تسنیم: پیروز حناچی در مراسم رونمایی و بهرهبرداری از سامانه هشدار سریع زلزله، فاز دوم سامانه پیشبینی و هشدار سیل، سامانه پیشبینی یخبندان که صبح امروز با حضور محسن رئیس شورای شهر تهران، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و رضا کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدا از اعضای شورای شهر تهران و همچنین همکارانم در سازمان پیشگیری مدیریت بحران شهر تهران برای اجرای این پروژهها قدرانی میکنم.
وی تصریح کرد: موضوع تابآوری شهری از موضوعات بسیار مهم در شهرهای دنیا محسوب میشود و مسئولان تلاش میکنند شهرها را برای مقابل با شرایط بحرانی آماده کنند. قدم نخست برای مدیریت بحران شناسایی بحران است که در ارتباط با تهران نیز بحرانهای شناخته شده داریم که از آن جمله میتوان به زلزله، سیل و همچنین موضوعاتی مثل یخبندان که با تغییر آب و هوا بیشتر شده است اشاره کنیم.
حناچی ادامه داد: آمادگی در مقابل ۳ بحران اصلی از وظایف مدیریت شهری است و تلاش بر این است که در برابر این بحرانهای شناسایی شده اقدامات مؤثری انجام شود. راهاندازی سامانه هشدار در رابطه با زلزله موضوع بسیار مهمی است همچنین امیدواریم در رابطه با وقوع بحرانها اطلاعرسانی کاملی از طریق مخابرات به شهروندان انجام شود و این اتفاق میتواند در کاهش تعداد تلفات و خسارات موثر باشد.
شهردار تهران گفت: نگهداری و بهروز بودن سیستمهای هشدار در مواقع بحران از اهمیت ویژهای برخوردار است که در این دوره مورد توجه قرار گرفته است و امیدواریم با تغییر مدیریت در سالهای آتی نیز شرایطی فرهم شوند که این روند ادامه پیدا کند.
حناچی تصریح کرد: موضوع دیگری که از اهمیت ویژهای برخوردار است یخبندان معابر است که سنسورها چند روز زودتر این موضوع را اعلام کنند به طوری که با تغییر شرایط و اقلیم آب و هوایی این موضوع در تهران زیاد شده است.
وی ادامه داد: درحالحاضر از ۲۰۰ دستگاه شتابنگار زلزله ۲۶ دستگاه نصب شده است که امیدواریم بتوانیم مابقی این تعداد دستگاه شتابنگار را نیز در تهران نصب کنیم و سامانه هشدار طبیعتاً این آمادگی را به وجود میآورد که وقوع حوادث قدری زودتر برای دستگاههای امدادی و زیربنایی مخابره شود.
به گزارش تسنیم، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران نیز در این مراسم اظهار کرد: یکی از وعدههایی که در سه سال گذشته توسط شورای شهر تهران داده شده است نصب دستگاههای تشخیص سنجی و هشدار سریع در پایتخت بوده است که امروز این اتفاق رخ داد و امیدواریم با راهاندازی سامانهای نیز اطلاعات ویژه و موثری در کم کردن خسارات به مردم داده شود.
وی با اشاره به راهاندازی سامانههایی مانند سامانه اضطراری آب و برق و همچنین قطع گاز در شرایط بحرانی گفت: در رابطه با سامانه اضطراری آب خوشبختانه کارهایی انجام شده است و شورا نیز مصوباتی را در این زمینه به تصویب رسانده است و محلهایی برای این موپوع پیشبینی شده است اما سرعتهای لازم را نداشته و باید این مووضع به طور جدی پیگیری شود.
وی گفت: در رابطه با قطع گاز نیز قولهایی داده شده است اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم و امیدواریم این موضوع نیز اجرا و تکمیل شود. اما در رابطه با برق اضطراری کار ویژهای نشده است و ظاهرا وزارت نیرو فکر میکند که با این سیستم فعلی مشکلات در بحران حل شود. همچنین کمیسیون سلامت شورای شهر تهران این موضوع را پیگیری کرده است که امیدواریم اتفاقات خوبی در آینده بیفتد.
تبادل نظر