماه تورم نقطهای کل به ۷۰ درصد رسیده و تورم نقطهای خوراکیها به ۹۰ درصد رسیده است. بیش از ۷۰ درصد از سپردههای کشور در اختیار ۱.۵ درصد از سپرده گذاران است. آیا وزارت صنعت، معدن و تجارت شما میخواهد طرف مردم بایستد یا سمت اقتصاد سرمایه داری و ۱.۵ درصدی که روز به روز سر به سر میشود.
تبادل نظر