۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹
استراتژی های گهرزمین برای ۱۴۰۴

سنگ آهن گهرزمین به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ در حوزه سنگ آهن و فولاد نقش کلیدی در زنجیره تامین صنایع فولادی دارد که برای رسیدن به اهداف مدنظر، استراتژی پنج‌گانه را درنظر گرفته است.

سنگ آهن گهر زمین به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ در حوزه سنگ آهن و فولاد نقش کلیدی در زنجیره تامین صنایع فولادی دارد که برای رسیدن به اهداف مدنظر، استراتژی پنج‌گانه را درنظر گرفته است.

مدیرعامل این شرکت از روش‌های متعدد تامین مالی از دو طریق بازار پول و بازار سرمایه خبر داده است که در اولویت نخست گزارش افزایش سرمایه ناشی از محل آورده نقدی در حال انجام است. به گفته محمد محیاپور، سنگ آهن گهر زمین در مواجهه با چالش‌ها و بهره‌برداری از فرصت‌ها برنامه‌های مجزا در نظر گرفته است.

سنگ آهن گهر زمین یکی از شرکت‌های بزرگ در حوزه سنگ آهن و فولاد است و به دلیل نقش کلیدی در زنجیره تامین صنایع فولادی و با توجه به دارا بودن معدنی با ذخیره عظیم به جز تامین مواد اولیه خود، مواد اولیه سایر شرکت‌های معدنی را نیز فراهم می‌کند و از این جهت، سهام آن برای سرمایه‌گذاران جذاب است. حضور در بازار سرمایه، امکان تامین مالی پروژه‌های توسعه‌ای از محل افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم با انتشار اوراق بدهی را فراهم می‌کند. از نگاه کارشناسان، با توجه به نیاز صنعت فولاد به سرمایه‌گذاری‌های کلان، سنگ آهن گهر زمین می‌تواند با استفاده از ظرفیت بازار سهام، پروژه‌های خود را تامین مالی کند.

به گزارش اقتصاد نگار، محمد محیاپور، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت سنگ آهن گهر زمین (با نماد «کگهر») درباره چشم‌انداز شرکت در سال 1404 و اهداف استراتژیک ناشی از آن گفت: با توجه به فرصت ها و ظرفیت‌هایی که برای گهرزمین وجود دارد، 5 استراتژی اصلی برای شرکت درنظر گرفته شده که شامل «توسعه ظرفیت معدن کاری و خطوط تولید»، «تکمیل زنجیره ارزش فولاد»، «سرمایه‌گذاری در اکتشافات و توسعه کسب‌وکارهای جدید»، «فروش کارآمد محصول‌ها» و «تامین سرمایه از طریق مشارکت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی» است.

محیاپور تصریح کرد: سنگ آهن گهر زمین به طور خاص برای سال پیش‌رو، رسیدن به تولید 18 میلیون تن کلوخه سنگ آهن، 12 میلیون تن سنگ آهن دانه‌بندی، 8 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن و 6 میلیون تن گندله را مدنظر قرار دارد.

وی درباره مواجهه شرکت‌ها و بهره‌برداری از فرصت‌ها گفت: در صنعت فولاد ما تقریبا زنجیره را تکمیل کرده‌ایم و ضمن حفظ کامل مزیت رقابت دسترسی به معدن، با استفاده از بالانسرهای کل زنجیره، توانستیم تاب‌آوری خودمان را در زنجیره بالا نگه داریم و نسبت به رقبا دست بالا را داشته باشیم.

به گفته محیاپور همانطور که شرکت‌های بزرگ دنیا با استراتژی‌های درست و حساب شده به سمت چند عنصری روی می‌آورند، سنگ آهن گهر زمین هم با محاسباتی که در اتاق فکر خود انجام داده، ورود به صنعت مس را در پیش گرفته که معدن مس جبالبارز و معدن مس زاهدان دو نمونه از رویکرد گهر زمین است.

مدیرعامل سنگ آهن گهر زمین همچنین درباره نقش فناوری‌های نوین و نوآوری در بهبود عملکرد شرکت گفت: گهر زمین به عنوان یکی از صنایع پیشران کشور و مبتنی بر راهبرد نظام مبنی بر توسعه اقتصاد غیرنفتی، به کارگیری فناوری‌های نوین و فعالیت‌های نوآورانه را در راستای افزایش بهره‌وری و سطح رقابت‌پذیری، از اولویت‌های خود قرار داده و چند برنامه را که عمدتا برای نخستین بار در کشور است، در دستورکار قرار داده است.

محیاپور با اشاره به مهمترین اقدام‌ها در این زمینه تاکید کرد، توسعه همکاری با شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌های تراز اول، به کارگیری فناوری‌های نوین شامل پهپاد و هوش مصنوعی در فرآیندهای اکتشافات و استخراج از معدن  و توسعه فناوری خردایش و حمل پیوسته مواد (IPCC) از پیت معدن در دستورکار شرکت است.

به گفته وی اقدام‌های نوآورانه در ارتقای کیفیت محصول‌های تولیدی به ویژه گندله آهن و اقدام در طراحی و ساخت قطعات و تجهیزات فناورانه مورد نیاز خطوط تولید نیز در اولویت‌های شرکت قرار دارد.

مدیرعامل سنگ آهن گهر زمین با اشاره اینکه برنامه‌ریزی در راستای ورود به کسب‌وکارهای جدید در حوزه مواد معدنی بر مبنای اقتصاد چرخشی در حال انجام است، عنوان کرد، تکمیل زنجیره‌های ارزش محصول از جمله فولاد با کاربرد فناوری‌های به‌روز دنیا با تمرکز بر کاهش انتشار کربن انجام شده است.

به گفته محیاپور شرکت در زمینه مقابله با چالش ناترازی از طریق توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک در حال انجام اقدام‌های جدی است. این در حالی است که سنگ آهن گهر زمین نگاه ویژه به شناسایی و پرورش ایده‌های نوآورانه و فناورانه از طریق سرمایه‌گذاری غیرمستقیم با راه‌اندازی صندوق CVC منطقه گل‌گهر هم دارد.

مدیرعامل سنگ آهن گهر زمین با بیان اینکه این شرکت در راستای حرکت به سمت توسعه پایدار، سند مدونی را تدوین کرده است، گفت: از مهم‌ترین اقدام‌های شرکت در حوزه توسعه پایدار، سرمایه‌گذاری در پروژه خط انتقال آب از خلیج فارس، احداث کارخانه بازیابی آب، ساخت مدارس در مناطق محروم و توانمندسازی جامعه محلی در حوزه کارآفرینی همراه با آموزش بوده است.

به گفته محیاپور شرکت در برنامه‌های آتی با تمرکز بر محورهای اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و حاکمیتی مطابق سند پایداری، به دنبال خلق ارزش مشترک و توسعه متوازن جامعه پیرامونی است. این در حالی است که توسعه سرمایه انسانی و توسعه شایستگی‌های آنان به عنوان یکی از استراتژِ‌های پشتیبان برای 5 استراتژی اصلی سازمان شناسایی و دنبال می‌شود.

مدیرعامل سنگ آهن گهر زمین با اشاره اینکه گهر زمین سازمانی است که در مسیر تعالی و پیشرفت قرار دارد، از پیاده‌سازی مدیریت شایستگی براساس استاندارد 10015 در سازمان خبر داد و اظهار کرد: توسعه سرمایه انسانی و توسعه شایستگی‌های آنان به عنوان یکی از استراتژی‌های پشتیبان برای 5 استراتژی اصلی سازمان شناسایی و دنبال می‌شود.

وی با اشاره به مسئولیت ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی مناطق محروم گفت: با توجه به نوع فعالیت‌های جاری شرکت در مناطق محروم، اپراتورهای دستگاه برش مغزه و کمک حفار توسط پیمانکاران زیرمجموعه در حال آموزش بوده است.

محیاپور با اشاره اینکه شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین در راستای کاهش اثرات زیست محیطی اقدام به تعریف طرح‌های بهبود عملکرد با استانداردسازی خروجی فرآیندهای تولید و بازچرخانی از طریق ارزش افزوده کرده است، عنوان کرد: اجرای پروژه حمل پیوسته مواد معدنی یا معدن کاری سبز در راستای کاهش میزان مصرف سوخت و حذف ماشین آلات متحرک و کاهش تولید آلاینده‌های محیط زیست شروع شده است.

وی از ایجاد سیستم دیسپاچینگ مدیریت یکپارچه ماشین آلات متحرک و کاهش میزان مصرف سوخت و افزایش راندمان تولید و در نتیجه کاهش آلاینده‌های محیط زیست خبر داد.

محیاپور با بیان اینکه کارخانه بازیابی آب در راستای بازچرخانی پساب کارخانه‌های کنسانتره در حال احداث است، تصریح کرد: برنامه‌هایی همچون ایجاد سیستم‌های تصفیه فاضلاب و بازچرخانی آن، نصب سیستم الکترواستاتیک در راستای کنترل ذرات معلق کارخانه گندله‌سازی، غبارگیر با پوشش تمامی فرآیندهای تولیدکننده ذرات معلق در سطح کارخانه‌ها، نوسازی ناوگان حمل‌ونقل به میزان 25 درصد و ایجاد بیش از 80 هکتار فضای سبز در دستورکار است.

وی همچنین از شناسایی برنامه‌های موثر شرکت برای ارتقای جایگاه سهام خبر داد که افزایش تولید و توسعه ظرفیت‌های معدنی، بهره‌برداری از معادن جدید و افزایش استخراج مواد معدنی و توسعه خطوط تولید کنسانتره و گندله در همین راستا در حال انجام است. این در حالی است که شرکت استراتژِی انعقاد قراردادهای بلندمدت با مشتریان صادراتی در راستای کاهش ریسک نوسان‌های قیمت و مذاکره با مشتریان بزرگ داخلی در راستای انعقاد قراردادهای بلندمدت را در نظر می‌گیرد.

مدیرعامل سنگ آهن گهر زمین با اشاره به سه برنامه مهم شرکت خاطرنشان کرد: افزایش سرمایه از محل سود انباشته یا آورده نقدی سهامداران با سلب حق تقدم، انتشار اوراق بدهی و گسترش همکاری با شرکت‌های بزرگ فولادی در دستورکار شرکت قرار دارد. در همین راستا گزارش توجیهی افزایش سرمایه از محل آورده نقدی به سلب حق تقدم از سهامداران فعلی شروع شده و به زودی گزارش توجیهی توسط حسابرس و بازرس قانونی مورد بررسی و اظهارنظر قرار می‌گیرد که پس از اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، امکان برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده برگزار می‌شود. بدین ترتیب سرمایه شرکت از 7.5 هزار میلیارد تومان به 15 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

وی ابراز امیدواری کرد این سهام ناشی از افزایش سرمایه هم به زودی در فرابورس ایران عرضه می‌شود.

به گفته محیاپور این شرکت توانسته برای نخستین بار از طریق بازار سرمایه 2.3 هزار میلیارد تومان با انتشار اوراق اجاره مبتنی بر سهام تامین مالی کرده و این منابع را صرف پروژه آهن اسفنجی بردسیر کند که در نیمه اول سال 1404 به بهره‌برداری می‌رسد. در همین حال شرکت توانسته از طریق بازار پول نسبت به تامین مالی پروژه‌های خود اقدام کند. به طور مثال، از بانک‌های بزرگ کشور شامل بانک ملت (نقش پُررنگ‌تر)، پارسیان، گردشگری و تجارت این امر محقق شده است.

مدیرعامل سنگ آهن گهر زمین درباره نحوه تعامل با سهامداران و سرمایه‌گذاران نیز تصریح کرد: پرداخت متمرکز سودهای سهامداران از طریق سامانه سجام، استفاده از تلفن گویا، کدال 360 که تحلیل‌های به‌روز در اختیار سهامداران قرار می‌دهد که تعامل با سهامداران را بیش‌تر و راحت‌تر می‌کند.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha