به گزارش فردای اقتصاد، درجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد هرمزگان، هیات مدیره این شرکت در تشریح عملکرد خود اعلام کرد: ۲۵ پروژه به ارزش ۲۶.۸۶۰ میلیارد ریال و ارزش ۱۲۳ میلیون یورو به پیمانکاران ابلاغ شده است و هماکنون ۸۷ پروژه در مراحل مطالعات مهندسی قرار دارد که مهمترین آنها طرح توسعه ظرفیت فولادسازی به ۳.۲ میلیون تن تختال، احداث مدول چهارم آهنسازی به ظرفیت ۱.۶ میلیون تن آهن اسفنجی، احداث واحد تولید گازهای صنعتی شماره ۳، احداث ایستگاه کاهش فشار گاز طبیعی شماره ۳، توسعه پست برق ۲۳۰ و ارتقاء شبکه توزیع برق، مطالعات امکانسنجی احداث نیروگاه برق و احداث کارخانه نورد گرم پیوسته هستند.
همچنین پروژه افزایش ظرفیت تولید کورههای قوس الکترونیکی نیز با پیشرفت ۹۷درصد ی همراه بوده است. از سوی دیگر۴۳ پروژه، احداث مدول سوم آهنسازی جهت تامین بخشی از مواد اولیه واحد فولادسازی در طرح توسعه، احداث واحد تولید گازهای صنعتی شماره ۲، افزایش ظرفیت ذخیرهسازی مخازن آهن اسفنجی، احداث ایستگاه کاهش فشار گاز طبیعی شماره ۲ (پیشرفت ۲.۴۷درصدی)، احداث تصفیهخانه پسابهای صنعتی (۴۵.۹۶درصد پیشرفت)، نصب و راهاندازی ترانسفورماتور ۱۹۰ مگاولت آمپر، طرح توسعه در پست اصلی برق، تعویض و ارتقاء ترانسفورماتور کوره ۲ EAF به ۱۴۰ مگا ولتآمپر، احداث ۴ پست توزیع برق و احداث واحد سولفورزدا جهت مدولهای آهنسازی موجود از طرح های در دست اقدام این شرکت به شمار می روند.
بر این اساس شرکت فولاد هرمزگان توسعه بازارهای جهانی، مدیریت بازار داخلی با گرایش به محصولات باارزش افزوده بالاتر به همراه مدیریت هزینهها و بهای تمامشده را در اولویت برنامه های خود قرار داده است به گونه ای که بر اساس گزارش ایمیدرو، این شرکت توانسته سهم ۶.۶۴درصدی از تولید فولاد خام کشور را به خود اختصاص دهد و در رتبه چهارم تولید فولاد خام کشور قرار گیرد.
چشم انداز شرکت رسیدن به جایگاه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات فولادی در جنوب کشور با توانایی تولید ۲ میلیون تن فولاد خام و ورق عریض با گرایش به محصولات ویژه و حضور اثربخش در بازارهای صادراتی، اعلام شده است. همچنین در گزارش هیات مدیره اعلام شد؛ تحویل موقت و بهرهبرداری از ۶۰ پروژه به ارزش ۷۴۵ میلیارد ریال و ارزش ۸۲۴هزار یورو، خرید و حمل آهن اسفنجی به میزان ۴۵۸هزار تن و ۱۷۶درصد جذب بیشتر نسبت به برنامه اعلامی، کسب درآمد ۱۳.۳۸۵ میلیارد ریالی ناشی از فروش ضایعات و افزایش ۱۰۲درصدی درآمد حاصل از فروش ضایعات نسبت به سال ۱۴۰۰ به همراه پیگیری و ابلاغ ۵ قرارداد توسعه استراتژیک پس از سالها صورت گرفته است.
البته فولاد هرمزگان در حوزه فروش نیز با عملکرد خوبی همراه بوده است به گونه ای که رشد ۹درصدی مقدار فروش کل نسبت به سال گذشته به میزان ۱، ۵۵۱.۱۲۸ تن، رشد ۱۹درصدی مقدار فروش بازار صادرات نسبت به سال گذشته به میزان ۷۱۵.۴۳۵ تن، رشد ۳۷درصدی نسبت به برنامه و رشد ۲درصدی نسبت مدت مشابه سال قبل در بازار داخلی، رشد ۱۷درصدی فروش اسلب ویژه با ارزش افزوده نسبت به سال گذشته به میزان ۱۷۶.۴۱۸ تن، رشد ۴درصدی درآمد فروش کل نسبت به سال گذشته به ارزش ۲۲۵.۹۵۳ میلیارد ریال در این سال مالی رقم خورده است.
در حوزه صادرات نیز شاهد افزایش صادرات ۱۹ درصدی اسلب بوده ایم که رشد ۱۷درصدی درآمد فروش بازار صادراتی این محصول را نسبت به سال گذشته به ارزش ۱۰۲.۱۸۴ میلیارد ریال رقم شده است، همچنین رشد ۲۱درصدی درآمد فروش کل نسبت به برنامه بودجه سال ۱۴۰۱ به ارزش ۲۲۵.۹۵۳ میلیارد ریال، توسعه بازارهای صادراتی و جذب مشتریان جدید خارجی در مناطق آسیا، جنوب شرقی و اروپا نیز در این سال مالی رقم خورده است.
رکورد سالیانه تولید اسلب با رشد ۶.۸ درصدی به میزان ۱.۵۴۵.۷۵۳ تن در سال گذشته صورت گرفته که نسبت به سال ماقبل ۸۱۴.۱۰۵ تن افزایش را داشته و رشد ۴ درصدی فروش ریالی تختال در کارنامه این شرکت به ثبت رسیده است.
عطالله معروفخانی مدیر عامل شرکت فولاد هرمزگان جنوب در مجمع عمومی سالیانه مجمع شرکت گفت: حضور مدیر عامل فولاد مبارکه برای نخستین بار در مجمع یک شرکت زیرمجموعه، نشان از اهمیت این شرکت در طرحهای توسعهای گروه فولاد مبارکه است و این نوید را به مردم هرمزگان برای اجرای طرحهای توسعهای بیشتر میدهد.
محمدیاسرطیب نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز در مجمع یادشده، افزود: حضور ما در مجمع فولاد هرمزگان به عنوان بزرگترین شرکت زیرمجموعه حاکی از اهمیت این شرکت است. فولاد هرمزگان مرکز ثقل توسعههای آتی ما خواهد بود.
وی تصریح کرد: دو طرح افزایش ظرفیت به ۳.۲ میلیون تن و نورد گرم بزرگترین طرحهای ما برای توسعههای آتی هرمزگان خواهد بود.
به گفته مدیر عامل فولاد مبارکه، طرحهای توسعهای فولاد هرمزگان با سرعت قابل قبولی پیش میروند و امسال پیشرفت چشمگیری خواهند داشت و از برنامه جلو خواهند زد.
تبادل نظر