صندوقهای سرمایهگذاری از محبوبترین ابزارهای غیرمستقیم بازار سرمایه هستند. تنوع بالای صندوقها باعث شده هر فرد با هر میزانی از ریسکپذیری و هر انتظاری از بازار، بتواند گزینهای مناسب برای سرمایهگذاری بیابد. صندوقها را بر اساس نحوه چینش سبد دارایی به انواع مختلفی تقسیم میکنند، از جمله: «صندوقهای درآمد ثابت»، «صندوقهای سهامی»، «صندوقهای مختلط»، «صندوقهای کالایی»، «صندوقهای اهرمی» و «صندوقهای بخشی» تقسیم میکنند. هر یک از این صندوقها ریسک و بازدهی متفاوتی دارند و به همین دلیل میتوانند طیف گستردهای از سرمایهگذاران را پوشش دهند. صندوقهای بخشی از جدیدترین انواع صندوقهای سرمایهگذاری در بورس ایران هستند و فرصتی برای کسب سود متمرکز از صنایع مختلف را فراهم کردهاند.
از صندوقهای جدیدی که وارد بازار بورس شده، صندوقهای بخشی هستند. این صندوقها به جای متنوع کردن پرتفوی خود با سهام صنایع مختلف، دارایی خود را به یک صنعت خاص اختصاص میدهند و امکانی را فراهم میکنند که سرمایهگذاران از بازدهی صنعت مذکور بیشترین بهرهمندی را داشته باشند.
هدف صندوقهای سرمایهگذاری بخشی، کسب بازدهی بالا از مسیر سرمایهگذاری در سهام شرکتهای یک صنعت ویژه است. این شرکتها میتوانند از نوع شرکتهای تولیدکننده و سرمایهگذاری باشند.
صندوقهای سرمایهگذاری بخشی در ایران باید حداقل ۷۰ درصد از کل دارایی خود را به خرید سهام شرکتهای صنعت مورد نظر، اختصاص دهند. آن چه از داراییهای صندوق باقی میماند، به خرید سهام سایر صنایع اختصاص مییابد. البته خرید سهام سایر صنایع، به استراتژی سرمایهگذاری متمرکز صندوقهای بخشی آسیبی وارد نخواهد کرد. توجه داشته باشید که ۱۰ درصد از دارایی این صندوق هم میتواند به بازار آپشن اختصاص یابد. صندوق بخشی امکان فعالیت در صنایع مختلفی چون فلزات اساسی، شیمیایی، سیمان، خودرو، دارویی، بانکی و… را دارد. اولین صندوق بخشی بازار بورس در گروه محصولات شیمیایی در اسفندماه سال 1401 فعالیت خود را آغاز کرد و در راستای بهرهمندی از بازدهی صنایع مختلف، به زودی صندوق بخشی جدیدی در صنعت خودرو و قطعات پذیرهنویسی خواهد شد.
نوسانات صنعت خودرو، زمینهای فراهم کرده که تحلیل و بررسی سهام گروه خودرو مشکل و زمانبر باشد. توجه کنید که صندوق بخشی خودرو، بر نمادهای گروه خودرو و قطعات تمرکز دارد. به همین دلیل لازم است تیم مدیران این صندوق، با احاطه بر صنعت خودرو و آشنایی کامل با فرصتها و چالشهای آن، تصمیمگیری کنند. در این راستا، پرتفوی این صندوق با نگاهی به فرصتهای سودآوردی و بخشهای پربازده صنعت خودرو، به نمادهای شرکتهای مختلف این گروه اختصاص مییابد.
تحلیل نمادهای گروه خودرو، بهترین زمان برای خرید این نمادها و مناسبترین نقطه خروج از آنها را میتوان چالش اصلی سرمایهگذارانی دانست که به صنعت خودرو علاقه دارند. به همین دلیل، فعالیت صندوق بخشی خودرو با بهرهمندی از مدیریت حرفهای میتواند پاسخ مناسبی به این چالشها باشد و دغدغههای بسیاری را رفع کند.
به علاوه، پتانسیلهای بازار آپشن و اختصاص بخش قابل توجهی از حجم معاملات فعلی این بازار، به معاملات نمادهای گروه خودرو، در فعالیت یک صندوق بخشی خودرویی اهمیت بالایی دارد.
گروه آگاه به زودی جدیدترین صندوق بخشی را با نماد «اتوآگاه» روانه بازار خواهد کرد. با توجه به سابقه و تجربه آگاه در تاسیس و مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری، پیشبینی میشود این صندوق هم مورد توجه سرمایهگذاران قرار گیرد.
میتوان گفت رکن بازارگردان یکی از اصلیترین مزایای صندوق بخشی اتوآگاه به شمار میرود. با نگاهی به اساسنامه این صندوق و مرور تعریف رکن بازارگردان، مشخص میشود که بازارگردان، وظیفه خرید و فروش فعال نماد این صندوق را بر عهده دارد. نتیجه این فعالیت، ایجاد تعادل در معاملات صندوق بخشی خودرو است.
مزیت دیگری که باید به آن اشاره کنیم، نقدشوندگی بالای صندوق اتوآگاه است. البته این نقدشوندگی هم در اثر فعالیتهای بازارگردان صندوق بهبود یافته است. در واقع، افزایش نقدشوندگی صندوق، دغدغه فروش واحدها را کاهش میدهد.
سرمایهگذارانی که قصد کسب سود از صنعت خودرو را دارند، میتوانند به جای صرف زمان برای انتخاب نمادهای برتر و رصد نوسانها، در اتوآگاه سرمایهگذاری کنند و مدیریت دارایی خود را به حرفهایها بسپارند.
تبادل نظر