۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷
سرنوشت تعطیلی دو روز آخر هفته

جبار کوچکی‌نژاد: اجماع کلی بر سر تعطیلی شنبه‌ها وجود دارد. لایحه تا دو هفته دیگر در دستورکار مجلس قرار می‌گیرد.

فردای اقتصاد: دقیقا یک‌ سال و یک‌ ماه از تقدیم لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری به مجلس می‌گذرد. همان لایحه‌ای که قراراست با تصویبش درصحن علنی و پس از تایید شورای نگهبان ساعات کاری کارمندان را از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت کاهش دهد و تعطیلات آخرهفته هم سراسری و دو روزه شود.

در ادوار گذشته مجلس، هر بار که طرح‌ افزایش تعطیلات آخر هفته مطرح می‌شد و به مراحل پایانی کار می‌رسید پیش از رای‌گیری نهایی؛ اصل طرح از مسیر منحرف می‌شد و مسکوت می‌ماند. مجلس یازدهم در ماه‌های پایانی عمر خود به سر می‌برد و هنوزتکلیف این لایحه را تعیین نکرده است. 

 بهگفته جبار کوچکی‌نژاد یکی از طراحان «طرح افزایش تعطیلات آخر هفته» اجماع عمومی و کلی بر سر تعطیلی شنبه‌ها وجود دارد. با این حال هنوز این طرح در دستور هفتگی مجلس قرار نگرفته است اما می‌توان با استناد به ماده ۱۰۰ آئین‌نامه داخلی مجلس و با جمع‌آوری بیش از ۵۰ امضاء اولویت این لایحه را در دستور کار مجلس ارتقاء داد. 

ایران و جیبوتی دو کشوری هستند که تعطیلات آخرهفته یک روزه دارند. سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هم در سال ۲۰۰۸ در اجلاسی تصمیم گرفتند که به مدت ۵ سال تعطیلات خود را از پنج شنبه و جمعه به جمعه و شنبه تغییر دهند. از آن سال تا کنون تعطیلات آن‌ها جمعه و شنبه است. افغانستان هم در سال۱۳۸۹ با تغییر  قانون دائمی خود تعطیلات آخر هفته را جمعه و شنبه تعیین کرد.  

فردای اقتصاد» در گفتگو با کوچکی نژاد، عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه و عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ سرنوشت تعطیلی دو روز آخر هفته را بررسی کرده است.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha