-
ایلان ماسک و حکمرانی بد
چطور کارآفرین موفق با حکمرانی شرکتی بد، میلیونها کاربر توییتر را با خود دشمن کرده است؟
-
ایران و جنگ کریدورها در منطقه
در حال حاضر باید تمرکز کشور در عرصه ژئوپلتیک و دیپلماسی اقتصادی به این سمت حرکت کند که جریان ترانزیت را در خاک و قلمروی ایران روزبهروز تقویت و تثبیت کند.
-
اهداف مذاکرات جدید با آژانس
اقدامات دولت در راستای رسیدن به توافق با آژانس باید پیش از بهمن به نتیجه برسد تا بتواند جلوی صدور قطعنامه جدید علیه تهران و احیای پرونده راکد ایران در شورای امنیت را بگیرد.
-
جاماندگی ایران در دیپلماسی انرژی
دکتر هاشم اورعی، استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف و رئیس اتحادیه انجمنهای انرژی ایران در گفتوگو با «فردای اقتصاد» به سرگذشت دیپلماسی انرژی در ایران نگاهی داشته و راهکار برونرفت از بنبست کنونی را تشریح کرده است.
-
افت سرمایهگذاری در سایه بیثباتی
روند بیستسال گذشته سرمایهگذاری در ایران فرازونشیب زیادی داشته که از ثبات اقتصاد کلان تأثیر میگرفته است.
-
معمای پیوند چین و عربستان
ریاض که تا پیش از این خریدار موشکهای بالستیک از چین بود سودای تولید موتور موشک دارد. باوجود افشای آن توسط ماهواره نهادهای اطلاعاتی آمریکا، ریاض اما بر همکاری خود با چین افزوده است. این همه داستان همکاری چینی- سعودی نیست.
-
دلایل اصلی گرانی دلار
آنچه اکنون در بستر اقتصادی کشور شاهد آن هستیم، افزایش انتظارات تورمی و میل به مهاجرت و خروج قابل توجه سرمایه از کشور است.
-
ترجمه سفر «شی» به عربستان برای ایران
سفر شیجینپینگ، رئیسجمهوری چین به عربستان زنگ هشداری است تا ما نسبت به جهان دید واقعبینانهای داشته باشیم و احساس نکنیم که بازیگران دیگر در سپهر سیاست، منتظر ایران میمانند.
-
سراب صادرات گاز
در هفته اخیر قطر اعلام میکند با توسعه میادین مشترک گاز با ایران قراردادی ۲۷ ساله به ارزش ۶۰ میلیارد دلار با چین و ۱۵ ساله با آلمان برای صادرات گاز مایع یا LNG منعقد کرده است و ما از قافله جا ماندهایم.
-
پیام پنهان پیشروی دموکراتها
پیروزی رافائل وارناک دموکرات بر هرشل واکر جمهوریخواه، نقطه پایان انتخاباتی پرچالش و ماراتنگونه بود و نشاندهنده پویاییهای جدید در عرصه سیاست داخلی آمریکا.
-
جایگاه ایران در رقابت ترانزیتی منطقه
امین ترفع/ مدیرکل تجاریسازی و امور تشکلهای وزارت راه و شهرسازی
-
چشمانداز بازار نفت
دکتر فریدون فشارکی، کارشناس برجسته بازار نفت و موسس و مدیرعامل موسسه مشاور نفت فکتز گلوبال انرژی در گفتوگو با «فردای اقتصاد» به بررسی تأثیر عوامل مختلف بر بازار نفت میپردازد.
-
الگوی تغییر شیوه حکمرانی اقتصادی
واقعیت این است که «اقتصاد دولتی» یکی از مهمترین عوامل اقتصاد ورشکسته فعلی و بحران اقتصادی موجود ایران است.
-
شرط اثرگذاری معدن در رونق اقتصادی
ظرفیتهای بسیار بالای معادن ایران قابلیت توسعه بیش از پیش را دارند و به جرات میتوان ادعا کرد که محصولات معدنی ایران در صورت رفع مشکلات موجود و تکمیل زنجیره تولید، بهترین و مناسبترین حوزه برای رونق اقتصادی کشور است.
-
ابزار جدید تامین مالی زنجیره معدن
طی ماههای اخیر صحبتها و نشستهای فراوانی در خصوص مفهوم تامین مالی زنجیرهای، مزایا و کارکرد آن انجام شده است. ابزارهایی نظیر اوراق گام، برات الکترونیک، اعتبارات اسنادی داخلی و...که امکان انتقال اعتبار در حلقههای مختلف زنجیرههای تولید و تجارت را دارند، به عنوان ابزارهای هدف کانون توجه سیاستگذاران و فعالان اقتصادی قرار گرفتهاند.
-
مسیر ناهموار توسعه معدن و صنایع معدنی در ایران
نکته بسیار مهم این است که طی سالهای گذشته به حوزه معدن و صنایع معدنی توجه ویژهای نشده است. باید قبول کنیم ایران میتواند از نظر داراییهای متنوع معدنی و انرژی در حوزههای گاز، نفت و زغالسنگ و... جزو پنج کشور دنیا باشد.
-
تجارت ایران با عراق احیا میشود؟
چشمانداز افزایش تجارت عراق در سال جدید میلادی نویددهنده فرصت افزایش تبادلات بهویژه برای طرفهای تجاری این کشور است. ایران از این فرصت استفاده میکند؟ افت صادرات ایران به این کشور همسایه جبران میشود؟
-
کالاهای تورمزا در اقتصاد ایران
امین مالکی/ عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی
-
آینده تجارت ایران به کدام سو میرود؟
تراز تجاری در ۷ماهه امسال منفی ۳.۳میلیارد دلار ثبت شده است. البته تراز منفی از ابتدای دهه ۹۰ بارها تکرار شده؛ بهطوریکه به غیر از سالهای ۹۴ و ۹۵ و ۹۷، در مابقی سالها تراز تجاری کشور منفی بوده است. وضعیت تجارت تغییر میکند؟
-
تله روسی برای بازارهای گازی ایران
روسیه که سه دهه گاز ایران را از حرکت به سوی اروپا، باز داشت، حالا ایران را از حرکت به سوی آسیا، دور نگاه میدارد.
-
ابرتورم در اقتصاد ایران محتمل است؟
اگر شرایط اقتصاد ایران ادامهدار باشد، دولت چارهای به جز چاپ پول در حجم وسیع و گسترده ندارد و آن زمان احتمالا دچار پدیده ابرتورم خواهیم شد.
-
ناگفتههای تدوین بودجه ۱۴۰۲
فرهاد خانمیرزایی، پژوهشگر اقتصادی در برنامه شمارش معکوس سهشنبه به بررسی ناگفتههای تدوین بودجه در کشور پرداخت.
-
آژیر خطر برای استارتاپها
در هر شرایطی، گام اول صداقت است. در جهان شیشهای هزاره سوم، نمیتوان چیزی را پنهان کرد. اگر مرتکب اشتباهی شدهایم باید بپذیریم، ولی اگر سوءتفاهمی رخ داده و اطلاعات نادرست باعث ایجاد بحران شده، باید سوءتفاهم را برطرف کرد.
-
تأثیر متقابل اعتراضات و رکود تورمی
اگر اعتراضات کنونی هم کنترل شود، احتمال بروز ناآرامی به اشکال مختلف وجود خواهد داشت. بدین ترتیب میتوان انتظار داشت که روند نامساعد سرمایهگذاری، تولید و اشتغال مولد در سال ۱۴۰۱ همچنان ادامه یابد.
-
تکانههای ارزی با کسبوکارها چه کرد؟
در دهه گذشته حداقل دو بار شوکهای ارزی را تجربه کردیم؛ بخش خصوصی آسیب این موضوع بر اقتصاد کشور را واکاوی کرده است.
-
نقشه ترکیه و اسرائیل برای دور زدن ایران؟
نزدیکی ترکیه و اسرائیل در چند ماه اخیر یکی از نگرانیهای مهمی است که پیش روی ایران قرار دارد. علت این نزدیکی را البته باید در منافع آنکارا-تلآویو جستوجو کرد.
-
علت صدور دوباره قطعنامه علیه ایران چیست؟
کاهش قدرت اجتماعی و سیاسی ایران در روند اعتراضات و بحرانهای اجتماعی مهر و آبانماه، قدرت عمومی ایران در چانهزنی و نشانههای ساختار داخلی را تحتالشعاع قرار داده و مزیت نسبی قدرتهای بزرگ برای محدودسازی قدرت ایران را افزایش داده است.