فردای اقتصاد: شرکت فولاد هرمزگان جنوب دومین کارخانه بزرگ فولاد بعد از انقلاب است که نزدیکی به آبهای آزاد خلیجفارس، مخازن گاز عسلویه، ذخایر سنگآهن گلگهر و بندر شهید رجایی از مهمترین ویژگیهای جغرافیایی این شرکت محسوب میشود. فولادهرمزگان با ارزش بازاری ۲۸ هزار میلیارد تومان در بازار دوم فرابورس با نماد «هرمز» فعالیت میکند. P/E ttm این شرکت در حال حاضر ۳.۶۷ است که از میانگین P/E ttm یک ساله این شرکت یعنی میزان ۵ هنوز فاصله دارد.
فولاد هرمزگان با هدف تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن اسلب فعالیت میکند که در دوسال اخیر با تولید یک میلیون و ۴۳۹ هزار تن در سال۱۴۰۰ و یک میلیون و ۵۲۲هزار تن در سال ۹۹ توانسته نزدیک به ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تنی خود اسلب تولید کند. واحدهای تولیدی این شرکت شامل تولید اسلب، آهن اسفنجی، بریکت سرد و آهکپزی است. فولاد هرمزگان با تولید یک میلیون و ۴۰۰هزار تن در سال ۱۴۰۰ چهارمین فولاد ساز و سومین تولید کننده اسلب کشور لقب گرفت.
پروژههای پیش روی فولاد هرمزگان
طرحها و پروژه های فولاد هرمزگان در فاز دو احداث افزایش ظرفیت ۵۰۰هزار تنی تولید اسلب و احداث یک واحد مدول احیا ۹۰۰هزار تنی برای تولید آهن اسفنجی است که این طرح در کنار احداث واحد گاز صنعتی در مرحله انتخاب پیمانکار و عملیاتی قرار دارد.
تولید و فروش محصول استراتژیک فولاد هرمزگان
اسلب به عنوان محصول اصلی فولاد هرمزگان در مردادماه با فروش ۵۳ هزار تن نسبت به تیرماه افت ۱۷ درصدی را تجربه کرده است. این شرکت همچنین همزمان با کاهش حدود ۵ درصدی نرخ نسبت به تیر، تولید خود را به میزان ۵۶ درصد کاهش داده و به ۳۶هزار و ۴۷۵تن رسانده است.
وضعیت سودآوری فصلی فولاد هرمزگان
فولاد هرمزگان در بهار ۱۴۰۱ درآمد ۴۸۸۰میلیارد تومانی را به ارمغان آورد که این میزان فروش سود خالص ۱۲۰۸ میلیارد تومانی را برای شرکت در پیش داشت. فولاد هرمزگان همچنین با ۲۳۴۴میلیارد تومان فروش در دو ماهه تیر و مرداد فصل تابستان توانسته است ۶۶درصد درآمد فصل قبل خود را محقق کند و نسبت به مدت مشابه تابستان ۱۴۰۰ (تیر و مرداد۱۴۰۰) رشد جزئی یک درصدی را از خود نشان دهد. حاشیه سود ناخالص فصلی این شرکت نیز در بهار سال جاری با رشد ۲درصدی نسبت به زمستان ۱۴۰۰ حاکی از اثر مثبت افزایش نرخ ها در سودآوری این شرکت و کاهش بهایتمام شده این شرکت است که در بهار سال جاری علی رغم افزایش یک هزار تنی در تولید ۲۱ درصد کاهش یافت؛ از سوی دیگر کاهش حاشیه سودخالص را میتوان به افزایش هزینه های عمومیاداری این شرکت نیز ربط داد که با تغییر سال و افزایش نرخ دستمزدها مرتبط کاهش یافته است.
بازار جهانی اسلب
پس افزایش نرخ اسلب فوب دریای سیاه تا سطح ۵۳۰ دلار و نرخ صادراتی اسلب ایران به نرخ ۵۶۰ دلار در خردادماه؛ اکنون با تداوم رکود در بازار مسکن چین و اثر سیاستهای انقباضی بانکهای مرکزی و بازگشت نرخ اسلب دریای سیاه به سطح ۴۳۰ دلار و فوب ایران به قیمت ۴۳۷ دلار بازار در سه ماهه گذشته با ریزش ۳۰ درصدی مواجه شده است. از سوی دیگر قیمتها در بازار جهانی فولاد به پایینترین میزان از آذرماه سال ۱۳۹۹ رسیده است و به دلیل این که هفته گذشته دولت چین اعلام کرد که معادل ۴۴ میلیارد دلار، در زیرساختها سرمایهگذاری میکند اما اعلام این بسته محرک اقتصادی نیز نتوانست رشد قابل توجه قیمت سنگ آهن و محصولات فولادی را رقم بزند چشمانداز روشنی نیز برای احیای قیمتها در کوتاهمدت وجود نخواهد داشت.
تبادل نظر