۲۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۵
چرا عراق ورود کالاهای ایرانی را ممنوع کرد؟

ایران بازار صادراتی عراق را از دست می‌دهد؟ افت صادرات کالاهای ایرانی به عراق موقتی است یا خیر؟ دبیر اتاق مشترک ایران و عراق به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد.

فردای اقتصاد: دبیر اتاق مشترک ایران و عراق می‌گوید: صادرات ایران به عراق در ماه‌های اخیر به لحاظ ارزشی و وزنی با کاهش مواجه شده؛ اما پیش‌بینی می‌شود که این افت در ماه‌های آتی جبران شود. 

جهانبخش سنجابی با اشاره به دو عامل اصلی در افت صادرات ایران به عراق در ۷ماه منتهی به مهر امسال، گفت: امسال پروفرمای صادرات گاز در شهریور و مهر به گمرک اظهار نشد؛ بنابراین با توجه به اینکه میزان صادرات این کالا به صادرات غیرنفتی اضافه می‌شد و امسال این رقم در میزان صادرات لحاظ نشد در نتیجه با افت صادرات به لحاظ ارزش به عراق مواجه شدیم، لذا پیش‌بینی می‌شود که با اضافه شدن میزان صادرات این بخش به صادرات در ماه‌های آینده وضعیت صادرات جبران شود.

دبیر اتاق مشترک ایران و عراق بیان کرد: یکی دیگر از عوامل افت صادرات به عراق موانع تعرفه‌ای و سیاست‌گذاری‌ها مربوط به کردستان عراق است. وی اظهار کرد: در تجارت با عراق نسبت به پیش‌بینی عقب‌تر هستیم، اما خوش‌بین هم هستیم که بخشی از عقب‌ماندگی در نیمه دوم سال جبران شود. سنجابی در رابطه با عوامل تأثیرگذار داخلی بر افت صادرات ایران به عراق اظهار کرد: محدودیت‌هایی برای صادرات محصولات معدنی و فولادی در کشور ایجاد شده بود که خوشبختانه به علت ورود دیوان عدالت اداری، بخشنامه‌های محدودکننده ملغی شد بنابراین یکی از دلایلی که پیش‌بینی می‌شود افت تجارت به عراق در نیمه دوم سال جبران شود، لغو این قبیل محدودیت‌ها است.

دبیر اتاق ایران و عراق بیان با اشاره به برخی دیگر از محدودیت‌های صادراتی گفت: به دلیل سیاست تنظیم بازار و امنیت غذایی صادرات برخی از اقلام غذایی و حبوبات مانند لوبیا سفید و نخود ممنوع است؛ در حالیکه بازار هدف از کشش برخوردار است. وی اظهار کرد: مواد شیمیایی، فولادی، کودهای عالی و معدنی از اقلامی بود که صادرات این اقلام به عراق شامل محدودیت و ممنوعیت شده بود، اما در حدود سه هفته پیش بخشی از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها برداشته شد.

سنجابی گفت: بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی جهانی در صورت مشاهده آنفلوانزا مرغی تا یک سال واردات مرغ و تخم‌مرغ به کشورهای عضو اتحادیه سازمان دامپزشکی بین‌المللی از منبعی که آنفلوانزا در آن مشاهده شده، ممنوع می‌شود، ممنوعیتی که در صادرات مرغ و تخم‌مرغ ما به عراق ایجاد شده بود تا یک ماه دیگر رفع می‌شود و بعد از آن امکان صادرات مرغ و تخم‌مرغ ما به عراق فراهم می‌شود.

دبیر اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه سال گذشته ارزش صادرات ایران به عراق ۸میلیارد و ۸۶۰میلیون دلار بود، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود صادرات ما تا پایان سال به عراق به ۹ تا ۱۰میلیارد دلار افزایش یابد.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات کاربران

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • صادق IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۰
    چه خبرتون همه چیز فروختیت پول این همه کجا میره هر روز جنسا گرون میشه
  • عباس IR ۲۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۰
    دقیقا دوستان دولت ایران یعنی روسیه چین. ترکیه. و غرب هرگز اجازه نمی دهند ایران در عراق جا باز کند و اقتصادش را در دست بگیرد ضمنا کالاهای ایرانی کیفیت لازم را ندارد و گران هم می باشد
  • IR ۲۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۰
    بخاطراطاعت وارزانی محصولات عربستان وترکیه
  • علی IR ۰۱:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۱
    بهتر . وقتی مردم خودمون یه کیلو لپه براش رویاست صادرات مواد غذایی چه معنی داره .!
  • وحید IR ۰۷:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۱
    خون عراق اقتصاد آزاد دارد و منابع ملی درست هزینه میشود و مداخله کننده کشورهای جنگ زده نیست و با دنیا صلح برقرار کرده کشوری که یک سوم سرمایه ملی ایران را ندارد از ما جلو زده
  • اسماعیل IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۱
    مهمترین عامل که ذکر نمیشود این است که به دلیل تحریم ها جابجایی پول مشکل و گاها غیر ممکن است و این ریسک را بخش خصوصی به راحتی قبل نمیکند بلکه