۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۱
افغانستان از چین و ترکیه در ایران جلو زد

شش ماهه نخست امسال حجم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت، معدن و تجارت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۲.۷ درصد کاهش داشته است.

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که در شش ماهه نخست ۱۴۰۱، تعداد ۷۳ مورد سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۳۸۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت تصویب شده که از لحاظ تعداد ۷.۵ و از نظر ارزش ۸۲.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

کدام کشورها بیشترین سرمایه گذاری در ایران را داشتند؟

در این مدت کشور افغانستان بیشترین حجم سرمایه‌گذاری را در ایران انجام داده‌ و چین و ترکیه در رتبه‌های بعدی هستند. پنج کشور اول از لحاظ ارزش سرمایه‌گذاری خارجی مصوب نیز کشورهای  افغانستان با ۱۴۹.۸ میلیون دلار، چین با ۷۵.۵ میلیون دلار، ترکیه با ۴۴.۸ میلیون دلار، هند با ۳۳.۸ و امارات با ۲۰.۹ میلیون دلار هستند.  

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ۷۹ مورد سرمایه گذاری خارجی به ارزش دو میلیارد و ۲۱۵ میلیون دلار در این بخش تصویب شده بود.

به لحاظ تعداد پروژه‌ها، سهم بخش صنعت ۸۹، معدن هفت و تجارت چهار درصد بوده است. همچنین از این تعداد در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت، ۲۷ مورد در حال بهره برداری و مابقی در حال طی مراحل اجرایی است.

در این میان از بین ۵۲ مورد سرمایه‌گذاری خارجی در این بخش، ۲۴ شرکت با ۱۰۰ درصد سهامدار خارجی، ۳۴ شرکت بصورت مشارکتی با شرکای داخل (J.V) و ۱۵ مورد به صورت مشارکت مدنی، بیع متقابل و BOT اجرا می‌شود.

مهم‌ترین گروه‌های کالایی سرمایه‌پذیر

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صمت، بیشترین حجم سرمایه‌گذاری خارجی در دوره مورد بررسی نیز در گروه‌های چوب و محصولات چوب و چوب پنبه (به جز مبلمان) با ۱۲۳.۲ میلیون دلار، استخراج کانسارهای فلزی با ۶۷، مواد و محصولات شیمیایی با ۴۳.۲ و ساخت فلزات اساسی با ۴۰.۹ میلیون دلار بوده است.

فارس صدرنشین جذب سرمایه خارجی

در این میان، استان‌های فارس ۴۱ درصد، خراسان جنوبی ۲۱، خراسان رضوی ۱۵، هرمزگان ۱۲ و تهران ۱۱ درصد از حجم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در بخش صعت، معدن و تجارت را جذب کرده‌اند.

سرمایه‌گذاری خارجی مصوب شامل کلیه درخواست‌ها اعم از سرمایه‌گذاری جهت ایجاد طرح‌های جدید، خرید سهام شرکت‌های موجود و همچنین سرمایه‌گذاری‌های خارجی در قالب ترتیبات قراردادی است.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات کاربران

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امین IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۶
    کشوری مثل ترکیه نیاز به سرمایه گذاری در اقتصاد رانتی و دولتی ایران نداره... مخصوصا تو شرایط بحرانی فعلی..... انتظار هم میرفت که فغانستانی ها بیشترین سرمایه رو در ایران داشته باشن
  • امیر کبیر🇮🇷 IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۶
    البته به نظر میاد تمرکز دولت بر سرمایه گذاری از بخش داخلی میباشد که غافل مانده و در دسترس تر و کارآمدتر است.
  • IR ۱۶:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۶
    خدا افغان ها رو حفظ کنه و کشورشون رو از درد و رنج و جنگ نجات بده واقعا درد کشیده بلوک غرب و شرق ..هستند
  • یکی از مردم ایران IR ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۶
    ما چه قدر بدبخت شدیم که افغانستان تو کشور ما سرمایه گذاری می‌کنه