۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۶
ماموریت «مخبر» به سازمان ملی استاندارد

ارزیابی‌ها حاکی از این است که تا زمانیکه استاندارد به‌درستی اعمال و تعریف نشود، فضایی برای سودجویی و تولید کالا با کیفیت پایین به وجود می‌آید.

فردای اقتصاد: همزمان با هفته استاندارد، معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید برخی استانداردها در کشور متناسب با تحولات سریع جهانی تجدیدنظر شود، گفت: با توجه به اینکه بخش زیادی از زندگی مردم به تولیدات دیجیتالی و شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط است، باید نیازهای مردم در بخش‌های خودرویی، لوازم خانگی و سایر نیازهای روزمره متناسب با تولیدات دانش‌بنیانی استاندارد شود.

محمد مخبر با تاکید بر اینکه ایران می‌تواند با توجه به نفوذ بین‌المللی، دیپلماسی قوی و موقعیت جغرافیایی به یک مرجع استانداردسازی در منطقه تبدیل شود، اظهار کرد: صادرات به‌عنوان کلید رشد اقتصادی کشور از برنامه‌های جدی دولت است و بر همین اساس برای صادرات کالاها باید به مرحله‌ای برسیم که استانداردهای داخلی ایران مورد پذیرش تمام کشورهای خارجی باشد و سازمان ملی استاندارد به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که در مجامع بین‌المللی استانداردهای کشور از حالت بومی صرف خارج شده و به عنوان یک استاندارد مورد قبول در منطقه و در سطح بین‌المللی شناخته شود.

معاون اول رییس‌جمهور جایگزینی استانداردهای سازمان ملی استاندارد با مراکز استانداردسازی خارجی را یکی از اهداف و مأموریت‌های مهم این سازمان در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: باید استانداردهای داخلی کشور در بیرون از مرزهای ایران مورد تأیید و استفاده سایر کشورها قرار گیرد. مخبر همچنین با اشاره به اهمیت ایجاد آزمایشگاه‌های به‌روز و مجهز در سازمان ملی استاندارد برای ارزیابی تولیدات داخلی و محصولات وارداتی و تأکید بر اینکه استاندارد می‌تواند به شفافیت، مقابله با فساد و رفع تعارض‌ها در کشور کمک کند، ادامه داد:‌ زمانیکه استاندارد به درستی اعمال و تعریف نشود فضایی برای سودجویی و تولید کالا با کیفیت پایین به وجود می‌آید و در این راستا باید زمینه‌های اصلاحی کیفیت سنجی کالا و خدمات تغییرات مناسب و اساسی یابد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت تحقیقات، انجام پژوهش‌ها و به‌روزرسانی استانداردهای سازمان ملی استاندارد، افزود: رویکرد دولت سیزدهم استانداردسازی، روان‌سازی و بهسازی خدمات و تولیدات است که سازمان ملی استاندارد نقشی مهم و اساسی در این زمینه دارد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه دولت مردمی حساسیت و انتظار ویژه‌ای از نحوه عملکرد سازمان‌های ملی استاندارد و ملی بهره‌وری دارد، گفت: عدم رعایت برخی استانداردها در تولیدات داخلی به نارضایتی مردم از این محصولات منجر شده است و در عین حال برخی انحصارات و تساهل و تسامح‌ها با برخی تولیدکنندگان داخلی به این وضعیت دامن زده است.

مخبر از سازمان ملی استاندارد خواست تا با یک همت جدی و بدون ملاحظه برای رعایت استانداردهای این سازمان در تولیدات داخلی به میدان بیاید. مخبر با تأکید بر اینکه سازمان ملی استاندارد جزو دستگاه‌هایی است که امانت های حیاتی مردم همانند جان و مال و زندگی آنان وابسته به اقدامات و مأموریت های این سازمان است، گفت: با اعمال قانونی معیارهای سازمان ملی استاندارد بسیاری از نارضایتی‌ها و مشکلات در کشور برچیده می‌شود و اگر در صادرات یک محصول به کشور خارجی استانداردها رعایت نشود حیثیت ملی خدشه دار می شود؛ چراکه محصولات صادراتی ایران به عنوان نمادی از کشور و حیثیت بازار ایرانی است.

در این میان، سیدمهدی اسلام‌پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: بی‌توجهی تاریخی به نظام استاندارد کشور تاسف‌برانگیز است و در این زمینه اصلاح ساختار این سازمان برای انجام ماموریت‌های جدید ضروری است. به گفته وی، در دولت سیزدهم که مصادف با دوره تحولی سازمان ملی استاندارد ایران است، اجرای بسیاری از تکالیف که شاید در ادوار گذشته مورد بی‌توجهی قرار گرفته بود، در دستور کار قرار گرفت. 

اسلام‌پناه ادامه‌ داد: در دوره تازه فعالیت این سازمان ارزیابی انطباق و صدور گواهی انطباق حلال آغاز شد، استانداردهای تعلیق شده صنعت خودرو رفع تعلیق و مفهوم دیپلماسی استاندارد و کیفیت اجرایی شد. در این مدت شورای عالی استاندارد پس از ۲۰ سال با حضور مقام‌های عالی دولت احیا و مدل کیفیت جهان استاندارد تدوین شد.

در همین حال، وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه رتبه پیچیدگی ایران در جهان ۶۵ است که تلاش می‌شود این رتبه در چهار سال آینده به کمتر از ۴۰ برسد، گفت: استاندارد محصولات پیچیده باید ارتقا یابد، چراکه برای تعامل با کشورهای طرف تجاری و تایید استانداردهای یکدیگر، ارتقا استاندارد محصولات صادراتی پیچیده، بسیار حائز اهمیت است.

سیدرضا فاطمی‌امین در همایش روز جهانی استاندارد، اظهار کرد: استاندارد دارای سه کارکرد، شامل مشخص کردن حداقل کیفیت، زبان مشترک و مدیریت دانش است. وی افزود: زبان مشترک یعنی مثلا وقتی یک قطعه‌ساز می‌خواهد قطعه‌ای را به یک سازنده ارائه دهد، استاندارد مشخصات آن کالا را ترسیم می‌کند و بنابراین دو نفر یعنی تولیدکننده و مصرف‌کننده قطعه، یک زبان مشترک دارند و این استاندارد به مبادله طرفین کمک می‌کند. مدیریت دانش هم یعنی مثلا یک مسواک یا خمیر دندان تولید می‌شود و در حین بهره‌برداری مشخص می‌شود که کالای تولیدی دارای مضراتی است ‌این موضوع اثبات‌ و تبدیل به یک تجربه می‌شود و از این تجربه می‌توان به عنوان ارتقا استاندارد استفاده کرد.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha