۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۵
احتیاط معاملاتی در بازار سهام

بورس امروز کار خود را در سطوح منفی آغاز کرد اما در ادامه با فروکش عرضه‌ها، شاخص به محدوده صفر تابلو رسید.

فردای اقتصاد: بورس امروز درحالی کار خود را شروع کرده است که ادامه فشار عرضه‌های روز گذشته، نماگر اصلی بازار سرمایه را در محدوده منفی نگه داشته است. شاخص کل بورس در نیمه نخست معاملات ۰.۱ درصد کاهش داشت ولی در سمت مقابل شاخص هم‌وزن هرچند ناچیز اما توانسته خود را در محدوده مثبت حفظ کند. هر چند در نیمه دوم دادوستدها تا حدودی فضای معاملات بهبود یافت و با مخابره اخبار مثبت برجامی و تقویت تقاضا در سهام خودرویی، شاخص کل راهی محدوده سبز تابلوی معاملاتی سهام شد. به این ترتیب در پایان معاملات امروز بورس تهران، شاخص کل با رشد ۴۳ واحدی نسبت به روز یکشنبه تقریبا بدون تغییر باقی ماند. ارزش معاملات خرد سهام نیز امروز ۳۶۷۰ میلیارد تومان برآورد شد و خروج سرمایه حقیقی‌ها نیز به ۲۰ میلیارد تومان محدود شد.

اگر نگاهی به صنایع مختلف بیاندازیم، با وجود اینکه اکثریت سهام روند رو به کاهشی را دنبال کردند، اما برخی گروه‌ها توانسته‌اند وضعیت بهتری را در پیش بگیرند. برای مثال صنعت زراعی امروز سهام مثبت خوبی در خود جا داده است که می‌تواند همچنان به دلیل تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باشد. صنعت دیگری که از این موضوع تاثیر مهمی می‌گرفت، گروه غذایی بود که به دلیل اجبار شرکت‌های روغنی به کاهش قیمت، با فشار فروش زیادی مواجه شدند.

پالایشی‌ها اما با سوخت دستورالعمل روز گذشته، در محدوده سبز تابلو دادوستد شدند.

بورسی‌ها، خسته از انتظار

احتیاط معاملاتی در این روزها درحالی مشاهده می‌شود که مذاکرات هسته‌ای توانست پس از مدت‌ها، جو مثبتی را در بازار سرمایه ایجاد کند اما به نظر می‌رسد تجربیات ناخوشایند گذشته و البته انتظارات تطبیقی میان برخی از فعالان بورسی در خصوص تورم دوستی بورس یا احتمال محقق نشدن برجام همچون گذشته نزدیک، سبب شده تا بورس رو دوشنبه قدرت کافی برای صعود نداشته باشد. در این خصوص می‌توانید گزارش امروز «فردای اقتصاد» تحت عنوان «طناب‌کشی برجامی در بورس تهران» را مطالعه کنید.

در این میان یکی از نکاتی که به نظر تاثیر زیادی بر وضعیت کنونی بازار سرمایه دارد، فرسایشی شدن تمام اتفاقاتی است که سهامداران به آن نگاه ویژه‌ای دارند. بحث مذاکرات هسته‌ای خود نمونه بارزی از این موضوع است. اگرچه این بار شرایط متفاوت‌تر است و همه بازارها احیای برجام را نزدیک‌تر از قبل می‌بینند اما به نظر می‌رسد همچنان نگرانی‌هایی در خصوص توقف دوباره گفتگوها و موکول شدن آن به آینده وجود دارد که البته کل بازار را در برنمی‌گیرد.

نوع بعدی این انتظار را نیز می‌توان در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیمات داخل کشور جستجو کرد. برای مثال بحث واگذاری بلوک سهام دولتی خودروسازها ماه‌هاست که مطرح شده و تنها از هفته‌ای به هفته دیگر موکول می‌شود. با وجود اینکه شرکت‌ها نیز برای انجام این اقدام فراخوان داده‌اند اما هنوز خبری از به سرانجام رسیدن آن وجود ندارد. این موضوعات به تنهایی برای فرسوده‌تر شدن اندک آرامش باقی مانده سهامداران کافی است تا با کوچک‌ترین تغییری به خروج از بازار فکر کنند.

نگاه‌ها به بازگشایی بازار جهانی

امروز بازارهای جهانی پس از تعطیلات آخر هفته بازگشایی می‌شوند و روند آن مورد توجه فعالین بازارهای مالی قرار دارد.

چهارشنبه هفته گذشته، پس از انتشار بهبود روند تورم آمریکا، بازارهای جهانی توانستند روند مثبتی به خود بگیرند به طوری که در کامودیتی‌ها، مس به بالای کانال ۸هزار دلار و طلا به بیش از ۱۸۰۰ دلار رسید. در این میان با وجود بهبود چشم‌انداز به واسطه کاهش اقدامات تهاجمی فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره، همچنان برخی نگرانی‌ها از احتمال افزایش تورم در ماه‌های آینده وجود دارد.

یکی از دلایل کاهش نرخ تورم در ماه جولای، کاهش شاخص‌های انرژی بود اما به دلیل تداوم بحران انرژی در اروپا و نزدیک شدن به فصل سرما، ممکن است دوباره شاهد رشد قیمت‌ها باشیم. به این موضوع باید تداوم جنگ روسیه و اوکراین، افزایش تنش‌ها بین چین و تایوان و همچنین احتمال بازگشت ایران به بازار جهانی نفت را نیز اضافه کرد که هرکدام به شکلی می‌تواند روند بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین این احتمال وجود دارد که حتی در صورت مثبت شدن روند کامودیتی‌ها در ادامه، همچنان احتیاط در معاملات در سطح بالایی بالا حفظ شود.

نمای پایانی بازار سهام (۲۴ مرداد ۱۴۰۱)

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha