«حسین دماوندی نژاد» معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی روز شنبه در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی دام، طیور و آبزیان که در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران در حال برگزاری است درباره علل افزایش قیمت هر کیلوگرم مرغ با قیمتهایی بیش از ۶۵ هزار تومان در بازار افزود: اکنون ذخایر گوشت مرغ در کشور مطلوب است و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: اکنون دستور توزیع گوشت مرغ منجمد به استانها ابلاغ شده تا برای کنترل قیمتها از محل ذخایر به بازار، تزریق شود.
وی درباره علل کاهش مصرف گوشت مرغ در کشور گفت: بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تقاضا برای مصرف گوشت مرغ بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افت داشته است، البته به نظر معاونت امور تولیدات دامی این کاهش مصرف حدود ۳۰ درصد است.
دماوندی نژاد بیان کرد: طبق آمارها ماه گذشته میزان جوجه ریزی ۹۰ میلیون قطعه بوده که پیشبینی میشود این میزان نیاز کشور را به طور کامل تامین کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای حمایت از تولیدکنندگان صنعت دام و طیور، قرار است در هفته پایانی شهریورماه جلسهای با حضور معاون اول رییس جمهوری درباره پیشنهاد و تصمیمگیری اصلاح قیمت محصولات پروتئینی برگزار شود.
وی اضافه کرد: برای جبران کاهش مصرف مرغ به دنبال توزیع کالابرگ هستیم تا به طور مجدد مصرف مرغ در کشور به شکل قبل بازگردد.
توافق با روسیه و اوکراین برای ترانزیت نهادههای دامی از ایران
دماوندی نژاد گفت: بر اساس توافقاتی که با مقامات اوکراین و روسیه انجام شده به دنبال آن هستیم که نهادههای دامی این کشورها را از مسیر ایران به دیگر کشورها صادر کنیم.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران ظرفیت ۲۴ تا ۲۷ میلیون تن تولید خوراک دام را دارد، ادامه داد: به طور قطع این ظرفیت نیز به امکان صادراتی کشور ما میافزاید.
وی اضافه کرد: اصلاح ساختاری در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فرصت مهمی برای ظرفیتهای صادراتی خوراک دام است بهطوریکه با اصلاح قیمتها امکان خروج نهاده از کشور متوقف شده و برعکس امکان سرازیر شدن نهادهها از خارج به داخل بیشتر شده است.
دماوندی نژاد خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که به بازارهای هدف اوراسیا، آفریقا و اروپا دسترسی پیدا کنیم و بازارهای این مناطق را به دست بگیریم.
وی مجوز صادرات را عاملی برای افزایش قیمت مرغ ندانست و گفت: سیاستهای صادرات و واردات برای تامین نیاز داخلی و حمایت از تولیدکنندگان است و صادرات مشکلی در این زمینه ایجاد نکرده است.
آغاز صادرات دام زنده بهزودی
معاون وزیر جهاد کشاورزی از آغاز صادرات دام زنده خبر داد و افزود: شیوهنامه صادرات دام زنده تدوین شده و بخشی از دام اکنون در قرنطینه و آماده صادرات است به طوری که اولین محموله آن با ۵ هزار رأس در قرنطینه قرار دارد.
وی ادامه داد: برای کنترل صادرات سقفی برای صادرات دام زنده نیز تعیین شده است تا این مهم منجر به صادرات بی رویه و نامتعادل شدن بازار داخلی نشود.
دماوندی نژاد از انجام دامپینگ توسط ترکیه در بازار عراق خبر داد و گفت: این اقدام تا حدودی صادرات ما به عراق را کنترل کرده بود؛ اما اکنون شرایط مهیا و درباره مسئله دامپینگ ترکیه مذاکراتی در حال انجام است.
ترکیه به هاب گندم تبدیل شده است
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ترکیه به هاب صادرات گندم تبدیل شده است افزود: امیدواریم ما نیز بتوانیم خوراک دام این کشورها را از ایران به کشورهای دیگر صادر کنیم که توافقات اولیه آن توسط مسئولین و مقامات دو کشور انجام شده است.
وی درباره ایجاد زنجیره سازی واحدهای تولیدکننده طیور کوچک اضافه کرد: برای اقتصادی شدن واحدهای کوچک تولید طیور، باید خود به زنجیرهها وصل شوند که ما نیز به زنجیرهها ابلاغ کردهایم که شرایط جذب این واحدها را فراهم کنند تا تولید آنها تحت یک برند به بازار عرضه شود که این اتفاق اکنون در حال انجام است که به اقتصادی شدن این واحدها کمک میکند.
دماوندی نژاد با اشاره به اینکه ترکیه در بازار مرغ دامپینگ کرده است گفت: کشور ما با عبور از این شرایط میتواند تولیدات زنجیرههای تولید را به بازارهای صادراتی عرضه کند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تولیدات بخشهای زنجیرهای طیور اقتصادی هستند و قابلیت صادرات با قیمت تمام شده با سایر کشورها را دارند.
حضور بیش از ۱۶ شرکت خارجی در نمایشگاه
وی درباره حضور شرکتهای خارجی در نمایشگاه بینالمللی دام، طیور و آبزیان گفت: علاوه بر تولیدکنندگان ایرانی ۱۶ شرکت خارجی و بازدیدکنندگان مختلفی از دیگر کشورها در این نمایشگاه حضور دارند که شرایط خوبی برای آزادسازی محصولات پروتئینی پس از طرح مردمیسازی یارانهها به شمار میرود.
منبع: ایسنا
تبادل نظر