به گزارش فردای اقتصاد و به نقل از خبرنگار ایراسین، سید محمدیاسر طیب نیا، در آیین راه اندازی فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه که با حضور آیتالله سیدابراهیم رییسی، رییس جمهور برگزار شد، تصریح کرد: ۷۰ درصد از تجهیزات نیروگاه شهید حاج احمد کاظمی از قطعات و تجهیزات تولید داخل اجرایی شده است.
وی افزود : اصفهان که با تقدیم ۲۴ هزار شهید ۱۰ درصد شهدای کشور را در دفاع مقدس به خود اختصاص داده است امروز علاوه بر تمدن و فرهنگ تاریخی خود توسط جوانان پیشتاز از منظر افتخارآفرینی صنعتی نیز با تولید نزدیک به ۴۵ درصد فولاد کشور به عنوان قطب تولید فولاد ایران شناسایی میشود.
مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین دستاورد صنعتی پس از انقلاب و مولود انقلاب طرحهای توسعه خود را همواره با نام شهدا افتتاح کرده است، ادامه داد: مگامدولهای واحد احیا مستقیم فولاد مبارکه به نام شهید حسین خرازی مزین شد؛ پس از آن نورد گرم ۲ فولاد مبارکه به نام سردار سلیمانی کلید خورد و امروز جمع این سه رفیق بهشتی با نامگذاری نیروگاه فولاد مبارکه به نام شهید احمد کاظمی و در سالروز شهادت شهید جهان آرا، به بهرهبرداری رسید.
وی تصریح کرد: امروز در شرایطی قرار داریم که فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد غرب آسیا و شمال آفریقا در شرایط تحریمی و رکود جهانی در این صنعت و علیرغم محدودیتهایی که وجود دارد به اندازه تولید برخی از کشورهای جهان به تنهایی تولید فولاد دارد؛ در این شرکت به تنهایی اندازه کل کشور عربستان، اسپانیا، اتریش، استرالیا و مالزی فولاد تولید میکنیم و نقش موثر فولاد مبارکه در رسیدن به جایگاه دهم در بین کشورهای تولیدکننده فولاد در جهان، غیر قابل انکار است.
طیب نیا خاطرنشان کرد: در حالی که قبل از انقلاب یک میلیون تن فولاد در کشور تولید میشد امروز شاهد تولید ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور هستیم و ظرفیت ۴۶ میلیون تنی امروز پابرجاست.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه لازم است در همین زمینه از کلام رهبر معظم انقلاب استفاده کنم و اعلام کنم که امروز در صنعت فولاد کشور به قلهها نزدیک هستیم، ادامه داد: برای رسیدن به جایگاه هفتم جهانی بر اساس افق سال ۱۴۰۴ مسیر چندان زیادی نداریم که اگر تابستان گذشته و زمستان سال قبل با قطعی گاز و برق مواجه نبودیم میتوانستیم رتبه هفتم جهان را نیز پشت سر بگذاریم.
وی اضافه کرد: چنانچه امروزدر کشور موشک نقطهزن داریم باید اذعان داشته باشیم که تولید فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل که سال گذشته در فولاد مبارکه موفق به تولید آن شدیم به مثابه یک محصول راهبردی در صنعت دنیا است.
طیبنیا همچنین به تولید ورق فولادی برای تولید لولههای انتقال گاز ترش در فولاد مبارکه اشاره کرد و گفت: دشمن به خیال خام خود فکر میکرد با تحریم کردن ما، پروژههای انتقال نفت و گاز ما را متوقف کرده است اما موفق نشد و زمانی که از تحریم راه به جایی نبرد ما را در سال گذشته مورد بزرگترین حمله سایبری صنعت طی چند سال اخیر در دنیا قرار داد.
وی ادامه داد : حمله سایبری از ۱۴ ماه قبل برای فولاد مبارکه طراحی شده بود که در کمتر از ۳۶ ساعت با ابتکاراتی که برای اولین بار در کشور صورت میگرفت جریان تولید مجدداً در فولاد مبارکه برقرار شد.
مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه صنعت فولاد مبارکه همواره مشکلات خود را با نگاه درونزا حل کرده است و چشمش به دست دولتمردان نبوده، تاکید کرد: این شرکت همواره تلاش کرده که خودکفا و خودتامین باشد، صنعتی که کوچکترین تا بزرگترین تاسیسات آن وارداتی بوده امروز با بومیسازی ۱۰۰ هزار قطعه و تجهیز و مواد مصرفی به میزان ۹۰ درصد خودکفایی در این حوزه رسیده است و بومیسازی ۹۸ درصدی را در هدفگذاری خود قرار داده است.
وی گفت: مراحل مختلف تحریمها در هر یک از شرکتهای اروپایی که تجهیزات مورد نیاز شرکت را به ما تحویل نداده بودند هم اکنون سراغ میگیرند که آیا تولید شما همچنان پابرجاست، وقتی میدیدند که در این شرایط سخت کارکنان به دستاوردهای بسیار ارزشمندی دست یافتند و حتی افزایش ظرفیت را نیز شاهد بودهایم؛ از این بابت تعجب میکردند.
طیب نیا گفت: امروز نه تنها بسیاری از محصولات فولادی که قبلا وارداتی بود در داخل فولاد مبارکه تولید میشود بلکه محصولات این شرکت در بسیاری از بازارهای جهانی نیز عرضه میشود.
وی در تصریح کرد: دشمن به خوبی میداند توقف فولاد مبارکه یعنی توقف امید، توقف صنعت و توقف فولاد مبارکه یعنی ناامیدی کسانی که سهام فولاد مبارکه را در بورس خریداری کردند.
مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای بورسی ایران انتفاع بسیاری از مردم عزیز ایران را در بر دارد، فارغ از صندوقهای استانی و سهام عدالت که زندگی میلیونها نفر متاثر از آن خواهد بود و ۳۰ درصد سهام فولاد مبارکه مربوط به آنها است.
وی ادامه داد: طی ۳ سال گذشته بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سود بین سهامداران فولاد مبارکه که بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون افراد مستقیم و غیرمستقیم هستند توزیع شده است که این امر علاوه بر دستاوردهای دیگری است که در فولاد مبارکه از قبیل اشتغال حاصل شده است.
مدعی جایگزین اقتصاد فولادی به جای اقتصاد نفتی هستیم
طیب نیا تاکید کرد: هدف ما در فولاد مبارکه فقط تولید فولاد نیست ما هدفمان انسان سازی برای ساخت یک ایران آباد و آرمان ما و هدف تعریف شده ما خلق آیندهای بهتر برای ایران عزیز است.
وی با بیان اینکه اگر طلا و نقره مایه تفاخر و اشراف است، فولاد نیز فلز مردم و مایه منفعت برای مردم است، افزود: در همین راستا در زمان شیوع ویروس کرونا فولاد مبارکه اکسیژن تولید شده در شرکت را به صورت رایگان در اختیار بیمارستانهای درمانگر این ویروس قرار داد.
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به فعالیتهای فولاد مبارکه در حوزه مسوولیتهای اجتماعی نیز گفت: امروز این شرکت در پروژه انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی سرمایهگذاری کرده و با کیفیتترین نیروگاه را وارد مدار تولید کرده و پس از آن سرمایهگذاری در توسعه میادین گازی کشور را در دست اقدام دارد.
وی بیان کرد: معتقدیم فولاد باید منافع مردم را دربرداشته باشد و به همین دلیل با ورود به توسعه ورزش استان ورزشگاه نقش جهان را تکمیل کرد و در اختیار مردم استان قرار داد؛ همچنین امروز فولاد مبارکه در توسعه راههای استان و بهینه سازی مدارس و احداث آنها نقش آفرینی میکند. اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۴۰۰ هزار نفری ایجاد کردهایم و امروز صنایع ما از کشتیسازی تا کنسروسازی از خودروسازی تا لوازم خانگی وابسته به محصولات فولاد مبارکه هستند، علاوه بر این باید به خاطر داشته باشیم صنعت فولاد یک صنعت صنعتساز است و حیات بسیاری از صنایع با صنعت فولاد آغاز شده است.
طیب نیا افزود: مدعی جایگزین اقتصاد فولادی به جای اقتصاد نفتی هستیم که امیدواریم با حمایتهای همیشگی رئیس جمهور که همواره تولید را رکن رکین اقتصاد قلمداد کردهاند و با حمایتهای وزارت صمت، از این پس با محدودیتهای انرژی و ارزی و صدور بخشنامههای خلق الساعه مواجه نباشیم و بتوانیم افتخارات بیشتری برای کشور رقم بزنیم.
تبادل نظر